Ehhez mit szóltok? (bőv. Lent)
Nem szeretek mások dolgain csámcsogni, főleg, ha idegen az illető, de ezen most nagyon kiakadtam, és ki kell írnom magamból.
Tegnap este jöttem haza a vonaton, és felszállt egy 20 év körüli kinézetű lány, olyan tipikus plázacica. Volt vele egy 3-4 év körüli kislány.
A csaj nagyon unott fejjel nyomogatta a telefont, rá se hederített a kislányra, aki folyamatosan magyarázott a csajnak. Azt gondoltam, hogy biztos a tesója, és unja, hogy a húgára kell vigyáznia. De aztán a kislány szólt neki, hogy "anya". Teljesen eldöbbentem, hogy ha az anyja, akkor hogy nem képes foglalkozni a gyerekével?
Aztán a kislány felállt a karfára, és szinte kihajolt az ablakon. A csajnak ez is kb. csak 4 perc után tűnt fel, akkor is csak párszor elmondta, hogy "XY, gyere le", de különösebben nem érdekelte, tőle a gyerek le is zúghatott volna onnan.
Aztán a csaj elővette a fülhallgatóját, és bedugta mindkét (!) fülét. A gyerekre megint nem is nézett rá egy jó darabig. Aztán a kislány egy hajcsatot akart az anyja hajába tenni, aki kb. leordította a fejét, hogy miért viselkedik ilyen rosszul, és hogy hagyja már békén.
Néha adott egy puszit a kislánynak, de egy jó szava nem volt hozzá, még csak rá sem mosolygott, csak veszekedett vele, hogy miért viselkedik rosszul (pedig a kislány egy kisangyal volt, tényleg nem csinált rosszat). Ha a kislány kérdezett valamit, flegmán válaszolt, vagy nem válaszolt, vagy bólintott egyet.
Útközben kb. 3-szor telefonált, közben rá sem nézett a kislányra, amikor nem telefonált, akkor nyomogatta a telefont, zenét hallgatott vagy a haját babrálta.
Nagyon sajnáltam a kislányt, mert az anyja tényleg nem foglalkozott vele.
Nem ítélkezni akarok, csak egyszerűen nem értem. Legszívesebben jól fejberúgtam volna a hölgyet...
Tényleg elég durván hangzik. Viszont Te csak egy "szeletet" láttál ebből a nőből. Persze könnyen lehet, hogy alapjáraton ilyen, amilyennek írod, de lehet hogy egy "extrém" helyzet volt, valami miatt idegileg padlón volt a csaj.
Nem biztos, hogy ezen kéne témázni.
valszeg becsúszott gyerek
az anya is gyerek volt akkor még
nem lehet egyszerű dolog ha félbetörik az életed 1 gyerek miatt
én inkább sajnálom az anyát és persze a gyereket is mind a kettőnek rossz lehet ez a felállás
Igen, erre én is gondoltam, egészen addig, amíg a 3 telefonbeszélgetést végig kacarászva lefolytatta...
Hát nem tudom, ha én padlón vagyok, akkor is foglalkozok a gyerekkel.
És igazad van, nem ezen kéne csámcsogni, de mint írtam, ezt ki kellett írnom magamból, "valakinek" el kellett mondanom.
2.: ha meg nem kell neki a gyerek, és nem tudja felelősségteljesen nevelni, szeretettel, akkor adja örökbe, komolyan.
5.: épp ez az, hogy előfordul, hogy valaki ingerült. De ő nagyon vidáman (őszintén látszott, hogy vidáman) beszélgetett a telefonon. A másik pedig, hogy attól, hogy valakinek sz*r napja van, akkor is figyeljen a gyerekre, és ne zenét hallgasson. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!