Diafilmet néző gyerekek Anyukái! Milyen meséket ajánlanátok 3 évesnek? Még nem diázott. Könyvből a Bartos Erika könyvek jönnek be, a "nagyobb" mesék még nem (Hamupipőke meg hasonlók).
Őreg néne özikéje de a gyerek röhögött rajta mi a férjemmel zokogtunk..
állatos mesék javarészt sok magyar népmesét, szállást kérő róka a kedvence.
a nagy meséket valóban nem még nem lenne türelme.
Az én 30 éves diafilmjeim a következőek:
Zengő ABC
Róka Rudi a cirkuszban
Én és a testvérkém
Öreg néne őzikéje
Állatok és kicsinyeik
A tücsök és a hangya
Almafácska meséje
Óvoda az őserdőben
Boribon a játékmackó
Jancsi és Juliska mézeskalácsháza
A legkisebb nálunk is három éves.
A majdnem 3 éves kisfiunk kedvencei: Kismalac és a farkasok, Csipkerózsika. De szívesen nézi/hallgatja a Jancsi és Juliskát, az Öreg néne őzikéjét is. Szülinapjára szeretném beszerezni a Hamupipőkét, Piroska és farkast, Holle anyót, A rút kiskacsát és A három kismalacot.
Egyébként a diafilmeken a "nagyobb" mesék is könnyebben emészthetők - szerintem -, mert szinte minden esetben versek formájában íródnak, a képek sokkal részletesebbek, viccesebbek a történetek és több lehetőséget adnak a szülőnek a hangszínváltásra, az érzelmek hanglejtéssel, hangszínnel való kifejezésére. Szóval ne félj a "nagyobb" meséktől sem. Egy-kettőt szerezz be, s majd kiderül, hogy most vagy fél év múlva olvassátok. Sőt talán pont az lesz izgalmas, hogy nem Bogyó és Babóca meg Anna, Peti, Gergő.
Én diázok a gyerekeknek, akik 3.5 és 22 hónaposak.
Piroska és a farkas
Hófehérke
A telhetetlen méhecske
Ügyes vagyok, tiszta vagyok
Madárijesztő manó
Jancsi és juliska
Elveszett játékok
Télapó és ezüstmackó
Gabi karácsonya
...
Hirtelen ezek jutottak eszembe, ezek mind az én régi diafilmjeim voltak:)
nekunk jo nagy lcd tvnk van, egy bena szgeppel kotottem ossze, es letoltottem az osszes letezo diafilmet :D mi azon diazunk
a 3 nyulak a kedvence, meg a sicc!, meg a mehemed es a tehenek, meg a kiskakas gyemant felkrajcarja, stb
Utolsó
Honnan töltötted le a diákat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!