Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt megtakarított pénzetek,...

Volt megtakarított pénzetek, amit külön a születendő gyermek számára tettetek félre? (bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Nem szeretnék turkálni senkinek a pénztárcájában, csupán arra vagyok kíváncsi, hogy mielőtt elterveztétek, hogy jöhet a baba, azelőtt félretettetek egy bizonyos összeget, amit a kicsire fordítottatok? Gondolok itt olyanokra, hogy pl. a babakocsit, kiságyat abból az összegből álltátok. Köszönöm a válaszokat!

2012. aug. 4. 12:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Külön a babának nem gyűjtöttünk készpénzt, a tartalékainkból álltunk mindent. Viszont mindkettőnknek volt MKB EP számlája, rajta elég szép summával, azt teljes egészében a gyereknek szántunk: kozmetikumok, gyógyszerek, vitaminok, pelus, popsitörlő, cipő került ebből megvételre, még napszemüveget, és UV szűrős kalapot is ebből vettünk.
2012. aug. 22. 20:08
 12/17 anonim ***** válasza:

Most épen nem várt baba van ( ő lesz az első másfél hós terhes vagyok)

Most váltott barátom munka helyet,jó fizetése van,így félre tudunk rakni. Én nem dolgozom tanulok,így csak az ő fizetése van. 8 hónap van még hátra,sokat félre tudunk rakni,vagy havonta megvásárolni mindig egy picit(: de tuti kapunk rokonoktól is dolgokat:) Szóval van,és lesz is (:

2012. okt. 4. 18:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Volt, de sajnos az anyósom temetésére elment mind 1 hónappal a baba születése előtt :(.
2012. okt. 21. 11:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Külön a babára nem, hanem amúgy is volt/van tartalékunk, ebből vettük meg a babaholmikat (sok dolgot használtan)és jól jött, amikor férjem a baba születése előtt lett munkanélküli. Második babának ugyanígy fogunk neki indulni, máshogy sajnos nem mernék.
2012. okt. 21. 12:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Konkrétan a gyereknek nem volt, mert meglepi baba volt :) viszont mikor munkába álltam már rögtön volt egy külön kis takarékszámlám, ahova minden hónapban utaltam egy összeget (ez havonta változott, kijelöltem magamnak egy minimumot, de nem zavart, ha attól többet sikerült elrakni :)). Így mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, az anyagiakkal nem volt gond, sosem volt szó pénzügyi természetű dolgokról. Bár hozzáteszem, hogy én nővéremtől elég sok mindent kaptam, így pl babakocsit is, meg ruhákat néhányat, de így is jóval könnyebb volt, hogy ott van kéznél egy összeg, amihez bármikor tudok nyúlni, ha gond van. Ha tervezett baba lett volna, akkor is törekedtem volna arra, hogy legyen megtakarításom.
2012. okt. 29. 18:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Volt megtakarított pénzünk, de azt nem a babának tettük félre, mert meglepetés babánk van, de aztán hozzá sem nyúltunk ahhoz a megtakarításhoz sem. Elég volt az a pénz, ami minden hónapban bejön, csak így kevesebbet tudtunk havonta félretenni. Abban a hónapban pl., amikor vettük a babakocsit, babaágyat, csak a lakástakarékpénztári megtakarítást tudtuk elutalni, plusz gyűjtögetés nem volt.
2013. aug. 19. 21:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen, tettünk félre! Mivel terveztük, a havi fizetésből raktunk el egy bizonyos összeget, még mielőtt kiderült hogy terhes vagyok. Nem vagyunk gazdagok, mi nem tudtunk volna 100-200-300 ezret csak úgy lekapni a bankszámláról.

Sokkal jobb volt így, nem kellett kapkodni, hogy mit miből veszünk meg.

Ha vállalunk kistesót, szerintem ugyanígy teszünk!!! :)

2013. aug. 20. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!