Szülők, ti nem izgultok?
Akinek a gyereke most megy első osztályba, nem izgultok?
Hogy fogja bírni a gyerek?
Milyen lesz a tanítónő?
Egyáltalán szeretni fogja-e a kicsi az osztálytársait, az iskolát, a tanárnőjét.
Meg a közben felmerülő problémák...stb. :(
Anyukák ti hogy várjátok az első osztályt ? :)
És ti mitől féltek?
Miért izgulnék?
Én is túléltem, apám is, sőt még a nagyapám, meg annak az ükapja is.
Valahogy csak túléli az a büdös kölök is! :-)
Szia!
Nekem a fiam most kezdi a sulit.
Iskolatotthonos lesz, 2 tanítónénije lesz...holnap jönnek 10-re családlátogatásra.
Ő nem izgul..én a látogatás miatt egy kicsit...még 2 gyerek van itthon:)
Ebből a lépcsőházból 2 gyerek megy, lesznek csoporttásrai az oviból is, akikkel jót játszott mindig...
Azt mondták nagyon jók a tanárnénik...bízom benne, hogy minden oké lesz:)
Ja suliba ahol kölcsönösen verik egymást a tanárok és diákok. Főleg fiúk esetében egymást meg pláne. Ha egy agresszív gyerek kerül az osztályba akkor biztos, hogy valakit terrorizálni és verni fog. Sokszor a gyerek meg sem mer szólni a történtekről.
Na végül is mi történhet vele? Na ez!
Tapasztalatból beszélek!
Amikor a fiam sírva jön haza, hogy megfenyegette az osztálytársa, hogy felvágja a gyomrát és még képes volt illusztrálni neki azt hittem kicsinálom a gyereket.
Az anyja meg félvállról vette a dolgot. Szánalmas szülő aki ilyen kis pondrót nevel és még büszke is rá.
Amúgy meg nem voltak félelmeim amikor elkezdte az iskolát.
én kishugim most végezte el az első osztályt, anyu is tavaly hasonló dolgok miatt aggódott mint te..
tesóm szerencsére egy nagyon aranyos tanítónénit kapott, meg több osztálytársát már ismerte az oviból is, eleinte inkább velük barátkozott, de most a legjobb barátnője pont egy olyan kislány, akivel addig nem ismerték egymást, míg padtársak nem lettek.
ne aggódj szerintem, ebben a korban nagyon könnyen kötnek ám barátságok a gyerekek, biztos tied is hamar megtalálja a közös hangot a többiekkel:)
lesz az osztályában olyan, akit ismer korábbról? a tanítónénijük tudod, hogy ki lesz? de nem hiszem, hogy leharapja a fejüket...
első osztályt úgy emlékszem, hogy én nagyon szerettem, örömmel meséltem, hogy aznap mit vettünk és a házi sem volt sok.
sikeres sulikezdést és csak no para:)
20l
Szerencsés, ha egy jobb nevű iskolába járhat a gyerek (bár nyilván magasabb követelményeket kell teljesíteni elbeszélgetésnél), ahol nem találhatóak meg a kisebbségiek, vagy a hozzá hasonló mentalitású családból származó gyerekek.
Nekem volt szerencsém ilyen iskolába járni, soha nem volt tanár verés, tanórákon csend volt, gyerekek nem verekedtek. Osztályátlag nem csökken még a középiskola vége felé sem 4,8 alá (általános iskola + 8/4 osztályos gimnázium). 2 éve végeztem, anyukám nem reagálta túl a dolgot, hátamra tette a táskát és eredj. :) Ez a mai anyukák mániája a jó dolgukban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!