Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kiborít a játszóterezés. Én...

Kiborít a játszóterezés. Én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

Kisfiam 15 hónapos.

Ha játszótérre megyünk, állandóan mások szatyrával, babakocsijával foglalkozik(pedig viszek én is neki játékokat) így gyakorlatilag végig csak azt mondogatom neki, hogy "nem szabad, ne nyúlj hozzá, nem a mienk..." Egy idő után nagyon fárasztó tud lenni.

A másik meg, hogy 2 hete indult el, még elég könnyen kibillen az egyensúlyából. Sokszor a nagyobb gyerekek direkt fellökik, hogy menjen már odébb...

Múltkor odajött egy kisfiú a babakocsinkhoz, és úgy elkezdte rázni ( a fiam is benne ült), hogy ha nem fogom, tuti fölborítja.

Szóval szerintem így ő sem élvezi a játékot, hogy vagy én szólok rá, vagy a nagyobb gyerekek taszigálják, lökdösik.

Mikor fog ez megváltozni? Mikor fogja ő is, és én is jobban élvezni a játszóterezést?

Sajnos a környékünkön csak ilyen zsúfolt játszóterek vannak.

2012. szept. 6. 13:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az első gyerekemnél voltak hasonló problémák. Úgy oldottam meg, hogy kerestem "holtidőket", mikor kevesebben voltak a játszótéren, mint a csúcsforgalomban. Kicsit átszerveztem a napunkat, és mi inkább akkor mentünk.
2012. szept. 6. 17:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Nagyon megértelek! Pont a napokban akartam kiírni egy ilyen kérdést. Nem hinném, hogy valamit rosszul csinálsz, vagy ha igen, akkor én is... Az én kislányom 16 hónapos, tavasszal kezdtünk játszótérre járni. Ebben a városnak csúfolt faluban mindössze 2 játszótér van, de abból az egyik nagyon messze, a másikhoz is 40 percet kell sétálni. Hintázni nem szeret a lányom, inkább "kóvályog", amióta megtanult egyedül menni azóta egyfolytában csak megy össze-vissza, néha homokozik vagy a faházba bemászik. Eddig leginkább olyankor voltunk kint, amikor nagyon kevés gyerek volt jelen, de legutóbb sikerült egy olyan időpontot választani amikor rengeteg gyerek volt különböző korosztályból. Kislányom mászkált jobbra-balra, én szorosan utána mert még néha elveszíti az egyensúlyát, és mosolyogva nézte a többi gyereket, mint aki be akar kapcsolódni a játékba de nem tudja hogyan...erre egy dömper 2 éves lánygyerek odajött, rákiabált a kislányomra hogy "menj innen" és akkorát lökött rajta, hogy a lányom hátradőlt mint egy krumpliszsák és beütötte a fejét. Szegény nagyon sírt...Na most én nem vagyok egy paramami, de ezen teljesen kiakadtam. Annyit mondtam a gyereknek , nem bunkón hanem szigorúan ahogy a sajátomnak is mondanám, hogy "ez nagyon csúnya dolog volt". És közben figyeltem, hogy ott van-e az anyja. Nyilván a padon tespedt, mint utólag megállapítottam, azért egy verekedős 2 évest én nem hagynék egyedül bóklászni a játszótéren! Ezután az eset után még két gyereket ütött meg a lány! Megmondom őszintén most egy darabig szerintem nem fogunk menni.

Ma viszont voltunk játszóházban, imádta, úgyis jön a hűvösebb idő, heti egy alkalmat kibírunk, én inkább fizetek érte de normális legyen a társaság és a közeg, itt tényleg bármilyen játékot ki tudott próbálni, és azért volt 1-2 hasonló korú gyerek tehát a szocializációja is rendben lesz remélem.

2012. szept. 6. 18:25
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Az első felét mintha én írtam volna. Én is állandóan azt lesem kitől, kinek a játékát venné el és rohanok oda, hogy nem szabad. Az én fiam még 11 hónapos sem volt mikor járt így ezzel nincs gond, de volt már olyan, hogy nagy gyerekek majdnem lelökték a kis babacsúszdáról, vagy volt amelyikkel már üvöltöttem, hogy szálljon már le a gyerek pewijéről (lábbal hajtós járgány), mert a szép szóra nem halgatott.
2012. szept. 7. 00:28
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

Fel nem tudom fogni, hogy miért kell ilyen korban erőltetni a játszóterezést, főleg ha a gyerek szemmel láthatóan nem élvezi. Szerintem a játszótér nagyon nem ilyen kis totyogóknak való.

Elképedve látom, amikor sétálunk, hogy néha már a fiammal egykorú (6 hónapos) babákat is oda hordanak, beleültetik a hintába, amikor még ülni se tud, és ott lökdösik szegényt, mert ugye az unatkozó anyukáknak kötelező ott "szocializálódniuk", meg kicserélni a legfrissebb pletykákat.

Én később sem fogom erőltetni a játszóterezést, annyi minden más van, amivel hasznosabban eltöltheti a szabadidejét a gyerek. Lehet sétálni, otthon játszani, ha nincs is kertetek, valamelyik nagyszülőnek, vagy ismerősnek biztosan van, ahol sokkal normálisabban játszhat a gyerek.

2012. szept. 7. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!