Ti mit csinálnátok két kicsivel mögöttetek párkapcsolati gondok esetében?
Tiszta lapokkal játszanék, kiterítve mindent. (Nemcsak tenném, meg is tettem, egy gyerekkel.) Ugyanez a szitu volt, elhidegültünk, folytonos viták, veszekedések. Megtalált FB-n a volt párom, elkezdtünk beszélgetni, egyre többet, egyre többször. Aztán telefon, e-mail. Neki menyasszonya volt.
Egy este, amikor úgy éreztem, az egész kezd elmenni egy nagyon "túl a barátságon" irányba, megkérdeztem az exem, hogy mit akar, mit vár tőlem. Mondja ki tisztán, nyíltan, hagyjuk a felesleges köröket, nem egy tinilány vagyok, akit titokzatos szavakkal kell levenni a lábáról.
Azt mondta, semmi mást nem akar, csak engem, velem akarja leélni a hátralévő életét, stb., stb.
Boldog voltam.
Másnap este a férjemet szembesítettem: elmondtam neki, hogy mi a helyzet, hogyan érzek. Megkérdeztem, ő vajon akar-e még tőlem bármit is? Mert köszönöm, a bokszzsák szerepből elegem volt, ezennel felmondok. Ha nem akar tőlem már semmit, ha már nem szeret, nem kötődik hozzám, akkor mondja meg nyíltan, és hagyjon elmenni, hagyja, hogy boldog legyek mással, másképp.
Mindjárt megnőtt a becsem a szemében. Ő akar engem, ő szeret, nem is tudja, mi ütött belé, ne hagyjam el, megváltozik, rendbehozzuk a dolgokat.
Azt mondtam neki, hogy rendben. Adok magunknak még egy esélyt, de ha nem változnak a dolgok, el fogok menni. Megírtam az exemnek, hogy mi a helyzet, megköszönte az őszinteségem és tudomásul vette.
Azóta eltelt 4 év, a házasságunk megtáltosodott. Viszont még mindig vannak nehezebb, feszültebb napjaim, amikor elgondolkodom, mi lett volna ha?
Az viszont tudom, hogy jól tettem, hogy nyílt kártyákkal játszottam. Így legalább tudtam, ki mit vár el tőlem, kitől mire számítsak. Egyedül nem ugrottam volna ki a házasságból, nem lettem volna hozzá elég bátor, kellett az exem megerősítése, hogy tudjam, hányadán állunk, mert ha esetleg kiderült volna, hogy csak egy léha ágykapcsolatot akar, akkor hagyom a fenébe.
Több éve elhidegültetek, mégis a kicsi 2 éves.... Az ilyet komolyan mondom nem tudom felfogni. Ha szar a kapcsolat, minek kell még egy gyerek?
Nekem úgy tűnik, többet látsz az új kapcsolatba, mint ami van. Szerintem is először alakíts ki magatoknak saját életet 3-asban és utána foglalkozz a másik férfival.
Pont azon akadtam fenn én is,amin az 5. válaszoló is.H évek óta ez van,minek kellett még 1 gyerek?
És valóban.előbb tedd rendbe az életedet,érzelmeidet,és utána nézz másik pasi után.Nehogy csöbörből vödörbe ess!Valószínűleg most azért látod ennyire idillinek a másikat,mert ebből menekülsz,és itt már minden sz_r.
KÖszönöm a válaszokat,tényleg hasonló a szitu a 3dik válaszolóhoz.
Amikor az első fiúnk megszületett már mi 10éve együtt voltunk,ebből 6éve együtt éltünk,szerettük egymást,de már nem szerelem volt.Előző évben vettünk lakást autót stb..szóval mentek a dolgok,boldognak hittük magunkat.A gyerek miatt házasodtunk össze ,mondván,legyen törvényes(azóta már bánom..de ez van..) nem volt még az első gyerek egy éves mikor jött a második baba, szerettük is volna.Voltak mindig súrlódások,de akkor még nem volt elhidegülés..de már így utólag vissza gondolva tényleg már sokkal régebben kapcsolnom kellett volna dolgokkal,hogy mennyire nem tudok a férjemre lelkiekben semmiben számítani. aztán a nagy 2éves volt,a kicsimegszületett és észre vettem mennyire máshogy kezeli a két gyereket.Az első mindig is problémás alvós volt és anya komplexusos-még ma is,a másdoik ugye szabadabban lett már nevelve-nem lett annyit felkapkodva,áldott jó alvó és teljesen más személyiség,és rögtön feltűnt mennyit foglalkozik vele az apja.
