Épp 6 évesen iskolakezdés?
Nem márciusban van a határ? Mármint csak az lehet elsős, aki márciusig tölti a 6-ot? Én úgy tudtam, hogy most már nem lehet ilyen fiatalon kezdeni a sulit.
Egyébként én június végi vagyok, így 6 évesen és 2 hónaposan kezdtem, de nem volt probléma. A lelkemben se okozott törést... Ha meg nem iskolaérett, akkor úgyis ismételhet.
Kedves első, teljesen egyetértek Veled én is visszatartottam a nagyobbikat Ő augusztusi születésű akkor 4 éve még a februáriak is visszamaradtak és most is van ilyen. Attól félek hogy az én épp 6 éves lányom, hogy fogja bírni a tempót a 7,5évesekkel.
Kedves második, változott az oktatási törvény sajna nekünk az az egy év nagyon sokat számított volna.
Én augusztus 30-án születtem, de általános iskolában nem én voltam a legfiatalabb, mert volt egy osztálytársam, aki augusztus 31-én született. Tehát épp, hogy elfújtuk a gyertyát a szülinapi tortánkon, 1-2 nap múlva kezdtük a sulit.
Nem tudom, volt-e hátrányom belőle, jó tanuló, szorgalmas gyerek voltam, de lehet, ha még egy évet oviban maradok (amit egyébként utáltam), akkor magabiztosabb leszek, nem olyan önbizalomhiányos egérke, mint voltam (lettem).
Arról nem is beszélve, hogy szerintem az akkori gyerekek és a mai gyerekek között óriási különbségek vannak. Akkor nem volt gond 30 épp csak 6 évessel elkezdeni az első osztályt, de most még az igazán iskolaérett gyerekek közt is nagyon sok a nehezen kezelhető, problémás....hát ha még éretlenül kezdi is az iskolát.
A lányom márciusi, már idén nagyon el akarták vinni iskolába, mert nagyon kevés a gyerek az iskolákban, de sikerült kiharcolnom, hogy maradjon. A nevelési tanácsadó iskolaérettségi vizsgálatán nagyon jól teljesített, de én tudom, hogy igenis éretlen még. Ott, abban a fél órában összeszedte magát, de tudom, hogy hiába értelmes, okos, ügyes, hamar elfárad, hamar elkalandozik a figyelme, sokszor bizonytalan, motiválatlan, ha kudarc éri hamar kiborul......tehát kell még neki az az egy év, hogy magabiztosságot, önbizalmat szerezzen (már most, első hét után látom, milyen jól döntöttem), és nem hagyom, hogy a gyerekem azért szívjon, mert kevés a gyerek az iskolában, ez nem az én problémám.
Szóval ha te úgy érzed, keressetek kiskaput mindenképp!!! Én a gyerekorvosunkkal írattam papírt, hogy szerinte nem alkalmas még az iskolakezdésre (nagyon nem kellett győzködni, sőt semennyire, tudja ő is, hogy első két évben nagyon sokat volt beteges, de harmadik évben is volt jópár hiányzás, mert hamar elkapta a betegségeket.....meg bár magas, de nagyon vékony, törékeny kislány, 17 kiló volt 6 évesen)
Sok sikert nektek!!!!
nekem saját tapasztalatom van
május 31-én születtem.
így sem engedtek oviban maradni.
nekem szörnyű volt az általános iskola, a személyiségemből fakadóan is, amire még egy lapáttal rátett az, hogy a legtöbb osztálytársam és köztem több mint fél év volt. Mindemellé ugye érzelmileg a koromnap megfelelően fejlődtem, de testileg nagyon későn érő típus voltam (15 évesen kezdtem menstruálni) Emiatt a fejletlenség miatt csúfoltak is.
Viszont volt egy hónappal idősebb lány, neki nem volt ennyire összetett a problémája ezzel, olyan hatodikra teljesen utolért mindenkit.
A tanulásban viszont nem okozott gondot, éltanuló voltam a sulimban, tehát emiatt nem kell aggódni. Figyelni kell, hogy lelkileg hogyan viseli a suliban a korkülönbséget, ha lesz, mert megeshet, hogy szerencsés, és sok hasonlóan fiatal gyerkőc jár az osztályába majd...
utolsó vagyok:
nálunk május 13. volt a határ
25 éves vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!