Vannak itt vegetáriánus anyukák, akik a gyermeküket is vegetáriánusnak nevelik?
Szia! Én nem vagyok vega,nem ítélek el senkit sem, mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja!De ha majd lesz csemetéd elfogja magyarázni a doki,védőnő miért kell bizonyos mennyiségű húst bevinni a szervezetébe pL: álati fehérjék segítik az izom erősségét,csontok,az agy fejlődését a húsban található a legnagyobb energia forrás ami a mászást,kuszásra ad neki energiát. Nem hiába kell neki 6x adni 1 héten.Ezeket mig pici nem tudod kiváltani,mert a szója allergizál halat csak később lehet bevezetni.Tejtermékeket is csak később lehet neki adni.Úgy hogy ez nem olyan egyszerű mint azt ahogy te elgondoltad.Amíg 1 éves nem lesz addig bizony kell neki adni.
Az meg a másik ismertem egy vega kis ikerpárt nagyon édesek voltak az ő anyukájuk is adott nekik húst az első 1 másfél évben és utána fokozatosan vonta ki az ételekből.Amikor iskolásak lettekbe ők általában csak simán vajas kenyeret ettek.Az unokahúgom mesélte hogy megkóstolták a szalámis szendvicsét,ízlett nekik.Másnap 3 osztálytársuk szendvicséből csenték ki a szalámit :-)Nem bíztos hogy mindig az a helyes amit mi szülők gondolunk,a gyerekeink önálló személyiségek,ha a feje tetejére állunk is az lesz amit ő akar!Ilyen az élet....
Rokonaim vegetáriánusok és a gyereküket is annak nevelik (már 8 éves).
Igen, rájuk is mindenki úgy néz, mintha tömeggyilkosok lennének (bevallom én is).
A gyerek maga döntse már el, hogy ő akar-e húst enni vagy sem, és ne az anyja vagy az apja hóbortjának éljen ő is.
Persze, így is lehet egészségesen élni, én ezt nagyon jól tudom, de akkor is ez ne a szülő döntése legyen, hanem a gyereké, amikor eljön az ideje.
Szia
Van egy barátnőm, ő vega, és a gyerekét is így neveli.Először mikor mondta, hogy így szeretné csak néztem, de úgy voltam vele,hogy ő tudja, ő sem kapott soha életében húst, én ebbe nem fogok beleszólni.
És jól tettem:)Gyönyörű,egészséges, jó evő 1,5 éves babája van:)Odafigyel a fehérje bevitelre már kiskora óta, hogy pontosan miket ad neki azt nem tudom, de az biztos, hogy semmi baja a lányának.A környezetében még van 1-2 vega, nekik vannak nagyobb gyerekeik akik szintén nem esznek húst,de senki sem mondaná meg róluk!
Szóval szerintem ne foglalkozz mással, nyilván tudod mire kell figyelni, és ezekre még tudatosabban oda fogsz figyelni a terhesség alatt, illetve mikor növekszik a picid.
Amúgy ha én vega lennék szerintem adnék húst a gyerekemnek,de csak azért, hogy később ő eldönthesse, hogy szeretne-e vegetáriánus lenni vagy nem.De ez csak én vagyok:)))
Amúgy mi sem visszük túlzásba a húsevést, 21 hónapos fiam pl sokkal inkább lázba jön a zöldségektől,aminek nagyon örülök:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!