Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is a túlélésre játszotok?

Ti is a túlélésre játszotok?

Figyelt kérdés
2 gyermekes anyuka vagyok. Néha már csak számolok vissza a nap végéig, meddig kell még játszani a bábokkal, mennyi óra van még hátra a fogzós nyüglődésből, mikor ér már haza a férjem hogy mehessek a kádba egy negyedórára...kvázi minden napnak a végét várom, jó, nem minden napnak és nyilván nem non-stop, de mikor eszembe jut ez, úgy elkenődök, hogy minek vállaltam én családot, ha most meg nem tudom élvezni?! Irigylem azt, aki minden pillanatnak örül, boldogan csüng a gyermekei minden mozdulatán...én a sétákat, játszóterezéseket élvezem, meg amikor egyedül játszanak, egymással, vagy külön-külön a kis birodalmukban, én pedig nézem őket. De mikor odajön a nagy hogy most én legyek ezzel a játékkal ő meg azzal és találkoznak és összevesznek és stb, pár sztorit eljátszok vele, de fél óra után mennék a dolgomra, és még még mindig nem elég, akkor leáll az agyműködésem és legszívesebben lefeküdnék aludni :( És nézem az órát, hogy na már 5 óra, mindjárt vacsiztatom őket, aztán fürdés, aztán jön apa és szabad vagyok...valamennyire.
2012. aug. 31. 07:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ezt hogy érted????? 4,5 éves. 5éves kortól kötelező.
2012. aug. 31. 15:57
 12/16 anonim ***** válasza:

Mindig arra gondolj,hogy vannak Nálad rosszabb helyzetben levők is!! Én speciel hiába várom a nap végét,egyedül fekszem le már jó ideje, mostanában már minden 2. nap az apukával. Dél-délután ültő helyemben elaludnék,alig várom az estéket: most spec azt várom,hogy végre elaludjon a legkisebb,aki velem/velünk egy szobában van,ha elalszik,végre csicsika :-)

Takarítani annyira tudok csak nappal,hogy porszívózás,mosogatás. Ha sepregetek,feltörlök,már ott is van a legkisebb,nyúl oda mindenhez,söpri szét a kezével az összesepert szemetet,nyúlna bele a felmosó vederbe,ha centrizek,és nem jól csukom be a füri ajtót,akkor a centris-vizes lavórba nyúl/mászik bele,ha leülök levelet írni,akkor már ott is van,kellene a toll,papír,ha a gép elé ülök,jön a klaviatúrát piszkálni,ha csak tv-zni ülnék le,már jön is,vinnyog míg az ölembe nem teszem,és szekálná a távirányítót,jönnek a testvérei,hogy kapcsoljak villanyt a füribe,szomjasak (5-3 évesek,nem érik még el a villany kapcsolókat,a csapot)... Mindig van valami. Imádom Őket,imádom a napokat Velük,és írnám,hogy szeretném,ha valaki egy fél órára elvinné Őket,csak heti 1x,de baromira hiányozna ez a nyüzsi :-)

2012. aug. 31. 20:06
 13/16 A kérdező kommentje:
Az iskola előtti utolsó évben kötelesek felvenni, és az csak a jövő év.
2012. szept. 1. 08:11
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia! A kisfiad abban a nevelési évben óvodaköteles, amikor az 5. életévét betölti. Ha jövő májusig betölti az 5. életévét, akkor elvileg már oviba kellene járnia. Mivel az idei nevelési év 2012. szept. 1-jétől 2013. júniusig tart.

Az én kisfiam tavaly szeptember óta oviköteles, pedig csak decemberben töltötte az 5. életévét. Idén még perszer oviba jár, mert még csak 6 éves lesz.

2012. nov. 21. 13:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok, mint az 5-ös válaszoló, külföldön élek, még nincs 2 éves a fiam, de bölcsis már egy jó ideje, én meg részmunkaidőben visszamentem dolgozni. Az első hetekben borzalmasan éreztem magam, de aztán ahogy megszoktuk, rájöttünk, hogy minden szempontból jobb ez így nekünk. Sokszor voltam úgy, mint te, begubózva, halálosan untam ugyanazokat a játékokat, és közben borzalmasan szégyelltem magam, hogy lehetek ilyen. Aztán sokat beszélgettünk a férjemmel erről, hogy én mindig is a pörgős életet szerettem, ezért nehéz volt így nekem. (Persze nekem sem mindig volt így, főleg fogzásos időszakban, vagy ha már hetek óta nem aludtam ki magam).

Tanácsot nem tudok adni, csak együttérzésem kifejezni, tudom, milyen ilyen napokon az órát nézni mindig, utána (nálam legalábbis) este kerülgetett a rossz érzés, hogy az órát néztem egész délután.

Imádom a fiam, de nekünk ez nagyon bevált (és amúgy imádja a bölcsit, nagyon sok mindent tanult is ott), hogy heti 2 napot nem vagyunk együtt egész nap.

2012. nov. 21. 13:46
 16/16 anonim ***** válasza:
néha én is már csak a 7órát várom, onnantól vacsi, fürdés, kis játék és 8kor alvás neki,7-8ig pörögnek az események, előtte csak vánszorog az óra, főleg így h ki sem lehet vinni sötétbe már játszani, nyáron 6-7ig sétáltunk, játszótereztünk még.
2012. nov. 21. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!