Adtátok - e kisfiatoknak úgy a nevét, ahogyan itt lenn írom?
de ha Zolika lett akkor az apja nevét kapta.nem?
nálunk az apa neve a 2.de az 1.nevén szólítjuk
Nálam egy biztos, hogy soha nem adnám a szülő nevét a gyereknek. Tehát a lányom sem kapta sem az én , sem anyám , sem keresztanyás, sem semmilyen rokonom nevét, és ha fiam lett volna-lenne a következő, rá is ezek a szabályok érvényesek.
Igaz, van egy ilyen szokás, de szeritnem ennél kevés sekélyesebb dolog van...
Mi sem adtuk a kisfiunknak olyan nevet, ami már van a családban, ismeretségben. Legyen annak a kisgyereknek saját neve, ami csak az övé.
De barátnőmék így adták a kisfiuknak az apa nevét. Csak nem Zolika, hanem Ferike.
Én elvből nem adnám a gyerekemnek valamelyik felmenő nevét.
Legyen a neve a sajátja,egyedi,mint ő maga.Volt róla szó,hogy ha második gyerekünk fiú lesz akkor a 2 papa nevét kapja majd (István,Sándor)
De ez nagyon bután hangozna,erre én kitaláltam ,hogy Legyen István Alexander.Apának nem tetszik,így teljesen más nevet választottunk,olyat,ami még senkinek nincs a családban.
(Adrián vagy Veronika)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!