Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek, belevágjunk...

Mi a véleményetek, belevágjunk a gyerekvállalásba? Én 24 éves vagyok a férjem 30. Albérletben lakunk, nincs autónk. Mind a ketten évek óta dolgozunk, fejenként havonta nettóban 150. 000 Ft körül keresünk, ami összesen mondjuk 280. 000-300. 000 Ft.

Figyelt kérdés
A másik félelmem, hogy szeretnék gyereket, de nem szeretnék magamról lemondani mellette. Nem a bulizásról van szó, hanem hogy lesz-e miből megvenni továbbra is a szépségápolási termékeket,3-4 havonta el tudok-e menni fodrászhoz, havonta körmöshöz, néha venni 1-2 ruhát (semmi luxus, csak azért szeretnék megmaradni nőnek is, nem csak kinyúlt pólóban lenőtt hajjal Anya lenni)

2012. aug. 30. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát szedd össze, hogy mennyit költesz magadra, és mennyire tudnád leredukálni.

A gyerekvállalás bizony lemondásokkal jár.

Amúgy szerintem 280-300 ezer forint nem kevés a gyerekvállaláshoz.

2012. aug. 30. 11:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Az anyagiakra, azt mondom bőven belefér. Mi is albérletben vagyunk, és kb ennyi a bevételünk is. Én is járok 4 hetente körmöshöz, havonta melíroztatok, és a szolit sem vetem meg. 3 éves a fiunk, de "nem veszi el előlem a pénzt". És én sem tőle vonom meg, mindenünk megvan ami kell. Igaz a ti kiadásaitokat nem ismerem, de szerintem ennyiből simán megoldható a gyermekvállalás, pláne ha csak a "luxuson" aggódsz, nem a mindennapi betevőn.
2012. aug. 30. 11:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Fontossági sorrend kell: először legyen-e lakásotok/házatok, vagy jöjjön előbb a gyerek. Egyátalán kell-e, lehet-e saját ingatlanotok. Aztán felállítjátok a haditervet. Ha a gyerek mellett voksoltok, érdemes kicsivel többet összegyűjteni, mint amennyivel kevesebb fog kerülni a családi kasszába addig, míg nem dolgozol. Plusz a babakelengyére is készítsetek kalkulációt. Ha összegyűjtöttétek a pénzt, akkor érdemes belekezdeni.
2012. aug. 30. 11:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Ház/lakásban nem is gondolkodunk, mert teljesen reménytelennek érezzük. Nekem ugyan szerencsére fix. a munkahelyem, de a férjem szakács, így nem keres rosszul, de van hogy hirtelen megszűnik a munkahelye. Szerencsére mindig gyorsan talál újat, de azért erre nem merünk egy 30 éves hitelt alapozni.
2012. aug. 30. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem 1 évig tegyetek félre egy kis pénzt, arra az esetre ha a férjed munkahelye megszűnik. Mert a gyed+családi elég kevés. Egy évvel még semmiről nem késtek le.
2012. aug. 30. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:
2 vagyok. Igen, így mindjárt más, ha nem fix, illetve biztos a férjed állása. Nálunk becsúszott a gyerek, kétségbe is estünk, hogy most mi lesz, mert tartalékunk nem sok volt. De végül mindent megvettünk, és jól sült el a dolog. Tényleg gyűjtögessetek egy picit, és úgy biztos nem lesz semmi gond.
2012. aug. 30. 11:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Legalább 200.000 kell a baba dolgainak megvásárlásához. +az orvosnak hálapénz, ha akarsz adni.

Ha ez megvan a fizutok elég lesz, de nagy luxusban ne gondolkodj. Az apróbb dolgok beleférnek. Én is járok fodrászhoz, veszek néha új ruhát. A babának sokat tudsz spórolni, ha akciós dolokból többet veszel, ill. turikban nagyon jó ruhákat lehet venni, ha van a környéketeken jó turi.( nem a nyúlott rossz ruhákra gondolok). Ha arra vársz, hogy mikor lesz sok pénzed, akkor a válasz: soha ne vállalj gyereket, mert elég sosem lesz. :)

De ennyivel én belevágnék.

2012. aug. 30. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!