Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, ti nem izgultok?

Szülők, ti nem izgultok?

Figyelt kérdés

Akinek a gyereke most megy első osztályba, nem izgultok?

Hogy fogja bírni a gyerek?

Milyen lesz a tanítónő?

Egyáltalán szeretni fogja-e a kicsi az osztálytársait, az iskolát, a tanárnőjét.

Meg a közben felmerülő problémák...stb. :(

Anyukák ti hogy várjátok az első osztályt ? :)

És ti mitől féltek?

2012. aug. 23. 18:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Utolsó teljesen igazad van. Hihetetlen amúgy, hogy milyen önállótlanok lesznek a fiatal felnőttek. Aztán meg a barátaik pesztrálhatják, ha lesznek ilyenek. Rosszabb esetben pedig párfüggők és szerencsétlenül viselkednek az egész kapcsolatban.
2012. aug. 24. 07:52
 12/16 anonim ***** válasza:
utolsó:én saját tapasztalatomat írtam le,nekem is van egy barátnőm,ő is ilyen túlféltett gyerek,anyja még most is parázik,h mi lesz vele az egyetemen,pedig a csaj már 22 lesz és másodéves,semmire sem képes egyedül,anyja meg tőlem várja,hogy pesztráljam
2012. aug. 24. 09:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én megértelek, én is izgulok, bár érdekes módon kevésbé, mint tavaly ilyenkor, mikor még az iskolaválasztás előtt álltunk, és iszonyú tehernek éreztem, hogy nekem kell meghatároznom, milyen suli lenne jó a gyerekemnek, és melyik tanítónő, pedig lássuk be, nehéz egy-egy bemutatóóra alapján ezt eldönteni.

Azon izgulok, hogyan fogja tudni kezelni a tanítónő a gyereket, mert az óvodában kiderült, hogy van olyan pedagógus, akivel csodásan „működik” a gyerek, és van, akivel nem.

Másrészt remélem, hogy a többi szülő jó fej lesz, mert ugye a gyerekek nagyban a szüleikre ütnek. Egyébként ez is szempont volt nálunk az iskolaválasztásnál, mármint a körzetes suliban (ahol a tanítónők sem voltak szimpatikusak) nálunk elég sok „dzsippes-felfújt szájú” anyuka van, akikkel nem igazán érzek szellemi közösséget. Így végül egy kicsit „válogatottabb” helyre ment a gyerek (nem magániskola, de nem is körzeti), ahol a szülők habitusát/értékrendjét is közelebb éreztem magunkhoz.

Mindenesetre nem igazán vágyom arra, hogy fejüket csóváló tanítónőkkel kelljen diskurálnom, mert a gyerek rossz fát tett a tűzre. Remélem, a gyerek az én eminens hozzáállásomat „örökölte”, nem a férjem „iskolarosszcsonjta” mentalisátát. :)

Amit még remélek, hogy a tanítónők képesek érdekessé tenni az anyagokat, nem csinálnak kis zombikat az alapvetően minden iránt érdeklődő, nyitott, értelmes gyerekekből.

2012. aug. 24. 10:10
 14/16 anonim ***** válasza:

A 13. vagyok megint:

Szeirntem az a nem „normális”, aki egyáltalán nem izgul azon, milyen lesz a gyerekének az iskola. Ha az ember felnőttként mondjuk új melóhelyre megy, nem izgul azon, milyen lesz? Jó, lehet, hogy van aki annyira laza, hogy nem, de azért a többség igen. Hogyne izgulnál tehát, amikor a gyereked, aki az egyik legfontosabb ember az életedben, új helyzetbe kerül, új kihívásokkal néz szembe. Ezt nevezik empátiának – és ez tesz minket emberré. Aki nem képes beleérezni magát egy gyerek helyébe, aki az addigi életét bizonyos fajta „burokban” élte, jobbára csak játszott, és most lép be a „nagyvilágba”, az elvárások, a szigorú szabályok közé, az elég fura szülő lehet.

Másrészt pedig az a helyzet, hogy az én gyerekkoromban nem volt még szabad az iskolaválasztás, oda ment az ember, ahová tartozott, és csókolom. Ez egyszerű volt a szülőnek, nem kellett dilemmázni, mit szeretne.

Mióta viszont választani lehet, elég markáns differenciálódás indult meg az iskolák között. Mindegyik mással igyekszik magához csalogatni a gyerekeket, mert választani lehet és kell.

A környékünkön a körzetes (vagyis nem magán) iskolák között van olyan suli, amit „versenyistállónak” tartanak, van felkapott hely az „újgazdagoknak” (fotocellás ajtajú vécével és később kezdődő tanítással, hogy ne a dugóban kelljen állniuk :), van művészeti, sporttagozat, alternatív, és félig alternatív módszerrel dolgozó iskola.

Namármost itt már az embernek döntenie kell arról, hogy melyiket érzi magáénak… és ez szerintem elég nagy felelősség a vállunkon, és nem lehet azzal elhessinteni, hogy „a többi is odajár, az enyémnek is jó lesz”.

2012. aug. 24. 10:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát felénk olyan van amilyen, nincs nagy választási lehetőség. Ugyan olyan az összes szinte. Viszonylag kis városban lakunk ismertük a szülőket, gyerekeiket a csoportból. Úgyhogy nem izgultam. Ugyan úgy kellett viselkednie akár csak a játszótéren velük.
2012. aug. 24. 17:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Nos igen, a 15. hozzászóló helyzete merőben más, mint pl. a mienk a fővárosban, ahol a körzetes óvodából százfelé szóródnak a gyerekek, ahová az enyém megy, nem ismerünk senkit.

Azt megértem, hogy ha ismerősök közt mozog az ember továbbra is, akkor vajmi kevés oka van az izgalomra. :)

2012. aug. 24. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!