Mindenképp nevelési tanácsadó vagy nagy az esély hogy oviba, a többi gyerektől könnyebben, szívesebben megtanul beszélni?
4 éves lesz szeptemberbe, az ovit csak most kezdjük.
Nem igazán akar beszélni, mond szavakat, de többnyire azokat is rosszul, vagy lustán csak a szó elejét, vagy épp a végét.
Tökéletesen megért mindent, többnyire meg is érteti magát.
Érdekli is minden, mindent kérdez hogy micsoda.
Azokból a szavakból amiket mond, mondatokat is alkot.
Kommentál dolgokat, elmesél dolgokat.
Nagyon utálja ha mondókázok vagy mesélek neki, hogy miért azt nem tudom, de nem szereti.
Köszi.Igen elfelejtettem írni, kisfiú.Mindenképpen viszem oviba, alig várom már hogy elkezdődjön, mert tudom hogy a legnagyobb baj az hogy egyáltalán nincs gyerek társasága.
Már tavaly is szerettem volna vinni, csak szobatisztaság miatt nem tudtam.
Egyszerűen itt csak akkor látszik hogy mennyi gyerek van, amikor tanidő alatt elmegyek az ovi mellet, mert amúgy olyan a falu mintha gyerek mentes lenne.A játszóterek utcák tök üresek. :(
szerintem már rég el kellett volna vinned, 3 éves korban kell menni korai fejlesztőbe, ha nem beszél vagy gondjai vannak.
már írtál ki kérdést, emlékszem r, mert szinte ugyan ezt írtad, csak abban más problémák is voltak, pl. hogy most lett szobatiszta, nem tud egyedül se öltözni se vetkőzni. ugye, te vagy az? én mindenféleképpen elvinném szakemberhez, ez túl sok probléma... :(
én 2 évesen vittem el a fiamat mert nem akart beszélni, időben elcsíptük a nehézséget és fejlesztésre hordtuk, nem lettem volna képes még 2 évig nézni, hogy próbál de nem tud kommunikálni :(
Igen, nekem is az lenne a kérdésem, hogy eddig még sosem vittétek el sehová megnézetni, van-e vmi gondja?
4 évesen jut eszedbe, hogy el kéne vinni?
Mi is hasonlóan vagyunk, mondjuk én meg túlfélem ezt azt egész dolgot de annyira aggódom hogy elnézek valamit illetve hogy rajtam fog múlni a jövőbeni boldogulása hogy inkább vittem mindenfelé.
2 évesen egy szót se beszélt. Látta logopédus, gyerekorvos, védőnő, gyógypedagógus. Egyenlőre semmit se javasoltak. 2.5 évesen bölcsibe került ahol megindult a beszédje nagyon gyorsan felszedett egy csomó szót, bár iszonyú hibásan beszélt. 3 évesen kezdte az ovit heti 2 magán logopédiai dologra járunk, plusz tornára.
Rengeteget segít rajta a közösség ez tény és való. Én hiába mondókáztam énekeltem itthon legtöbbször befogta a számat hogy hagyjam abba!! Az oviból meg újabb és újabb dalokkal jön haza. Most anyáknapján 3.5 éves volt, és elsírtam magam amikor szóról szóra elmondta a verset teljesen hangosan, érthetően:)))
Idén szeptembertől is folytatjuk a logopédiát (már az ovisat is igénybe vehetjük) mivel a logopédus is azt mondta hogy az ilyen gyerekekkel az van hogy egyes fázisokban megreked a beszédjük és ott lendíteni kell rajta mesterségesen, tehát kívülről.
Tehát míg egy normál beszédfejlődésű gyerek magától rájön hogyan kell nyelvtanilag helyesen beszélni, (szavak sorrendje, ragozás stb.) addig neki ehhez mindig nógatás és gyakorlás kell. Kevés az hogy helyesen hallja a beszédet tőlem, meg az ovis társaktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!