Van sorstárs, akit teljesen kikészít, kikészített a gyermeke, mikor a szemfogai jöttek? Mit tegyek, hogy ne gondoljak minden nap arra, hogy világgá akarok menni? Hogy ez nekem nem megy tovább?
Nagyon magam alatt vagyok. :( Másfél hónapja tart, legtöbb éjszaka felkel 2-3 körül és órákig nem alszik vissza. Nem is sír, csak legyen bent vele valaki, és forgolódik. A padlón tudok csak feküdni ott, a hátam már szétment, a fejem a kialvatlanságtól fáj egész nap. Altatni is kell, pedig azt se kellett. Nem marad meg egyedül addig sem, míg pisilek, csak ha adok valami rágcsálnivalót, ami ellen voltam, de már nem bírom, már egyáltalán nem érdekel, mivel hallgattatom el, csak legyen végre csendben. Semmit nem enged csinálni, nem a házimunkára gondolok, mert azt együtt csináljuk, de pl. a telefonom nem foghatom a kezemben, elveszi, leteszi és rángat le a kanapéról, azon sem ülhetek. Csak a szőnyegen, de nem ám játszana akkor legalább velem, otthagy.
Nem ismerek magamra, annyira imádom, de már teljesen kifordulok magamból néha, annyira elegem van.
Szia!
Meglepőt írok, de jól csinálod! Adj neki rágcsálnivalót nyugodtan!! Ne édeset, túl sósat, de pl.babapiskóta (nem a cukrozott, a sima) mehet neki. Az én fiam anno szárazkenyeret rágcsált. Röhögött rajta már az anyósom is, de mit tudtam tenni? Ette, jó volt neki,masszírozta az inyét, addig se sírt...
Ha éjjel nagyon szenvedtek, akkor vibrocul (Lehet most rosszulírom, de a homeós nyugtatóra gondolok)+ valamilyen fájdalomcsillapító.2-3 alkalommal, hogy akkor legalább tudjatok aludni :)
Fogzásra én mikor láttam hogy durván fáj neki, germicid c kúpot adtam.
A fogzási fájdalom szerintem nincs összefüggésben azzal, hogy állandóan vele kell lenned. Nem írtad mennyi idős, de szep.szorongás van 8 hósan és kb másfél évesen is.
Ne hagyd hogy rángasson, elvégre is max. 15 kg.
Éjszakai alvásra, vagy kemény leszel, és miután megnyugtattad kijössz ,ha hisztizni kezd bemész, nyugtatás, megint ki....1000*, és erre felkészülsz, hogy kb egy hét zombi állapot, vagy vesztek egy fotelágyat, és vagy valami vendégmatracot, és este odaágyazol, amikor kell akkor mész mellé.
Nem marad meg amíg pisilsz? Miért mit csinál? ordít, sír? na, bumm! majd megunja. Komolyan írom, van egy 3,5 éves gyakorlott dackorszakosom, meg egy kétéves kezdődő, de gyorsan tanuló dackorszakosom. Ha mindig a kényük-kedvük szerint tennék (pedig így is mások szerint azt teszem), meg is hülyülnék. Az én lányom is mindig rángat, ha ráérek megyek vele, játszunk együtt, ha dolgom van megmondom neki, hogy most nem tudok menni, de ha befejeztem a mosogatást megyek, addig esetleg etesse meg a babáját, vagy megkérem, hogy hozza oda a konyharuhát...
Mennyi idős?
Másfél éves, bocsi lemaradt.
Kedves 3-as, a viszonylag nyugodt gyermekem, akivel a világon semmi gond nem volt eddig, ez azért nem így van... csak nem gondoltam leírni, hogy mentek nála a dolgok. De azt azért ne higgye senki, hogy csodagyerek volt előtte. Lehet, hogy bizonyos dolgokban könnyebb volt vele, de másban meg bizonyára nem.
Nem az a gond, hogy felébred, hanem hogy nem tudjuk visszaaltatni. Már a lehető legrosszabbat (számunkra) is elkövettük, aludjon velünk együtt, csak aludjon, de ott sem alszik. Csak forgolódik, piszkálja a rongyiját, de nem alszik. Akkor úgy vagyunk vele, maradjon a nem-alvás a saját ágyában.
Amiket adok éjszaka: dentinox, cumi, panadol. Semmitől sem alszik el, semelyik kombinációtól és akkor sem, ha egyiket sem adom. Volt, hogy kétségbeesésemben tápszert adtam neki, azt megitta, de akkor sem aludt vissza. Napközben kap homeós szert, ami legalább az evésben sokat segít, mert azóta eszik rendesen.
De kicsit megnyugodtam, összeszedem magam. Veszünk egy ... matracot a szobájába, és belenyugszom, hogy ez van.
Ja igen, szeparációs szorongás is lehet, de ilyenkor olyan nehéz bármit is gondolni, mikor még éppen nem beszél, de már tud hisztizni is, de a foga is fájhat, és még ki tudja.
Köszönöm a válaszokat. Most kicsit talán jobb, hogy kiírhattam magamból. És persze a tanácsokat is, Viburcol már használt régebben, csak mifelénk nagyon nehéz beszerezni, de szerzek, hátha. És Germicidet is beszerzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!