Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg az a szeretet ha...

Tényleg az a szeretet ha elhalmozom méregdrága ajándékokkal?

Figyelt kérdés

kislányom 2 éves szerintem boldog gyerek.

nem élünk nagy lábon,kezdettől..van játéka itthon,nagyszülőknél is, igyekszünk megadni neki azt amire szüksége van.

de kérdezem én: az a szeretet ha veszek neki 10 ezer forintos barbi babákat agyba főbe?vagy másféle játékokat?

mitől lesz ő kevesebb ha nem lesz 10 ,csak 4 barbija például 1000 forintosak?.

miért a pénz számít? mit ér ha teletömöm játékokkal de mondjuk nem ölelem meg nem puszilgatom meg?

volt ma nálunk egy gazdag kislány (4 éves)és hogy látta hogy nincs olyan minöségű játékaink és annyi játék amennyi neki van,amihez hozzá van szokva felállt és mondta hogy ő most már unatkozik és menne az anyukájához.

és ez kinek a hibája hogy ilyen a gyerek, ??

a szülőé? miért kell lenézni másokat?

ez körülbelül 1 órája történt azóta nem tudok megnyugodni annyira rosszul esett hogy láttam halálra unja magát a gyerek mert nincs annyi játék itt ami lekötné..

borzasztó rossz anyának érzem magam mert én nem tudok és nem is akarok megvenni olyan játékot ami több millióba kerül és tudom hogy többet ér neki az anyai szeretet mint egy buta játék..

bocsi ha hosszú lett, de teljesen ki vagyok.

2012. aug. 14. 17:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%
Nekem a szeretetnyelvem az ajándékozás,én így tudom kifejezni a szeretetem.:) Mindig szoktam venni valamit a gyerekeknek( tesóim gyerekei és barátnőm gyereke).Csak az a baj,hogy rászoktak és mindig várják ha megyek vigyek valamit.Szóval nem jól csináltam.De akkor is szeretek ajándékot adni,persze nem drágát,de valamit.:)Ha megszületik a picim,nem kéne állandóan vennem neki valamit,szóval erről valahogy le kell szoknom...
2012. aug. 14. 20:16
 12/18 TKI Ibolya ***** válasza:
Jól csinálod de arra készülj fel,hogy ha bekerül oviba és suliba a lányod egyre több dolog után fog sóvárogni,mert látta a többi gyereknél és esetleg még csúfolhatják is,mert neki nincs.Sajna ezt tapasztalatból mondom.Persze ezért én sem veszem meg a méreg drága játékokat csak nehéz elmagyarázni egy gyereknek,hogy ő nem 5000 forintos kis táskát kap gyereknapra hanem elmegyünk az állatkertbe.De megértik!
2012. aug. 14. 21:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

És próbáltad valamivel lekötni a figyelmét? Esetleg egy só liszt gyurma biztos tetszett volna neki.

"de kérdezem én: az a szeretet ha veszek neki 10 ezer forintos barbi babákat agyba főbe?vagy másféle játékokat?"

Nem, ez nem a szeretet és ezt Te is nagyon jól tudod! Aki így szereti a gyerekét egy elkényeztetett gyerek lesz, aki felnőtt korában nem tud megbecsülni semmit. Erre tanítani kell a gyereket, amihez szülői törődés kell.

De azért lássuk be, hogy tehet az ember bármit, akinek több pénze van, más az értékrendje is, amióta világ a világ ez így van, és így is lesz. Aki ezért megszól más az irigy. És az pedig, aki tehetősebb és lenéz másokat azt meg nem is minősíteném.

Nekünk jobb életünk van az átlagnál, nem állnak milliók a számlán, de nem is fillérezünk. És talán épp ezért én nem az ezer forintos barbi babát veszem meg a lányomnak. Lehet ezért megszólni, vagy bármi, de ki ne tenne így ha megtehetné? De vannak általam készített játékai, a párom most csinálja a Barbik házát a gyerek névnapjára, és játszok vele, megölelem, keresem az arany középutat, hogy el ne rontsam. Mindenem a két gyerekem, imádok velük lenni, nézni őket, játszani velük.

