Miért engedik ezt meg?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor láttam, az iskolákban is, hogy 10-11 évesek sminkelik magukat és elég kihívó ruhákban járnak, emellett nagyon csúnyán beszélnek, a szülők miért engedik ezt meg?

#10 éves #csúnya beszéd #smink. 11 éves
2012. aug. 11. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Erre én is kíváncsi lennék.Egy gyerek legyen gyerek és ebben a korban még bőven azok.Én felháborítónak,károsnak és felelőtlenségnek tartom a szülők részéről ezt.Mielőtt jönnek a lepontozások:nem vagyok idős (28),és nem tartom magam konzervatívnak;csupán normális értékrendeket követünk itthon.

Egy édesanya a sok közül

2012. aug. 11. 14:32
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Azt hiszem én 16 éves voltam, amikor először raktam fel alapozót és húztam ki a szemem.

Nálunk a középiskolában, ha befestetted a hajad vagy a köldököd kilátszott, akkor már igazgatóit kaptál!

Mire 16 évesek lettünk, lazult minden szabály a közösségben is (iskolában!).

Sosem felejtem el, abban az évben, amikor érettségiztünk, a gólyák már úgy néztek ki, mint az utcai lepkék!

Mivel mi kaptuk a "jogot" a sz*vatáshoz (egy sport iskolában!), így rengeteg fekvőtámaszt, futást és egyéb erőléti feladatott kellett csinálniuk.

1 hét alatt több, mint 20 gólyás szülője jött be panaszt tenni. Azóta az év óta nincs egyébként a volt iskolámba gólyás szívatás. Pedig nem kínoztuk őket semmivel sem, egyszerűen p*csaszoknyában, magassarkúban és kis topban kellett 10 darab fekvőtámaszt csinálniuk. Ők ezt megalázónak találták.

Kíváncsi lennék, hogy a régi "szép" időkben, amikor még mi voltunk gólyák, mit szóltak volna a sz*vatásokhoz, amit kaptunk... nem volt leányálom, ennél durvább volt.

Visszatérve a hajfestésre, sminkre és az öltözködésre ... most már egyre "durvább" a helyzet.

Itt van egy középiskola a lakótömbünk mellett. Nap, mint nap láttam/látom, hogy milyen "arcok" járnak be oda.

1-2 lányra az ember azt hinné, hogy 18-20 éves egyetemista, pedig a 15-öt még anyuci magassarkújában tapossa...

Viszont, ez ennek a kornak a stílusa. Anno mi voltunk (valószínűleg) kiábrándítóak az akkori felnőtteknek.

Én már bele se merek gondolni, hogy ha a lányom lesz ennyi idős, akkor mi lesz az adott stílus..

2012. aug. 11. 14:47
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Nekem sem tetszik!

10 évesen még nagyon gyerek ahhoz hogy kihúzott szemmel járkáljon és miniszoknyát hordjon.

24 éves vagyok van egy lányom 5 éves és biztos hogy nem fog 10 éves így járkálni és úgy beszélni mint egy kamionsofőr.

2012. aug. 11. 14:52
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

Az iskolák már nem mernek szabályokat hozni és betartatni.

Nincs következménye a dolgoknak.

Félnek a jogokat hangoztató szülőktől? gyerekektől?

Pedig sok szülő (és talán gyerek is) hálás lenne a következetes, értékeket felmutató iskoláknak.

2012. aug. 11. 14:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, én is így gondolom. Jöhetnek még válaszok.
2012. aug. 11. 14:54
 6/10 anonim ***** válasza:
71%

Az iskola nem fél, hanem nincs JOGA beleszólni az öltözködésbe!!!! Személyi jogokat sért.

Egyszer jött egy új "lány" hozzánk (ált. isk.), melltartó-szerű topban, tetoválással, agyonsminkelve, piercingekkel. Az ofő kedvesen, finoman kérte, hogy nem így öltözzön az iskolába. Hát másnap visszhangzott a folyosó a kedves anyukától, hogy az ő lány úgy öltözik, ahogy akar, és biztosan a a vén p.csa tanárnők irigykednek. De ezt szó szerint...

2012. aug. 11. 17:11
 7/10 anonim ***** válasza:
46%
Engem is felháborít. Én az egyházi iskolában látom a megoldást, ott nem engednek ilyesmit, így az én lányom oda fog járni...
2012. aug. 11. 19:32
 8/10 anonim válasza:
Jó az tény hogy a agyonsmikelt r*banc kinézet már durva, de szerintem pl. egy túlkonzervatív egyházi iskola sem megoldás. Én például soha nem mennék egyházi suliba. De lehet csak én vagyok túlfilozofáló ateista.
2013. máj. 2. 23:40
 9/10 anonim válasza:
Khmm 10 éves vagyok a suliban SENKI sem csinálja ezt. Kedves kérdező! Nem tudom, hogy ezt honnan vetted, ki mesélte, Ha esetleg a gyermeked ne hidd el neki. Ilyenről szó sincsen.
2015. szept. 6. 15:34
 10/10 anonim válasza:
Ja és a gyerekeitek csak azért beszélnek csúnyán, MINT ÉN mert visszafoglyák őket, és szünetben az udvar hátsó sarában tudják csak kifejezni magukat kamionsofőr stílusban. És ne merészeljetek parancsolni nekik! 10 éves gyerek már önálló és k*rvára nem anyuci kislánya! És k*rvára nem játszóterező Minimaxnéző hülyegyerek! És ezzel nem csak én vagyok így higyjétek el.
2015. szept. 6. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!