Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ehhez mit szóltok? (bőv. Lent)

Ehhez mit szóltok? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Nem szeretek mások dolgain csámcsogni, főleg, ha idegen az illető, de ezen most nagyon kiakadtam, és ki kell írnom magamból.

Tegnap este jöttem haza a vonaton, és felszállt egy 20 év körüli kinézetű lány, olyan tipikus plázacica. Volt vele egy 3-4 év körüli kislány.

A csaj nagyon unott fejjel nyomogatta a telefont, rá se hederített a kislányra, aki folyamatosan magyarázott a csajnak. Azt gondoltam, hogy biztos a tesója, és unja, hogy a húgára kell vigyáznia. De aztán a kislány szólt neki, hogy "anya". Teljesen eldöbbentem, hogy ha az anyja, akkor hogy nem képes foglalkozni a gyerekével?

Aztán a kislány felállt a karfára, és szinte kihajolt az ablakon. A csajnak ez is kb. csak 4 perc után tűnt fel, akkor is csak párszor elmondta, hogy "XY, gyere le", de különösebben nem érdekelte, tőle a gyerek le is zúghatott volna onnan.

Aztán a csaj elővette a fülhallgatóját, és bedugta mindkét (!) fülét. A gyerekre megint nem is nézett rá egy jó darabig. Aztán a kislány egy hajcsatot akart az anyja hajába tenni, aki kb. leordította a fejét, hogy miért viselkedik ilyen rosszul, és hogy hagyja már békén.

Néha adott egy puszit a kislánynak, de egy jó szava nem volt hozzá, még csak rá sem mosolygott, csak veszekedett vele, hogy miért viselkedik rosszul (pedig a kislány egy kisangyal volt, tényleg nem csinált rosszat). Ha a kislány kérdezett valamit, flegmán válaszolt, vagy nem válaszolt, vagy bólintott egyet.

Útközben kb. 3-szor telefonált, közben rá sem nézett a kislányra, amikor nem telefonált, akkor nyomogatta a telefont, zenét hallgatott vagy a haját babrálta.

Nagyon sajnáltam a kislányt, mert az anyja tényleg nem foglalkozott vele.

Nem ítélkezni akarok, csak egyszerűen nem értem. Legszívesebben jól fejberúgtam volna a hölgyet...

2012. aug. 23. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg elég durván hangzik. Viszont Te csak egy "szeletet" láttál ebből a nőből. Persze könnyen lehet, hogy alapjáraton ilyen, amilyennek írod, de lehet hogy egy "extrém" helyzet volt, valami miatt idegileg padlón volt a csaj.

Nem biztos, hogy ezen kéne témázni.

2012. aug. 23. 12:41
 2/9 anonim ***** válasza:
23%

valszeg becsúszott gyerek

az anya is gyerek volt akkor még

nem lehet egyszerű dolog ha félbetörik az életed 1 gyerek miatt

én inkább sajnálom az anyát és persze a gyereket is mind a kettőnek rossz lehet ez a felállás

2012. aug. 23. 12:43
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Ez tényleg nagyon kiakasztó.Sajnálom szegény kislányt.Sajnos,nagyon sok ilyen van.De a zenehallgatáson látszik,hogy nem figyel a kislányára,mert úgy elég nehezen lehet.
2012. aug. 23. 12:44
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, erre én is gondoltam, egészen addig, amíg a 3 telefonbeszélgetést végig kacarászva lefolytatta...

Hát nem tudom, ha én padlón vagyok, akkor is foglalkozok a gyerekkel.

És igazad van, nem ezen kéne csámcsogni, de mint írtam, ezt ki kellett írnom magamból, "valakinek" el kellett mondanom.

2012. aug. 23. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Egyrészt a csaj nem biztos, hogy 20 év körüli volt, lehet csak fiatalon a külseje. Másrészt nem tudhatod milyen napja volt, mi történt vele, stb. Persze a gyerek nem tehet semmiről, de szerintem mindenkinek lehet olyan rossz napja, vagy időszaka amikor ingerültebb mindenkivel. Én épp ezért nem ítélkezem így látatlanban. Ha mondjuk ott nyilvánosan veri a gyereket, vagy mit tudom én, az persze más, de itt nem ez történt.
2012. aug. 23. 12:46
 6/9 A kérdező kommentje:

2.: ha meg nem kell neki a gyerek, és nem tudja felelősségteljesen nevelni, szeretettel, akkor adja örökbe, komolyan.

5.: épp ez az, hogy előfordul, hogy valaki ingerült. De ő nagyon vidáman (őszintén látszott, hogy vidáman) beszélgetett a telefonon. A másik pedig, hogy attól, hogy valakinek sz*r napja van, akkor is figyeljen a gyerekre, és ne zenét hallgasson. Szerintem.

2012. aug. 23. 12:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja, és azt, hogy 20 év körüli volt, nem azért írtam, hogy most mindenki kiakadjon, hogy 20 évesen gyereke van, mert a kor szerintem nem számít. Találkoztam már 16 éves anyukával, aki sokkal jobban bánt a gyerekével, mint némelyik 30-40 éves...
2012. aug. 23. 12:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
5. vagyok. A 20 évest én sem azért emeltem ki, mert ettől rossz anya, csak ezért mindenkinek az ugrik be rögtön, hogy biztos nem tervezte a gyereket, meg mit tudom én.
2012. aug. 23. 12:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Számomra meglepő. Én is padlón vagyok lelkileg, stb, de a lányomra ugyanúgy figyelek. A kor tényleg nem számít, én 24 vagyok, és pár napja megkérdezték a kórházban, hogy elmúltam e 18... (Abban a lelki állapotban igencsak visszaszóltam volna egy cifrát, de ez most mindegy is.) Elég felelőtlen volt a kérdésben szereplő nő, hogy nem figyelt... Bízok benne, hogy csak rossz napja volt, és azért viselkedett így. Vagy pedig a kislány keresztanyja, de mégis anyának szólítja. (Bár ez nem valószínű.)
2012. aug. 23. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!