Harmadik terhességre ikrek. Van köztünk itt ilyen?
Én nagyon örültem, mindig is álmom volt, h ikreim lesznek. Amikor a doki mondta, hogy ez bizony két petezsák, "A" és "B", akkor hirtelen fel sem fogtam......csak az aggasztotta a dokit, h az egyik kisebb, mint a másik...de mondta 2 hét múlva kontroll, addigra lesz szívhang is.... Mindenkinek mondtam szűk családi körben, h ikereket lát a doki, és hogy kontroll, de jó lenne, ha.....
Na, 2 hét múlva nagy izgatottan visszamentem, akkor már az egyik petezsák ugyanolyan volt, egy milliméternyit se fejlődött és bár volt benne icipici embrió , szívhang sehol.....:((
Bocs hogy ezt a történetet leírtam, de ezzel csak azt akarom írni, h az esély "bennem" is megvan, és ha véletlen 3. babát akarnánk, lehet hogy esélyesebben futok neki:)))))
Nekem éppen ez volt a helyzet, két lány után a harmadik terhességnél ikreket vártam - szintén lányok lettek.
Amikor megtudtam, elöször teljesen sokkolt a dolog, el sem tudtam képzelni, hogy mit lehet egyszerre két gyerekkel kezdeni, meg mennyivel több kiadásunk lesz, ha egy helyett kettö születik ameglévö kettö mellé. Szerencsére ez a 11. hétben volt, igy mire meglettek, mindketten hozzászoktunk a dologhoz.
Eleinte nehezebb volt, de megfelelö szervezéssel elég jól elboldogultunk. A kettövel közel sem volr dupla annyi munka és ahogy nöttek, egyre inkább eljátszottak egymással, sokkal kevesebb dolgom volt velük.
Az érdesek viszont az, hogy seohl nem volt egyik családban sem elötte ikerterhesség, igy annál nagyobb volt a meglepetés.
Nálunk anyukámnak a 4.terhessége lett ikerterhesség, ebből vagyok én a B magzat. :) 3 fiú után jött két ikerlány, ráadásul kétpetájűek, szóval semennyire sem hasonlitunk szinte. :)
Most én is babát várok, mindjárt 16 hetes leszek, de úgy tudom egyedül van a babám.
(Látom, már beindultak az irigykedő lepontozók, de azért válaszolok én is! :P :))
Nálunk olyan volt a családban, hogy három gyermek után 4-5. babaként jöttek az ikrek. Ez még régen volt, szóval meglepetés volt a duplung. A szülők állítólag elsírták magukat, de utána már nagyon büszkék voltak, és nagyon szerették mind az öt gyermeküket.
Nálunk is ikrek vannak, és ha összejönne egy újabb ikerterhesség, a gyerekek száma miatt persze örülnénk neki, de azért meg is ijednék, hogy ők ne legyenek koraszülöttek, mint a tesóik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!