Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2,5 éves kisfiamat Bencének...

2,5 éves kisfiamat Bencének hívják-hogy küzdjem le a rossz érzésemet, ha több Bencébe is botlunk egy helyen?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sajnos nagyon tucatnév lett, de nekem még gyerekkori (min 20 éve) álmom volt, hogy ha lesz fiam, ez lesz a neve. És most olyan, mintha "ellopták volna" tőlem ennek az örömét. De a születésekor úgy gondoltam, csak ezért nem fogok más nevet választani. Viszont most már egyenesen kínosan érzem magam, mikor pl. múltkor a játszón csak a homokozóban Rajta kívül két kisgyereket hívtak így, és el is szégyelltem magam, hogy én inkább kerültem a megszólítását a saját gyerekemnek! A Kisfiam meg olyan édesen, büszkén viseli, nem egyszer volt már, hogy ha hallotta, hogy valaki másnak mondták, kikérte magának, hogy Ő a Bence!:) Csak engem zavar ez, és mit tehetek ellene? Van ugyan második neve (hozzáteszem az sem túl ritka ma már: Zsombor), de mivel nem nagyon használjuk, olyan idegen lenne ennyi idő után így szólítani.
2012. aug. 12. 06:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Figyelj,a jó oldalát nézd a dolognak. Nem adtál plusz támadási felületet,hogy esetleg a neve miatt csúfolják,senki nem néz rá úgy mint egy ufóra ha bemutatkozik. Én attól vagyok rosszul,mikor valaki minél különlegesebb és ritkább,idióta hangzású nevet akar a gyerekének mert azt hiszi az teszi majd különlegessé. Az a szülők fletűnési viszketegsége. Bár lehet,hogy én azért gondolom így,mert nekem is ilyen nevem van és nem szeretem,nem tudom,hogy tehették ezt velem a szüleim.

Sokkal jobb,ha egy átlagos ,de szép hangzású,vezetéknévhez passzoló nevet kap a gyerek (a Bence ilyen) ,még akkor is ha most éppen divatos és sokan adják.

2012. aug. 12. 15:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Én megértelek, engem is bosszant ez a dolog. Amikor a nevet választottuk, pontosan tudtam, hogy mennyire gyakori (főleg mifelénk), de nem érdekelt, mert ez tetszett mindkettőnknek. Aztán egy kicsit besokalltam, hogy minden gyereket úgy kell bemutatnom a fiamnak, hogy "tudod, ő a MÁSIK Dani". Csomó másik Danit ismerünk.

Aztán ugyanezt eljátszottuk a lányunknál is. Tudtuk, hogy rengeteg a Lili, de nem tudtunk más névvel megbarátkozni, így aztán Lilla lett, hogy lehessen Lilinek is becézni. Aztán elmentünk egy játszótérre, ahol akkor épp 7 kislány volt és abból 5 Lili (ráadásul majdnem mind Lilla)!!

Így utólag sajnálom, hogy nem agyaltunk a dolgon többet. De azért nekünk természetesen a saját Danink és Lilink az egyetlenek a világon!! A többi csak névbitorló :)

2012. aug. 13. 00:02
 13/14 anonim válasza:
0%
Hááát mit e mondjak? Hogy azért jöjjek zavarba (Ne szólitsam meg a fiamat?) mert úgy hívják ahogyan a másik kettőt? ez szégyen lenne? és épp azok előtt akiknek ugyan ez a név tetszett? Ez röhej!!!!!
2012. nov. 10. 22:54
 14/14 anonim válasza:
Vagy adnod kellett volna valami egyeddi nevet . de tényleg egyeditDDDD
2012. nov. 10. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!