Ha azt szeretnénk, hogy a születendő gyerekünk kettős vezetéknevű legyen, mi a feltétele?
Ha azt szeretnénk, hogy az édesanyja leánykori vezetéknevét és az édesapja vezetéknevét is viselje, annak mi a feltétele? Lehetséges ez? Pl így nézzen ki a gyerek neve: Nagy-Tóth Borbála.
A férjemmel házasok vagyunk. Pl.az én nevem így néz ki: Nagyné Tóth Erika. A férjem meghagyta rendesen a nevét: Nagy János
A gyerek lehet Nagy-Tóth Borbála?
(A nevek csak példák)
Nalunk csak az en meg ferjem leendo nevunket kerdeztek meg!!! es meg mondtuk is a nonek,hogy a gyereket majd 2 vezeteknevvel szeretnenk majd,igy lehetseges e es azt mondta hogy nem. fel is haborodtunk ezen mikor mindketten a szulei leszunk.
ha jolemlekszem azt mondta hogy kotojelesen vegyem fel es akkor lehet a gyerek is ket vezeteknevu. mi ugy nem akartuk,ragaszkodtunk a hagyományhoz,hogy né legyek.
Nálunk is megkérdezték házasságkötés előtt, hogy mi lesz a születendő gyerek neve. Mivel nem tudtam, hogy ezt megkérdezik, akkor még tervben sem volt a gyerek, így nem gondolkoztunk rajta, automatikusan mondtam a férjem nevét. Aztán amikor jött a baba, eldöntöttük, hogy kettős vezetékneve lesz, visszamentünk az anyakönyvvezetőhöz, és csináltattunk új házassági anyakönyvi kivonatot, az új vezetéknévvel.
Mondjuk nekem is ilyen kettős a vezetéknevem, tehát kötőjellel, nem -né. De nem hiszem, hogy ha -né lennék, akkor attól ne lehetne a gyereknek kettős vezetékneve.
ha -né vagy nem lehet kettős vezetéknév, jól mondta a akvezető! csak ha meghagyod a neved vagy kőjellel veszed fel a férjedét.
és nem értem miért a jó válaszokat pontozták le a rosszakat meg nem!??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!