Az iskolai menza befizetést miért nem engedik módosítani év közben?
Figyelt kérdés
A gyerekemnek 3 étkezése volt eddig befizetve és szerettük volna csak az ebédet fizetni. A tízórait és az uzsonnát itthonról vinné. Elsős és a menzai ételtől meghízott, ez volt az elsődleges okunk. Szinte megdöbbentünk mikor kijelentették, hogy igazgatói engedély kell ehhez, de akkor is többet kellene fizeti havonta (nem a feltüntetett ebéd árát). Arra nincs lehetőségünk, hogy vigyen is és vegye is. Más is járt így?2011. márc. 11. 09:06
1/3 anonim válasza:
Ez jogtalan! Az iskolai étkezésegy szolgáltatás! Ha a szülő igényli, a gyerek megkapja, de az igényléést bármikor meg lehet változtatni, fel lehet mondani. Ne hagyd magad!!!
2/3 anonim válasza:
Szia!
Én úgy jártam, hogy az oviból mindkét gyerekem délben hazahoztam, ezért uzsonnát nem fizettem.
Azután behívott az óvodatitkár,hogy ezentúl fizessem az uzsit is (legfeljebb hazahozzuk azt az egy szelet valamit), mert a lejelentett óraszám alapján szükséges az önkormányzati támogatásukhoz. Nem igazán értettem.
Azt főleg nem értem, miért kellene többet fizetned, mint csak az ebéd árát?!
3/3 anonim válasza:
Mindenképpen nézzetek utána a dolognak, mert ez teljesen jogtalan! Mivel az óvodai /iskolai étkezés csupán egy választható SZOLGÁLTATÁS, így a szülőt ennek igénybevételére kötelezni nem lehet. Még akkor se higgyétek el, ha mást mondanak! Kérjétek, hogy mutassanak jogszabályt ennek bizonyítására. Az óvodában sem vagy köteles ebédet kérni. Ha a gyereked bekerült a létszámba, azaz felvételt nyert és utána rendszeresen jár oviba, de te csak fél napra járatod, nem kell, hogy ebédet fizess, de ugyanekkor tízórairól magadnak kell számára gondoskodnod. Ugyanígy van ez az iskolában is. Az iskolai oktatás kötelező, de az ottani menza igénybevétele nem az. Kérhetsz, de ha te valamilyen okból nem tartasz rá igényt vagy meg szeretnéd szüntetni az igénylést, bármikor lemondhatod azt. Az iskolai fejkvóta nincs étkezéshez kötve!!! Hogy az étkezést hogyan, milyen módon lehet lemondani, megváltoztatni, azt az iskola házirendje tartalmazza. De annak igénybevételére egyik intézmény sem kötelezheti a gyerekek szüleit! egy pedagógus anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!