Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én vagyok ilyen "elfuserá...

Csak én vagyok ilyen "elfuserált" vagy más kisgyerekes anyuka is fél újra babázni?

Figyelt kérdés
Vágyom még egy gyerekre, mindig is kettőt akartunk, a kislányunk már 1,5 éves elmúlt és lassan jöhetne a kistesó. Ha belegondolok, hogy újra egy bébi, kiráz a hideg, alig vártam, hogy átaludja az éjszakát, megtanuljon járni, önállóan játszon, meg tudja mutatni, hogy hol fáj, tudjunk együtt csavarogni és amikor ezen végre túl vagyunk kezdjem előről? Ne értsetek félre, imádom a lányom és a picit is nagyon szeretném, de rettegek az első évtől, az első hónapokban depressziós is voltam, segítségem sem volt, csak a férjem, de ő nagyon sokat dolgozott, külföldön is volt, így szinte egyedül voltam. Ha így állok hozzá nem vagyok elég felkészült a második babára? Várjak még? De az is lehet, hogy már tapasztaltként sokkal könnyebb lesz, lazábban kezelem majd a dolgokat én nem akarok nagy korkülönbséget köztük...
2009. júl. 19. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális, amit érzel! És szerintem majd akkor vállald a következőt, ha már hiányzik megint, hogy kicsi puha, törékeny, megint vigyázni és gondoskodni kell róla, éjjel-nappal. Szerintem eljön ez az idő :)
2009. júl. 19. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval! :)

Egyébként egy másfél éves gyerek is még "baba"!

Hidd el, ha nagyobb lesz, már nem igényli annyira a babusgatást, újra rádtör majd a "babázhatnék".

Ha még nem futsz ki az időből, akkor élvezd ki még pár évig a kisgyerekes anyuka szerepét, aztán jöhet újra babázás!

:)

2009. júl. 19. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt érzem. Csak annyi a különbség, hogy nekünk még amúgy is várni kell a kistesóval. Kb. 4 éves lesz a fiam, mire kistesója születhet, persze ha összejön. De még így is tartok tőle, hogy mi lesz majd két gyerekkel. Főleg, ha visszagondolok az elejére a babázásnak. Jól emlékszem még, hogy milyen fáradt voltam. És ha ketten lesznek, akkor hiába éjszakázok a picivel hetekig, a nagynak főzni kell, játszani vele míg a kicsi alszik, mosni, takarítani, stb. Én sem érzek még erőt magamban arra, hogy újra végigcsináljam. Még egyelőre szeretném utolérni magam. Aztán ha majd eljutok oda (ami egyelőre csak egy álom), hogy minden ruha ki lesz vasalva, naprakész leszek a takarítással, stb.-vel és még marad időm másra is, na akkor állok készen az újabb babára. Mert jelenleg úgy érzem, hogy csak a kisfiammal töltött idő rovására menne az újabb bébi és nem tudnék maximálisan foglalkozni mindkettővel, pedig megérdemlik.
2009. júl. 19. 14:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 11 hós a kisfiam, de én rögtön belevágnék, hogy kistesója legyen. Nem is védekezünk, úgyhogy ha összejön nagyon boldog leszek. Nekem abszolút nincsenek ilyen érzéseim, mint az előttem szólóknak. Bár az én fiammal nem kellett éjszakázni és összetehetem a két kezemet mert nagyon jó baba volt és most is az. Nem volt hasfájós, mondhatnám minden ment mint a karikacsapás:)

De ha neked ilyen érzéseid vannak, akkor még várj, mert nem állsz még kész a másodikra.

2009. júl. 19. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanígy éreztem, mint te.A nagyfiam már majdnem két éves volt, amikor már úgy éreztem, hogy most aztán már tényleg kell a tesó, szeretnék babázni. Most a kisebbik gyerkőc 4.5 éves, most megint vágyom egy babára, október végére várjuk, de eddig, illetve 1 évvel ezelőtt is még kirázott a hideg, ha csecsemőre gondoltam.Remélem érthetően fogalmaztam...:) Lehet, hogy nálad is eltelik 1-2 hónap, és megőrülsz egy bébiért. Szerintem adj még egy kis időt magadnak, nem? Nem biztos, hogy olyan sokat kell várnod:)
2009. júl. 19. 16:31
 6/6 anonim ***** válasza:
ugyanezt érzem én is. dettó.
2009. júl. 20. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!