2,5 éves kisfiamat Bencének hívják-hogy küzdjem le a rossz érzésemet, ha több Bencébe is botlunk egy helyen?
Figyelj,a jó oldalát nézd a dolognak. Nem adtál plusz támadási felületet,hogy esetleg a neve miatt csúfolják,senki nem néz rá úgy mint egy ufóra ha bemutatkozik. Én attól vagyok rosszul,mikor valaki minél különlegesebb és ritkább,idióta hangzású nevet akar a gyerekének mert azt hiszi az teszi majd különlegessé. Az a szülők fletűnési viszketegsége. Bár lehet,hogy én azért gondolom így,mert nekem is ilyen nevem van és nem szeretem,nem tudom,hogy tehették ezt velem a szüleim.
Sokkal jobb,ha egy átlagos ,de szép hangzású,vezetéknévhez passzoló nevet kap a gyerek (a Bence ilyen) ,még akkor is ha most éppen divatos és sokan adják.
Én megértelek, engem is bosszant ez a dolog. Amikor a nevet választottuk, pontosan tudtam, hogy mennyire gyakori (főleg mifelénk), de nem érdekelt, mert ez tetszett mindkettőnknek. Aztán egy kicsit besokalltam, hogy minden gyereket úgy kell bemutatnom a fiamnak, hogy "tudod, ő a MÁSIK Dani". Csomó másik Danit ismerünk.
Aztán ugyanezt eljátszottuk a lányunknál is. Tudtuk, hogy rengeteg a Lili, de nem tudtunk más névvel megbarátkozni, így aztán Lilla lett, hogy lehessen Lilinek is becézni. Aztán elmentünk egy játszótérre, ahol akkor épp 7 kislány volt és abból 5 Lili (ráadásul majdnem mind Lilla)!!
Így utólag sajnálom, hogy nem agyaltunk a dolgon többet. De azért nekünk természetesen a saját Danink és Lilink az egyetlenek a világon!! A többi csak névbitorló :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!