Mi a véleményetek ha azt látod hogy a nagyobb gyerekek rendszeresen segítik a kisebb tesókat (ellátásban gondozásban is nem csak játékra értem)?
Bővebben. 4 gyerek, a legnagyobb 10 aztán így sorban jönnek lefelé. A 2 legnagyobb mintegy feladatként reggel eléteszik a többieknek az ételt, elpakolnak maguk után, szín szerint válogatnak szennyest,elpakolják a saját és a kisebb testvérek ruháit is. Rendszeresen megetetik a legkisebbet pl.joghurttal kenyérrel, ami az étele. Anyuka is csinálja néha de ha épp más dolga van, a nagyobbakra bízza. A legnagyobb bevásárlólistát ír, babát ringat a babakocsiban (nem állandóan de gyakran előfordul). Figyel a 2 nagyobb a 2 kisebbre játék közben is hogy ne történjen baleset pl.
Persze járnak iskolába megcsinálják a házit is de azért elég tevékenyen és sok részt vállalnak a mindennapi feladatokból. Ez az anya rossz anya mert az ő feladata lenne az összes gyerek ellátása gondozása stb., és megkeseríti a nagyobbak gyerekkorát ezzel hogy kvázi "pótmamák" néha, vagy ez teljesen egészséges és jó dolog hogy korukhoz mérten feladatokat vállalnak a gyerekek is a családban és ha valamire képesek azt megkövetelik tőlük ill. megengedik nekik, ahelyett hogy megcsinálnák helyettük? Mit gondoltok erről?
Az, hogy besegítenek a házimunkába teljesen rendben van.
De hogy RENDSZERESEN ők látják el a kicsiket, az (szerintem) nincs.
Mennyi szabadidejük van? Olyan szabadidő, amikor nem tanulnak és nem is a kicsikre figyelnek, hanem csak olvasnak, társasoznak, csinálják amit a korukbeli gyerekek. Mert így elolvasva kb semmi.
Mi van, ha nemet mondanak? Ha ők nem szeretnének a kicsikkel foglalkozni?
Na igen így is rengeteg dolog van 4 gyerek körül szóval ez a része hogy milyen könnyű neki mert a nagyobbak segítenek egyáltalán nem igaz...
de van amúgy szabadidejük azért megetetni a babát kb. 10 perc vagy annyi se az hogy játék közben meg rá is figyelnek főleg a nagyobb az nem tudom mennyire "munka".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!