Ezt azért írtam, mert mivel én látom a másik oldalt is kicsit, így ne haragudj de ha ilyeneket olvasok nekem mindig rosszul esik, ha azt hiszik, hogy ha az embernek pénze van és a gyereknek nem csak minőségi élelmiszert, hanem istenbocsá több és minőségibb játékot vesz, akkor az már egyenlő azzal, hogy nem is foglalkozik a gyerekkel, hanem beülteti a játékhalom tetejére (ahogy az egyik kérdező írta) unatkozni.????????????????????

2012. aug. 14. 22:05
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de hadd írjam le, ami erről jutott eszembe: unokaöcsémet pici kora óta elhalmozzák a szülei sok-sok játékkal, de jàtszani se tanult meg velük szegény. Pl. lego-val nem játszik, amikor megkapja, megépítteti az apjával pl. tűzoltóállomàst, azóta áll a polcon, és nem szabad hozzányùlni, mert akkor "elromlik". Szegény gyerek ül a játékhalom közepén, és unatkozik. De én attól vagyok rosszul, hogy azt hangoztatják a szülei, hogy kistesót nem szeretnének, mert 2nek már nem tudnának annyi mindent megadni.
2012. aug. 15. 06:43
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Utolsó. Az én fiam eljátszik a legoval, megépít számos dolgot, és imádja a játékait. Hol puzzlet rak ki, hol fatornyot épít, hol a legojával játszik, hol a 100 db autóival szerepjátszik.

Ettől még nincs elkényeztetve, foglalkozom is vele egész nap, 3,5 éves és nem ovis. Testvére is van.

Nem tudom, hogy a kettőt miért kell egy napon említeni. Akinek van pénze, biztos, hogy megveszi a drágább, TARTÓSABB játékot, mert a gagyi tönkremegy 10 játék után. Akkor melyik a drágább.

Egyensúly-egyensúly-egyensúly

játékok és törődés - a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.

2012. aug. 15. 09:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Utolsó előtti vagyok! Félreérthető voltam úgy látszik. Nincs bajom a lego-val, sőt nagyon szeretem (bár tényleg drága, neki meg rengeteg van). Csak és kizárólag az unokaöcsémre vonatkozott az a megjegyzésem, hogy Ő nem tud vele játszani, mert nem tanították szerintem meg rá. És neki nincs testvére. Állandóan unatkozik, mert nincs kivel játszania. De a szülei "azt hangoztatják, hogy nem lesz kistestvére, hogy anyagilag őt továbbra is el tudják halmozni rengeteg felesleges játékkal!" Szóval elnézést, ha bárki magára vette. A kérdésre visszatérve: szerintem a szülő hibája, hogy ilyen a gyerek. Az előző "válaszomat" azért gondoltam, hogy leírom, mert ők sem nem játszanak a gyerekkel, se nem tanították meg neki, hogyan kell egyedül játszani, és még tesót se akarnak. (Amivel szintén nincs bajom, ha valaki nem akar testvért, de az indok nem tetszik ebben az esetben.) Kérdező: egyáltalán nem vagy rossz anya, mert nem költesz milliókat játékra! Esetleg meg lehet volna próbálni együtt játszani, pl bújócskázni, stb, amihez nem kell játék, a társaság a lényeg.
2012. aug. 15. 15:52
 17/18 anonim ***** válasza:
59%
Te is tudod,hogy nem attol jo,vagy rossz szulo valaki,hogy milyen jatekokat vesz a gyerekenek.De unom ezt az altalanositast,hogy jaj,akinek sok penze van,tuti nem foglalkozik a gyerekevel,csak befogja a szajat egy-egy uj jatekkal.A fiam legnagyobb orome,hogy sokat vagyunk kint,jatszik a tobbi gyerekkel,enekelunk.Viszont,ha a belvaros fele megyunk,es meglat valamit,ami tetszik neki,megveszem.Lehet,hogy ez is tulzas,de meg nem erzem ennek karos kovetkezmenyet,ugyhogy ez a heti egy alkalom belefer:-)
2012. aug. 16. 12:09
 18/18 anonim ***** válasza:
59%

Én régen mikor kicsi voltam kaptam sárga kazzetás Nintendót!! Nagyon örültem neki... :) Sokkat játszottam vele,, szóval Nem csak az árak számitanak, az a nintendó kb 3-4E forint lehetett durván...

Bár én nekem jó emlékkeket támasztótt!!

20 éves vagyok most, és nem voltam elhalmozva drága dolgokal. Szóval igen jó szüllö vagy , amit érzel, az normális énis igy éreznék!! :)

2013. ápr. 27. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!