Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben mit fogok...

Ebben az esetben mit fogok kapni? Gyest vagy Gyedet? Nem értem .

Figyelt kérdés

Már egy éve dolgozom (igaz mindig hosszabitva lett a szerződésem nem tudom hogy ez miben változtatja meg a dolgokat)Most új munkahelyre megyek. És 2 lehetőség van

1. Vagy továbbra is a régi munkáltaom lesz a munkáltatóm csak kirendeléssel fogok másik intézményben dolgozni

2. elkell mennem munkenélkülire és utánna az új cég lesz a munkáltatóm.

Na ha most terhes lennék kapnék Gyedet? Vagy csak gyest?

Teljesen nem értem... Magyarázzátok már el légyszives Köszönöm előre is

2009. okt. 8. 10:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha megvolt a 180 napod akkor gyedet kapsz.

(Egyébként miért kéne elmenned munkanélkülire? az új munka kihagyás nélkül követheti a régit. Miért kéne közben munkanélkülire menned?)

2009. okt. 8. 10:59
 2/3 A kérdező kommentje:
hát hogy bekerüljek a rendszerbe. Szóval akkor gyedet fogok kapni igaz?
2009. okt. 8. 11:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Alap esetben nincs jelentősége, hogy határozott idejű v. határozatlan, mind a kettőre igaznak kell lennie, hogy a tgyás, gyed igénylésekor élőnek kell lennie (a gyed esetében a tgyás folyósításának ideje alatt megszűnhet/lejárhat).

Van egy olyan kiskapu, hogy ha a szerződés megszűnését/lejártát követő 42 napon belül szülsz, akkor jogosult vagy tgyásra, de ekkor gyed-re már nem.

Szóval az 1. kérdés, milyen szerződés várható az új helyen? A határozott idejűvel nekem csak annyi lenne a problémám, hogy mivel az nem határozatlan, így bármikor mondhatják azt, hogy köszönöm, nem hosszabbítjuk meg, és akkor az előbb vázolt helyzetbe kerülhetsz.

A 2 alternatívával nincs semmi probléma, mert mivel írtad, hogy egy éve dolgozol, így ha el kell menned munkanélkülire, akkor járni fog neked álláskeresési járadék és az beleszámít mindenbe.

Az elsőnek: gondolom azért kell elmenni munkanélkülire, mert akkor a cég kap valamilyen adózási kedvezményt, nagyon sokan csinálják ezt.

2009. okt. 8. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!