Szerintetek furcsa, ha egy apa megy táppénzre a beteg gyerekkel? Nálatok hogy van?
Nekem sem furcsa, nálunk is volt már ilyen. Pláne, hogy én nem tudok szabit kivenni, mert nem dolgozom, hanem egyetemre járok, nappalin. Tavaly is volt olyan, hogy fontosabb kurzusról már elfogytak a hiányzási lehetőségeim, a gyerek meg beteg lett, akkor a férjem maradt itthon. Inkább, minthogy egy kétnapos betegség miatt csússzak egy évet egy tárgyammal szerintem.
Teát főzni, mesét olvasni, orrot fújatni, gyógyszert beadni, lázat mérni nem csak az anyukák tudnak :)
Köszönöm a válaszokat :-)
A bölcsődében is furcsán néztek, amikor mondtuk hogy betegség esetén az apuka az először értesítendő.
Most voltam bent a munkahelyemen, októberben megyek vissza és mondtam hogy nem lesz gond mert a férjem lesz majd a gyerekkel. Az egyik kolléganőm elég megvetően nézett rám és azt mondta, hogy ez neki túl modern :-(
Azért lesz így, mert a férjem itthonról is tud dolgozni, tehát egyikünk sem lesz táppénzen, csak ő itthon lesz. Persze ez csak terv, ha a lányom nagyon anyás lesz akkor persze jövök én :-)
Akkor ezen ne problémázz!!! :) Tudod, a puding próbája az evés... Ha a férjed is elboldogul a beteg gyerekkel, a gyerek is elvan az apukájával, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy ti hogyan csináljátok! A "kedves" kolléganődnek meg nem kell tudnia mikor beteg a gyereked, nem hiszem, hogy mikor bemész dolgozni azzal fogja kezdeni, hogy hol van a kicsi. Lehet, hogy ő csak kicsit irigy, mert ő nem tudta a férjére hagyni a gyerekét. Amúgy meg furcsa világot élünk, mert a legtöbb anyuka sopánkodik, hogy az apuka nem veszi ki a részét a gyereknevelésből, anyukára hárul minden (főzés, mosás, takarítás, gyereknevelést), ha meg valahol az apuka is helyt áll, akkor meg "modern"-nek titulálják.... :S Ezen igazodjon el az ember!
Az egyik válaszoló felvetette, hogy mi van, ha elfogy a gyerekre járó betegszabi, nos, akkor szabit kell kivenni, ugyanis a "gyerekes" betegszabi összesen van megállapítva, amit kivehet vagy az anya, vagy az apa, nem pedig úgy, hogy anyának is van x nap, meg apának is x nap. Ha szabi sincs, akkor fizetés nélküli nap, vagy ha a saját háziorvosnál jelentkezni, hogy "beteg" vagy és valamivel kiíratni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!