Ikrek után harmadikat mikor?
unokatesóméknál nincs másfél év a két csöppség között. egy másiknál pedig 5 év van.
minekünk úgy "sikerült" hogy 2004 jan-ban született az első lányunk és 3 éves volt amikor érkezett a húgi. már lehetett vele beszélgetni, a kezét mindig a pocimra tette, zenélt neki meg beszélt vele. szerintem ez nagyon jó különbség lett, mert már a kisebbik is 4 éves és a nővérkéje mindig vigyáz rá!!
bocsi, hogy ennyire leírtam, de remélem segít valamit
21 hónappal egypetéjű ikerlányaink után született 3. kislányunk. Most, hogy az ikrek már 5.5 évsek, a középső lány (merthogy még két kicsi született utána)3.5 éves múlt nagyon szépen elvannak együtt. Talán az ikreknek is jót tesz, hogy nemcask magukban játszanak, valakit még be kell venni a bandába - így nem alakult ki náluk annyira az egymástól függés.
A negyedik gyerekünk, aki most 22 hós már egy kicsit kilóg, Ő már túl kicsi, nagy közte és az ikrek között a korkül.,Őt már nem tudják olyan egyértelműen bevenni a közös játékba.
Na,mintha én tettem volna fel a kérdést:)
Most másfél évesek az ikreim, amikor 10 hónaposak voltak, akkor még azt mondtam, jobb a kisebb korkülönbség és nem fogunk sokat várni a 3. babával. Aztán anyagilag kicsit megzuhantunk,nem tudtuk mi lesz a férjemmel. Mára rendeződtek a dolgaink, de az ikrek is nőttek és azt mondom,ha most lenne egy 3. gyerekem, kiugranék az emeletről:) Most azt mondom, akkor legyen legkorábban,amikor a fiúk már 3-3.5 évesek.
Bár az biztos,hogy megvan előnye-hátránya mindennek!
Nekem hármasikreim vannak és több gyereket már biztosan nem tervezünk, de ha nem gond, leírom a véleményemet.
Én annyi korkülönbséget biztosan hagynék, hogy az ikrek már tudjanak stabilan önállóan járni, azaz már ne kelljen nekik is babakocsi, mert a 3-as babakocsi az egy rémálom, ha viszont egy 2-es + 1 egyes van, akkor egyedül nem tudsz sehová menni a gyerekekkel, csak 2 felnőtt. (jó, még a kicsit felkötheted hordozóba, de az nem mindenkinek jön be). Nekem szempont lenne a szobatisztaság is, mert 3 gyereket pelenkázni, na az sem kevés meló. Önálló evés, esetleg öltözés/vetkőzés, fürdés, mert ezek 3 pici gyerekkel nagyon sok idődet elveszik (tapasztalat). A nagyobbak játékosan már be tudnak segíteni neked, pl. hozd ide a takarót vagy a pelenkát a kistesónak. Ekkor a nagyok már mehetnek oviba, azaz lenne elég időd a picire.
Viszont 3-4 évnél nagyobb korkülönbséget én nem hagynék, mert akkor már egyfajta generációs különbség alakulna ki, nem tudnának együtt játszani, más érdekli őket, stb. Persze felnőtt korra ez már nem számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!