Nem vártunk túl sokat?
Kislányom hamarosan betölti az ötödik életévét. Férjemmel most kezdtünk el "dolgozni" a második babócán. Néha eszembe jut, hogy vajon nem vártunk-e túl sokat? Ha minden elsőre összejön, akkor is már majdnem hat éves lesz a nagyobb, mire megszületik a kicsi. Nem fognak úgy felnőni egymás mellett, mint két idegen? Soha nem lesz semmi, ami egyformán érdekelné mind a kettőjüket. Vagy éppen ellenkezőleg és így a legjobb? Hiszen majd tudja babusgatni a picit.
Nem nagyon tudom, hogy mire számítsak. Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Én és a hugom között 7 év van.
Az elején nagyon jól eljátszottunk.Vond bele a gyerek gondozásába.Sokat fog segíteni neki is,hogy elfogadja az új helyzetet.
Aztán most hogy kezd kamaszodni már vannak súrlódások,de megértette,hogy én már felnőttem,ritkán járok haza,családot alapítok.
Szia!
Az én kisfiam februárban töltötte a 6. évet, és szeptemberben szülök. Szerintem jó, hogy enniy év van közöttük, mert a nagyobbat már nem kell ugy tutujgatni, olyan ügyesen ellátja magát (felöltözik, megfürdik, Wc-zik, eszik, elpakolja a játékait). És megérti, hogy kistestvére lesz, be lehet vonni majd a baba körüli teendőkbe. Én személy szerint nem birnám elviselni, ha a pici orditana a babakocsiban, a nagyobb meg az ölemben.
Nekünk igy sikerült, remélem azért szépen eljátszanak majd.
Nálunk 3 hónap híjján 9 év lesz a különbség.
Nem terveztem a fiamnak tesót.
De mostanában egyre jobban vágyott rá, így tavaly úgy döntöttünk akkor legyen.
Tegnap kellett volna szülnöm. A fiam már be van sózva-pedig kishúga lesz.
De ha megcsörren a mami telefonja ordít anyunak, megszületett a Rozi:)
Azt sajnálom egy kicsit, hogy nem igazán fognak tudni együtt játszani. Úgy érzem önző voltam amikor nem akartam neki kistesót. Nem késő most sem, de már -szerintem- nálunk ez nem az igazi.
Viszont, mindig lesz valaki...
Szia! Szerintem nagyjából lényegtelen a korkülönbség. A lényeg, hogy lesz testvére, mert nagyon jó dolog egy testvér :o) És minden attól függ, hogy Ti hogyan álltok hozzá. Tuljdonképpen mindkét oldalnak megvannak a nehézségei. Az én kicsieim közt 1,5 év van. De egy nagyobb testvérre is ugyanúgy oda kell figyelni, hiába önálló már. Nem szabad túl sok mindent ráerőltetni, de elhanyagolni sem. Nálunk ez a 1,5 évessel is így volt. Segített bekenni a baba popsiját, letörölte popsitörlővel...stb. Azért írtam, hogy igazából nem a korkülönbség a lényeg, hanem hogy Ti mennyire nevelitek Őket jó testvérekké. Nem szabad rátukmálni a nagyra, és nem szabad mindig a kicsinek igazat adni. A férjem és a sógorom közt 6 év van, és nagyon jól eljátszottak mindig. Aztán túl sokszor lett a nyakába akasztva a kistesó (14 éves kamasznak a 8 éves), és megromlott a viszonyuk sajna :o( Úgyhogy ez csak rajtatok áll.
Sok sikert! :o)
Öcsém és köztem 6,5 év van. Nálunk nem volt túl szerencsés, bár más is közrejátszott. Én eléggé megszűntem létezni a család szemében, mikor ő megszületett, mert már a terhesség is gondokkal teli volt,a születés is, és beteges volt vagy 10 éves koráig. Aztmával rohantak minden éjjel ügyeletre, mandulaműtétek...
Nekem annyi maradt meg a gyerekkoromból, hogy öcsém elment mellettem és belémrugott kettőt ok nélkül...
Mikor ő elérte a kamaszkort , a kb 15-16 évet, akkor tudtunk már kommunikálni együtt, és azóta nagyon jól megvagyunk. Tudunk beszélgetni, segítséget kérni egymástól, és minden rendben. Értelmes, érett, okos kis fiatalember lett belőle:-))Szeretem nagyon!!
De én arra voksolok, hogy olyan 2-3 év legyen a gyerekek között, én is azt tervezem, bár lehet a kettő között kell egy évet dolgoznom, mert a táppénzemből nem jutunk sokra....
Ja, és az is befolyásolja a dolgot, hogy fiúk, vagy lányok, vagy vegyesen vannak, és attól függetlenül, hogy van köztük 6 év, még tökéletes páros is lehetnek:-)
Én az én történetemet meséltem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!