Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két vezetéknév a babának?

Két vezetéknév a babának?

Figyelt kérdés

Ez csak nekem ennyire fura, hogy a baba megkapja apuka és anyuka családi nevét is.

Pl: Kovács-Horvát Krisztina.

Nekem ez olyan furcsa. És majd ha egyszer férjhez megy, akkor mégegy kötőjeles családnév?

Gyakori ez manapság, csak én nem hallottam még róla?

2012. aug. 23. 12:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A mi kisfiunknak is két vezetékneve van. Belőlem is ugyanannyi van abból a gyerekből, mint az apjából, hát akkor miért csak az ő vezetéknevét kapja? :) Ráadásul az én családomban nem fogja más tovább vinni a családi nevünket, szóval ha a gyerekünk nem kapja meg az én nevemet is, akkor "kihaltunk" volna. Egyébként én is kötőjelesen vettem fel a párom nevét.

Én is gondolkodtam azon, hogy mi lesz majd a fiam gyerekei neve, ha majd a felesége is ragaszkodik a saját nevéhez... De ez már legyen az ő bajuk :)

2012. aug. 23. 21:48
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem sem tetszik a "Kovács Béláné" dolog, de mivel a férjem neve elve kötőjeles, az én drága szüleim meg nem gondokodtak azon el mi lesz később, így tök hosszú nevem lett, és ha úgy veszem fel hogy XY-né XY....vicces és marha hosszú, a férjem vezetékneve+az én két keresztnevem megintcsak ugyan ez a helyzet. És az eredmény az, hogy "Kovács Béláné" lettem. Ahhoz hogy megváltoztassam, először BM engedély kell a keresztnevem levételéhez, utána az összes hivatalos dolgomat átíratni, aztán mégegy BM engedély az új név felvételéhez, és ez kb 40.000 Ft. :(.....úgyhogy maradok -né....
2012. aug. 24. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!