Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fogok kapni gyest ebben az...

Fogok kapni gyest ebben az esetben? Vagy valamit? Nem tudom hogy hogy van.

Figyelt kérdés
Az elmúlt év februárjával megszünt a munkaviszonyom, több mint egy évig voltam bejelentve.Utána nem volt bejelentett munkaviszonyom, meg közben voltam egy évet külföldön.Ha most mondjuk a következő hónaptól elkezdek dolgozni és esetleg terhes is leszek(mert férjemmel most költözünk vissza)akkor fogok kapni valamit?Csak mert valaol azt olvastam, hogy az is számít azért hogy nem közvetlen a terhesség előtt, de volt bejelentett munkám.Szerintetek?
2009. júl. 18. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:
A jelenlegi szabályok szerint tgyáshoz illetve gyedhez a szülést megelőző két évben legalább 180 nap munkaviszony kell, és a szülés időpontjában biztosítottnak kell lenni. Ez a szabályozás változni fog nagy valószínűséggel jövőre valamikor, akkor már 365 nap kell a 180 helyett.
2009. júl. 18. 16:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom az úgy nem működik, hogy elkezdek dolgozni, teherbe esek és azért letelik 180 nap, de terhesen?
2009. júl. 18. 16:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem baj ha terhesen lesz meg a 180 napod, de célszerű a terhesség 2.-3. hónapjáig kalkulálni, mert ha olyan helyen dolgozol, vagy netán lesz valami komplikáció és nem tudsz, mersz tovább dolgozni akkor így nem biztos a 180 nap. Tehát előbb, ha még nem vagy terhes, dolgozz le 180 napot, ez a tuti, meg jövőre 365 napnak kell lennie, illetve lehet már most érvényes, ha még terhesség előtt állsz! Meg hát az is szempont hogy a terhesség időpontjában is meglegyen a munkahelyed. Úgyogy ha van még időd akkor inkább dolgozz le egy évet és akkor tuti van minden. Mármint tgyás, gyed.

De amúgy gyest szerintem mindenképpen kapsz. Bár az új szabályok szerint nem tudom, de talán úgy is. Ennek utána kell nézni.

2009. júl. 18. 16:47
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget:)
2009. júl. 18. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!