Mennyiben más az anya-gyerek kapcsolat a sima szülés, és a császár után? Több helyen olvastam anno hogy a sima szülésnél bensőségesebb lett később is a viszony. Szerintetek ez hogy van?
Úristen én nem akartam itt vitát szítani.
Az egyik Kismama magazniban olvastam még régebben erről, meg más újságban is láttam, hogy azért alakul másként, mert a sima szülésnél "érzed", rögtön a hasadra teszik, jó esetben már szopizhat is. A császárnál meg ha észen vagy megmutatják, aztán beviszik hozzád 3-4óra múlva.
Én mondhatnám félig-meddig átéltem mindkettőt. 14órát vajúdtam, végül oxira tettek, beakadt a kis feje, gyengült a szívhang. Konkrét tolófájásokkal toltak át császározni, azt hittem akkor megszülök mielőtt még beadnák a gerinc-szurit. A császárból nem éreztem semmit, mert úgy ki voltam merülve hogy elaludtam. Jobb lett volna simán, de mindegy.
Lehet hogy csak a nagy "okosok" lihegték túl ezt a témát, ugyan úgy mint a szoptatással kapcsolatban.
...vagyis a tudósok és kutatók. azért hogy egymásnakugrassza az anyukákat.
Ezt jól eltoltam, bocsi, ne haragudjatok, nagyon bénára sikeredett a kérdésem, nem szándékom senkit sem provokálni..
Az első szülésem sima szülés volt, a második sürgősségi császár (belekeveredett teljesen a baba a köldökzsinórba).
A kapcsolatom mindkettőjükkel nagyon jó, pedig eltérő neműek, más temperamentumúak, más volt velük a várandósság és még máshogy is szültem meg őket :).
De hiányzik valami a kisebbik és köztem, talán az az első pillantás, vagy nem is tudom megfogalmazni. Odahozták a fejemhez, de mivel sürgősségi császárom volt, így minden olyan gyorsan történt, egyfajta sokk-ként ért.
Ami viszont nekem rossz, hogy míg a naggyal néha beszélgetek, és a pocakomra fekszik, akkor emlékszem a szülőszobai összes emlékre, az illatára, mindenre. A kicsire csak annyira, hogy miután megszületett, rögtön éhes volt, nagyon panaszosan sírt :). De nem láttam, nem kakilt le, mint a nagy, nem éreztem a súlyát a pocakomon, és mivel este műtöttek, reggel láthattam csak. Azt sem tudtam, hogy néz ki :(. A picit nem nagyon viselte meg, nagyon erős, egészséges, akaratos kisgyerek, de a bensőséges viszonyunkban szerintem én nem tudtam annyira ott lenni az első néhány napban. (Nem a császár miatt, hanem, hogy minden olyan gyors volt, félelem, hogy túléli-e, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!