Mosható pelenkát szeretnék használni babámnak, de hogy kell mosni?
ha környezetkímélő, akkor mosódió, plusz ecet öblítésnek. fehérítésnek napoztatni, vagy natrium perkarbonát. hogy hol lehet ezeket kapni webáruházon kívül, az jó kérdés.
mosás: én általában 40 fokon, sima programban mosom. de ha kell már nekik egy kis intenzívebb tisztítás, akkor a 60 fok előmosással tutira beválik.
Én a betéteket 60 fokon mosom, mosószódával és ecettel öblítek, ha foltos, akkor nátrium- perkarbonátban megáztatom kicsit, makacs, pl. anyatejes kakifolt esetén marhaepeszappannal bedörzsölöm a foltot.
A zsebeseket a PUL miatt nem mosom olyan melegben csak 40 fokon, ez is elég a baciknak, hogy kimúljanak, ugyanúgy szódával és ecettel.
Arra figyelj, hogy a mosószer ne legyen enzimes, mivel az enzimek "leeszik" a bolyhokat, amiktől ugye nedvtartó a pelus. És ne legyen szappantartalma mert az eltömíti a szálakat, ami miatt nem szívja hanem lepergeti a folyadékot.
Nem olyan bonyolult, mint ahogy tűnik:), mosószóda+ ecet, foltokra Na- perkarbonát és napoztatás!!!(az UV a legjobb csíraölő és folttisztító).
na még valami:)
mekkora a babád? végülis mindegy:), a papír kakifogó betét mindig jól jön:). Ha már keményebb a termés, akkor a kakit ki lehet vele dobni a WCbe(lebomlik), de az anyatejes "sűrűjét" is megfogja.
első vagyok: én a megszokott mosószerrel mosom, nem romlott a nedvszívásuk, de ezért tényleg jobb lenne környzetbarátabb, netalán olcsóbb megoldást találni.
tulajdonképpen a mosószerek nagy részben szódabikarbónából állnak, tehát a mosószóda biztos jó lehet, de amíg nem lehet egyszerűen hozzájutni, addig én nem akarok rendeléssel vacakolni.
röviden ennyi.
Kedves Első:)!
Mosószódát szinte az össze háztartási boltban tudsz vásárolni, illetve van a DM- ben is(bár ez drágább), én én szoktam látni amolyan "mindenes" boltokban, diszkont jellegűekben:).
Mióta használod a pelusaitokat? Van egy ismerős lány, aki szintén hagyományossal mosott, és kábé egy év alatt de jelentősen romlott a pelusok nedvszívása:(. És mivel a mosható hosszú távú befektetés, szerintem megéri váltani:).
én már eleve használtan vettem nagyobbik részét, ami új azt pedig fél éve használjuk.
ez jó hír, hogy dm-ben van. emlékszel rá, hogy mennyibe kerül?
HÁt, hülyeséget nem akarok mondani, talán a fél kilós 500 forint körül van(???). Tényleg nem tudom. Mondom, ott a legdrágább, egyébként kilója 800- 900 Ft körül szokott lenni egyéb helyeken.
Ha csak a pelusokhoz használnád, akkor a fél kiló is sokáig elég mert nem kell belőle annyi mint hagyományos mosószerből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!