Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is a túlélésre játszotok?

Ti is a túlélésre játszotok?

Figyelt kérdés
2 gyermekes anyuka vagyok. Néha már csak számolok vissza a nap végéig, meddig kell még játszani a bábokkal, mennyi óra van még hátra a fogzós nyüglődésből, mikor ér már haza a férjem hogy mehessek a kádba egy negyedórára...kvázi minden napnak a végét várom, jó, nem minden napnak és nyilván nem non-stop, de mikor eszembe jut ez, úgy elkenődök, hogy minek vállaltam én családot, ha most meg nem tudom élvezni?! Irigylem azt, aki minden pillanatnak örül, boldogan csüng a gyermekei minden mozdulatán...én a sétákat, játszóterezéseket élvezem, meg amikor egyedül játszanak, egymással, vagy külön-külön a kis birodalmukban, én pedig nézem őket. De mikor odajön a nagy hogy most én legyek ezzel a játékkal ő meg azzal és találkoznak és összevesznek és stb, pár sztorit eljátszok vele, de fél óra után mennék a dolgomra, és még még mindig nem elég, akkor leáll az agyműködésem és legszívesebben lefeküdnék aludni :( És nézem az órát, hogy na már 5 óra, mindjárt vacsiztatom őket, aztán fürdés, aztán jön apa és szabad vagyok...valamennyire.
2012. aug. 31. 07:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

nekem is vannak ilyen napjaim, nézem az órát hogy mindjárt fürdés, vacsi és utána én is legörnyedhetek végre :)

de általában még ilyenkor nincs pihenés mert jön a házimunka, de legalább csöndben és egyedül :)

2012. aug. 31. 07:12
 2/16 A kérdező kommentje:
én mindig nappal házimunkázok, mikor a kicsi alszik, illetve akkor is mikor ébren van :) Szóval az este már tényleg a miénk apával, illetve a pihenésé.
2012. aug. 31. 07:20
 3/16 anonim ***** válasza:
Nagyik? Nagynéni? Nagybácsi? Tudom, hogy nem nekik szülted őket, de ha szeretik a kicsiket, szeretnek velük lenni, akkor miért ne járna neked is 1-1 nap kikapcsolódás?
2012. aug. 31. 07:33
 4/16 anonim ***** válasza:
41%

Nekem az vált be, hogy reggel 6- kor kelek, 10- re elvégzek mindent, oda teszem az ebédet, mosást, takarítok, beágyazok, kiteregetek, megreggelizünk föltözünk, és 10-re kész minden, a miénk a nap!

Megyünk játszótérre, majd ebéd, alszom velük, majd játszunk, átjön barátnő a gyermekével, agy mi megyünk , vagy játszótér, és el is ment a nap, jön Apa!

Így hogy 10-re kész vagyok, szabad előttem az egész nap!

Próbáld ki!!!

2012. aug. 31. 07:47
 5/16 anonim ***** válasza:
En teljesen megertelek es szegyenlem is kicsit bevallani de ugy orulok, hogy dolgozom. A kisfiam jelenleg 2 es fel eves de mar 1 eves kora ota bolcsis (ahol elunk csak 1 ev a gyes). Mondhatom, hogy a melohelyre jarok kikapcsolodni es pihenni. Neha a melok kozott fellepek ide a gyakorikerdesekre. :) Jo elulni es nyugodtan meginni egy kavet es nyugodtan megenni egy ebedet es kozben dumcsini a kolegakkal. Amig otthon voltam en is igy ereztem, neztem az orat, vartam haza a ferjem delutan 3-kor, es orultem ha este vegre lehuppanhattam a kanapera. Most ugy erzem, hogy vegre megvan mindenkinek a sajat kis kikapcsolodasa. A kisfiam imadja a bolcsit es a gyerekeket, en szeretem a munkam es kikapcsol a ferjem a karrieret epitgeti es ot ez kapcsolja ki, aztan delutan meg este egyutt vagyunk es a hetvege a mienk. Nekem ez igy nagyon bevallt. En nem igen szerettem az otthonulos idoszakot.
2012. aug. 31. 10:33
 6/16 anonim ***** válasza:
Én kipróbálnám ezt a 10-re kész vagyok-ot, ha nem 5-kor kelne a babám.:) Sokszor én is arra gondolok, hogy miért vállaltam gyereket, ha ilyen szörnyű anya vagyok.
2012. aug. 31. 10:46
 7/16 A kérdező kommentje:
Nekem egy másfél és egy 4 és fél éves fiam van, mindketten fél 6-6 között kelnek, igaz a pici visszaalszik a kakaója után, kb 8-ig, így max 2 órám van reggel, én is arra használom ezt, hogy mosok, teregetek, felteszem a kaját, összeszedem mi van aznapra, de közben foglalkozom a naggyal, aztán ébred a kicsi, reggelizünk, sétálunk, tízóraizunk, játszunk, a kicsi elalszik, a naggyal ebédelünk, házimunka míg alszik még a kicsi, a nagy már régóta nem szokott. Aztán ébred, eszik, játszunk, uzsonnáznak, sétálunk, hazamegyünk, kaját csinálok a férjemnek másnapra, játszunk, vacsiznak, fürdetek és jön apa. Ez van minden nap...hétvégén van pár órám, mikor apa elviszi a nagyot biciklizni vagy játszótérre, ezt akkor szokta mikor a kicsi alszik, így van pici időm magamra, nagyrészt ilyenkor szőrtelenítek, kozmetikázom magam, manikűrözök és közben megy a sorozatom...én is várom a dolgozást!
2012. aug. 31. 12:10
 8/16 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek!

Ugyanennyi idősek a gyerekeim, a nagyobbik lány, a kicsi fiú!

Én is ugyanezt élem át nagyon sokszor. Én a nyáron eljutottam arra a pontra, hogy kész elég volt, 5 éve vagyok itthon egyhuzamban, nem bírom már az egész napos játékot, gügyögést, utálom, hogy nincs kihez szólni egész nap, a férjem nagyon sokszor csak éjszaka jön haza és hajnalban megy tovább, napokig nem látjuk, ilyenkor csak a gyerekekkel tudok beszélni, meg anyukámmal naponta fél órát, már ha hagynak. Emberek közé akarok menni, használni akarom az agyamat.

Én a napokat számolom vissza, hogy mikor lesz január és mehessek vissza melózni.

Pedig imásom őket, ők a mindeneim, de mégis, most úgy érzem, hogy ez már senkinek nem jó! Türelmetlen vagyok, fáradt vagyok, és társaságra vágyom. Sajnos segítségem nincs, minden rokon 180 km-es körön kívül, szomszédok dolgoznak, barátnőm messze lakik, mindent nekem kell megoldanom gyerekestől mindenestől. :(

2012. aug. 31. 12:25
 9/16 anonim ***** válasza:
A nagy nem lesz most ovis?
2012. aug. 31. 13:38
 10/16 A kérdező kommentje:
nem vették fel...
2012. aug. 31. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!