Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nagy babákat...

Tényleg olyan nagy babákat csinál az elevit, gravida? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Jövő hónaptól kezdjük a párommal a probálkozást és gondoltam, hogy elkezdek szedni magzatvédő vitamint, de mindenki azt mondja hogy ne mert hatalmas babákat csinál.

Szerintetek? Leirnátok a tapasztalataitokat?

Köszönöm előre is

2012. aug. 12. 15:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Én neked is zöldet nyomtam.
2012. aug. 12. 16:19
 12/21 anonim ***** válasza:

Én 2x szültem hatalmas babát és rengeteget híztam. Nem voltam/vagyok cukros, igazán nem zabáltam. Mégis.4kg felettiek.Most a 3. babánál elmentem többször is uh-ra és egyszer sikerült kifognom Hajdú Krisztina genetikust (nagyon híres, a legek között van!!!).

Tudjátok mit mondott? Hogy a 20. hét után, nyáron nem szükséges a terhesvitamin.

Szóval én mostmár heti 1-2 -t kapok be, majd, ha ősz lesz, újra rendesen szedem.

2012. aug. 12. 16:45
 13/21 anonim ***** válasza:
Én Gravidát szedtem majdnem végig az elsőnél és 37. hétre 2800 g lett, de az apja még ennél is kisebb súllyal (2200g) született anno 37.hétre, szerintem az is számít!
2012. aug. 12. 17:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Elevitet szedtem. 40. hétre született 2700 gr.-al. Szoptatás alatt is szedtem vitamint, akkor már a gravidát.
2012. aug. 12. 20:56
 15/21 anonim ***** válasza:

Elevitet szedtem. Első baba 37+5: 2890/48.fiú

Második: 38+3: 2850/48 lány. Én 173, férjem 178 magas

2012. aug. 12. 21:09
 16/21 anonim ***** válasza:

Már rég bebizonyosodott, hogy a magzatvédő vitamin nem "csinál" nagy babákat, ahogy nem is hizlal. Nyugodtan szedd rendesen a vitamint, ártani biztosan nem fogsz vele, viszont kivédhetsz vele egy csomó fejlődési rendellenességet.

Egyébként én a teherbe esés előtt 3 hónappal kezdtem szedni, és végig szedtem, 37 hétre született a babám 2150 grammal és 43 centivel. Teljesen egészséges egyébként, tehát nem valami probléma miatt lett ilyen pici. Én is nagyon alacsony vagyok, valószínűleg az én alkatomat örökölte, és nem csinált belőle óriást a vitamin sem :)

2012. aug. 12. 22:18
 17/21 anonim ***** válasza:

Én nem szedtem semmit.A lányom mégis 4kg volt,és 41+3 napra született a doki számolása szerint.Teljesen átlagos magasságúak vagyunk.Én 165cm,féjem 176cm.

Én nem vagyok híve a különféle "mesterséges "vitaminoknak,csak akkor szedtem volna,ha nem lett volna jó a vérképem.Amit szedtem,az a folsav az elején,a gerinccső záródási rendellenesség miatt,nehogy legyen,aztán jóval később magnéziumot,mert keményedtem.

Döntsd el,itt mindenki mást fog mondani,ezernyi verzió van,ki hogy szedte.Amúgy valaki nem is bírja egyiket-másikat.Próbáld ki....

2012. aug. 12. 23:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Ja,én sem volta cukros semmi,de anyukámhoz képest anno én is nagy voltam,3750g,úgy hogy anyukám 153 cm.Féltek is az orvosok,hogy nem férek ki.
2012. aug. 12. 23:59
 19/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

Amíg teherbe nem esek valószinűleg ezt fogom szedni(link), állítólag jó, aztán majd áttérek az elevitre v gravidára, majd adig még eldöntöm.

[link]

2012. aug. 13. 14:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Az van a tájékoztatójában, hogy ez terhesség alatt nem ajánlott. Ráadásul ez nem vitamin. Ha már magzatvédő vitamint nem akarsz szedni, legalább folsavat szedj mindenképpen. A velőcsőzáródás lezajlik akkor, amikor még nem is tudod, hogy terhes vagy, és ha akkor nincs elég folsav a szervezetedben, akkor kialakulhat nyitott gerinc, koponyahiány stb. Ilyenkor lenne a legfontosabb a vitamin szedése.
2012. aug. 13. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!