Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem dolgozhatok terhesen. Mit...

Nem dolgozhatok terhesen. Mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
6hónapja vagyok a cégnél de olyan munkahelyem van ahol terhesen nem dolgozhatok. Elmehetek betegállományba vagy nem mivel csak 6hónapja vagyok itt. Elötte egy màsik munkahelyem volt és nem voltam munkanélküli egy napig sem!
2012. aug. 1. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Ha a cég nem tud olyan munkakörbe áthelyezni, amit csinálhatsz, akkor azt hiszem, igen.
2012. aug. 1. 15:40
 2/6 nittababy ***** válasza:
persze elmehetsz de a munkáltatónak kell írni egy papírt hogy te terhesen nem dolgozhatsz ott!!mert csak ha indokolt akkor vesz fel az orvos!!
2012. aug. 1. 15:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Gyógyszergyárban dolgozom. Nem lehet semmi baj abból hogy csak 6 hónapja doldozom itt?
2012. aug. 1. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:
NEM lehet semmi baj.Mint írtad előtte is dolgoztál,nem voltál munkanélküli egy napig sem,ergo folyamatos munkaviszonyod van.Nem az a lényeg,hogy egyazon helyen mióta dolgozol,hanem,hogy az elmúlt időre visszatekintve mióta van munkaviszonyod.
2012. aug. 1. 16:17
 5/6 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM!!!
2012. aug. 1. 20:30
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Nem derült ki számomra egyértelműen hogy a cég tud- e arról hogy terhes vagy.

Ha nem, akkor én még annyit javasolnék, hogy mielőbb jelentsd be nekik ( lehetőleg írásban úgy, hogy később tudd bizonyítani) hogy mi a helyzet, mivel a 07. 01-től hatályos új Mt alapján csak abban az esetben vagy védett kismamaként, ha ezt a munkáltató felé jelzed.

Ha ezt elmulasztod, akkor felmondhat ( akár táppénz alatt is), és utólag már hiába hivatkozol arra hogy "dehát terhes vagyok", ha ez a bejelentés a felmondás közlése után történt meg.

2012. aug. 1. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!