Ez a mindennapos testnevelés?
> amiért rájuk szóltam, bár nem hiszem
Ezzel egyetértek.
Egyébként ha tesitanár lennék, szétszivatnám a nebulókat. A testnevelés az valóban testnevelés lenne.
Hát ha ez tényleg testnevelés óra volt, akkor tényleg szánalmas.
Emlékszem nekünk is volt, főleg év elején meg év végén hogy nem a kimondott 10 kör futás, gimnasztika volt az órán, hanem ahogy írod fociztunk vagy kidobóztunk, vagy szabad foglalkozás, de a suli focipályáján.
Osztályfőnöki óra keretében volt hogy elhagytuk a sulit és tényleg mindenki azt csinált amit akart, de akkor sem egy játszótérre mentünk, hanem a parkba.
Szólnod kellet volna a tanárnak, hogy vagy állítsa le az osztályt vagy hagyják el a helyet, elvégre a játszótér a kis gyerekeknek készül és nem osztály terem.
> Mindez persze úgy történt, hogy a játszótér mellett van
> egy körbekerített focipálya is, tehát ott akár
> kidobózhattak volna, vagy mit tudom én, amibe több
> gyereket be lehetne vonni, hogy mégis mozogjanak egy picit.
Hát ez elég érdekes.
Tornatanárnak kinéző ember volt egyáltalán látótávolságon belül?
Egy kis mozgáshoz amúgy nincs szükség semmiféle pályára.
Nálunk a lakótelepen minden nap körbefutják tízszer-hússzor az iskola épületét...
a mindennapos tesivel az a gond h az iskolák nincsenek felkészülve erre
gondold végig és számolj
mondjuk van egy suli 8 osztályos minden évfolyamból van 2 osztály
szal napi szinten 1 tornateremben + 1 pályán kellene 16 tesi órát megtartani
nem lehet mert nincs annyi órájuk még a 7-8 osztályban sem
a kicsiknek meg csak 4-5 órájuk van egy nap
a mi iskolánkban is küzdenek ezzel
jó időben még ki tudnak menni a pályára pl focizni kézilabdázni stb..
de télen a 10cm hóban esélytelen
és az h mindig iskolaköröket fussanak ....hát elég unalmas lenne a tesi akkor és nem is erről szól a tanterv
nálunk úgy oldották meg h délután van edzés a focis osztályoknak na nekik az a tornaóra és így a többi osztály mehet a terembe vagy a pályára délelőtt bár ez nem volt éppen legális megoldás de máshogy nem megy sajnos
de ha mondjuk már 3 osztály van egy évfolyamban akkor 1 torna terem és 1 pálya napi 24 tornaóra ??????
mondjuk az nekem sem tetszik h ha a játszóra mentek ki a nagyok
de 1-4 osztályban még okés a dolog
akkor még eléggé kicsik hozzá, normálisan játszanak a játszón
Azért tornaterem nélkül is lehet tornát tartani, gondoljunk pl. az aerobicra, gyakorlatilag mindened megmozgatja, erősít testileg-lelkileg úgy, hogy egy helyben állsz, csak ugrálsz :)
A sulinkban anno nem volt tornaterem, nyáron az udvaron voltunk, vagy lementünk a közeli parkba, ahol sorverseny, fekvő, guggolás stb. volt, télen meg az osztályban tornáztunk, székek-padok gyorsan ki a folyosóra, és zenére, mint az aerobikon.
Csak akarni kell... :)
hűű nálunk nem lehet megoldani mert akkor nem lehet eljárni a folyóson :-)
az aerobik meg nem gyerekeknek való legalábbis nem alsósoknak
de tény h fantázia kérdése is
nálunk még a alsósok sokszor mennek sétálni a környéken levelet gesztenyét gyűjteni stb....
de ezt nem lehet tesi címszó alatt osztályozni sajna :-)))
> az aerobik meg nem gyerekeknek
Nem azt mondtam, hogy aerobikozzanak.
Hanem pontosan arra gondoltam, amit írtál: fantázia (és akarat) kérdése. De lehet, hogy a tesitanárok is eltunyultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!