Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti nem aggódtatok azon h ha...

Ti nem aggódtatok azon h ha gyereket vállaltok h fogtok megélni?

Figyelt kérdés
Vagy csak én vagyok ilyen? Olyan szar, egyre csak drágul minden a fizetésem meg min. 5 éve nem emelkedett csak csökkent. Ha egyedül élnék saját magamra sem volna elég. Annyiszor olvasom h 20-on évesek babát várnak, meg látom is környezetemben, de hogy élnek meg? Támogatják őket a nagyszülők? És ha elhagyja őket a párjuk? És ha nem fizet gyerektartást meg semmit (nagyon sok ilyen férfit ismerek, és most mondhatjuk h az ilyen milyen ember, attól még nem lesz pénz).
2012. aug. 24. 09:05
 1/5 anonim ***** válasza:
De,aggódunk..ezért nincs is gyermekünk még igy 8 év után sem.
2012. aug. 24. 09:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi negy eve voltunk egyutt a ferjemmel amikor kijottunk kulfoldre es itt ra 3 evre megszuletett a kisfiunk aki mar lassan 3 eves. Ha otthon maradtunk volna szerintem meg mindig nem lenne gyerkunk mert a 4 ev alatt annyira volt eleg a penz, hogy fizessuk az alberletet, kajat vegyunk, ruhazkodjunk es a 4 ev alatt egyszer mereszkedtunk el nyaralni. 4 muszakba dolgoztunk es 0-rol nem jutottunk elore. Igaz nem voltak hiteleink egyaltalan de felre sem tudtunk tenni semmit. :( Gyerekrol almodni sem mertunk. Aztan eljottunk Angliaba, azota mindkettonknek van jo melohelye, 2 auton, vettunk hazat (igaz hitelre de nem gond fizetni egyaltalan), felretettunk 3 ev alatt eleg sok penzt amire mar mertunk gyereket vallalni. Es mondhatom, hogy sokkal jobb helyzetbe vagyok meg igy is, hogy a fizetesem haromnegyede elmegy a bolcsire es ferjem fizetesenek fele meg a hazhitelre. Igy is marad eleg ahoz, hogy eljunk es ne csak tuleljunk minden egyes honapot. en nagyon sajnalom azokat akik az anyagiak miatt nem vallahatnak babat. En is benne voltam ebba a helyzetbe es sajnos csak ugy tudtam megoldani, hogy eljottunk.
2012. aug. 24. 11:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem aggódtunk, mert mindkettőnknek jó munkája volt.

Voltak jobb és nehezebb időszakok, volt, hogy a férjem jó munkahelye csődbe ment, nem talált munkát, akkor filléreztünk, de túléltük, most megint jó a helyzet.

De ha még baba nélkül azon gondolkoztam volna, hogy hogy fogunk megélni, nem vállaltam volna, 24 évesen született az első 27 évesen a második.

De ha mindenki azon agyalna, hogy mi lesz ha elhagy a férjem, mi lesz ha meghal, mi lesz ha nem lesz munka, akkor elég hamar kihalna az emberiség. Nyilván mindenki annyit vállaljon, amennyit el is tud tartani normál körülmények között, de ma ebben az országban szerintem nagyon kevesen tudnának egyedül, egy keresetből eltartani 1-2 gyereket mindenféle segítség nélkül. Ha én egyedül maradnék, mi is elég szűkösen élnénk hármasban a 2 gyerekkel, mert a férjem keres jobban, de nem agyalhatok azon állandóan hogy mi lesz ha. Ja és mindig van valami megtakarított pénzünk, biztosításunk a mi lesz ha helyzetekre. Másképp nagyon nehéz.

2012. aug. 24. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:

26 évesek vagyunk mindketten dolgozunk, nem is keresünk rosszul lakásunk is van, mégis aggódunk.

Februárban jön a baba, nem terveztük de vállaltuk...persze, hogy aggódom azért az én fizum nagy része kiesik az árak meg emelkednek...

elhagyni nem fog a párom ez biztos, a szüleim is segíteni fognak ha megszorulunk de remélem nem lesz szükség rá.

Eddig is születtek gyerekek valahogy mindenkit felneveltek...Háború alatt is meg minden valahogy csak lesz. de persze az aggódás ott van mindenkibe:)

2012. aug. 24. 13:12
 5/5 anonim ***** válasza:

nem aggódtam soha

tudtam h a gyerek majd megteremti magának ami kell:-)

és így is lett

amíg nem volt addig nem volt sem kocsi se lakás se semmi

3 év alatt mire jött a tesó lett családiház 2 autó stb....

szal lett értelme a munkának egyebeknek

2012. aug. 24. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!