Mosható pelenkát úgy is lehet kapni, hogy egyszerre csak pár darabot? Összesen hány darabra van szükség? Simán mosható a mosógépben akár a ruhákkal, vagy valami különlegesebb mosószer kell hozzá? Öblítés, sima öblítővel?
Egyszerre megvenni a kellő darabszámot elég szép összeg.
Mosáshoz ilyet találtam, elég ellentmondó válaszok: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Meg ilyet is leltem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ami biztos, mosószóda, ecet, nátrium- perkarbonát nem tesz kárt bennük sok idő alatt sem.
Mit találtál ellentmondásosnak a linkelt kérdésekben?
Öblítőt használni nem szabad, mert bevonja a szálakat, ezáltal jelentősen csökken a nedvszívó hatásuk. Szappan tartalmú mosószert azért nem, mert eldugítja a szálak közét, a hatás u.az mint az öblítőnél. A betéteket lehet magas hőfokon mosni, a PUL bevonatos "zsebeseket" nem, mert a magas hőfok a műanyagnak értelemszerűen nem tesz jót.
Annyi darabra van szükség, hogy elég legyen annyi napra, ahány naponta mosni szándékozod őket, plusz egy napnyi, a száradás miatt.
Köszi a választ Kedves utolsó!
Ellentmondás az első linknél a 7., 8. válaszoló szidja a mosószódát ill. a mosódiót. Előtte meg csak hú de jó, az/azok a jó/jók válaszok vannak.
4/5ös vagyok:).
Értem, mi a félreérthető. Az van, hogy a szóda valóban nem fehért csak tisztít. Fehérítéshez a nátrium- perkarbonát a tuti(ez a hatóanyaga egyébként az ún. oxigénes "hipiszupi" folttisztítóknak is, csak azokban van egy csomó sallang is és jó drágán lehet őket eladni...) és a napoztatás. A mosószerekben van optikai fehértő, amitől fehérebbnek látszik a ruha, nagyanyáink ezt kékítőnek hívták. Ha csak a pelusokhoz használsz szódát, akkor sztem nem gond ha nem hófehér, hiszen a betéteknek nincs esztétikai funkciójuk.
Keménység: a ruháknál valóban zavaró lehet, ezért az ecetes öblítéshez minimális öblítőt lehet tenni, a puhaság oké lesz, de a pelusoknál nem kell a betéteknek puhának lenni, illetve pár perc használat után megpuhulnak.
Remélem sikerült tisztáznom a félreértést:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!