Most 4 és 2éves lesz a kicsi,de teljesen máshogy kezeli a két gyereket.Amíg a nagyot leordítja egy egy pillanatban,adott esetben fizikailag is kap-megüti,vagy meghúzza fülét,mert nem hallgat,vagy szájon vágja stb, addig a kicsire nem szól és nem viselkedik így.Épp ma kérdeztem miért teszi ezt közölte a másik is kapni fog ha 4évesen így viselkedik.
Nem foglalkozik velük apaként egyáltalán,nem játszik velük szinte sosem,pedig iszonyatosan vágyakoznak rá...MAikor ez a barátom,szintén fb bejelölt elkezdtünk levelezni,ő külföldön él, egy problémás-pánikbeteg stb a nő-a menyasszonya,próbálja elhiztetni magával,hogy ez neki jó,de láttom és érzem és vannak elszólásai,hogy ez nem így van.15évvel ezelőtt ő nagyons zeretett és szeretett volna kapcsolatot,de én akkor gyerek voltam,de nagyon szerettem,de 15-16évesen ő már 19volt,nem akartam vele járni és ezt tudtára is adtam,bár nagyon szerettem,de inkább afféle testvéri szeretete érzetem akkor.Ő azonban eltűnt ezek után egyik pillanatról a másikra és nem is találtam meg..most meg feltűnt és hihetetlen érzelmek jöttek fel.első levelezésünk után kiderült haza utaznak és nagy nehezen de össze tudtunk egy talit rendezni..sosem volt még ilyen,sírva váltunk el egymástól,pedig a csak a múltbéli dolgokon nosztalgiáztunk.Tudja,hogy milyen szituban élek,találkozott a gyerekeimmel,kb 1órát látta őket,egy óra alatt többet játszott gyerekként a gyerekeimmel ,mint a saját apjuk..egyszerűen hihetetlen volt látni és mondta is,hogy imádja a gyerekeket, az a férjemről nem mondható el,sőt egy veszekedés alkalmával megkérdeztem miért nem tudja elviselni a sajátjait és közölte,azért mert ilyenek..szóval csak nyelek..a másik sráccal keveset tudok beszélni,heti egyszer kb,azóta hirtelen neki is rengeteg munkája van,és azt hiszem elment a kapcsolatunk túl érzelmi irányba.Bár egyik részről sem lehet szerelmet nyilvánítani csak nagyon erős érzelmeket,amit én mondtam is neki, és ő is ,de inkább csak elszólásokban..,mert azt érzem védekezik a 15évvel ezelőtt tett dolgaim miatt,de amúgy meg szenved is egyben.
Legutolsó levelemben elmondtam neki a panaszomat,hogy milyen keveset tudunk beszélni és miért nem hagyja,de ő annyit mondod,,hogy kér egy kis időt,hogy rendbe szedje a gondjait és egyenesbe kerüljön.
Ez azért furi,mert nem rázott le ,nem bántott meg,de igazán nem tudom őt sem mit akar,de az is igaz 15év után 2.5hónapja ismertük meg egymást újra és neki két gyerekkel kell engem elfogadni,és ez felelősség és nem húzhatom rögtön bele semmibe,nem is akarom,egyszerűen csak szeretem és rájöttem szerettem én akkor is,csak gyerekként nem úgy éltem meg..a férjem tud róla, volt vitánk vele,próbáltam elmondani neki ezeket,megbeszéltünk dolgokat,de nem tagadhatom le,hogy másak az érzéseim..szóval itt még nem tudok semmit érdemben nyilatkozni,most csak szenvedek ,mert várok a srácra,mert időt kért,de munkahelyi gondokra hivatkozott,hogy esik szét az élete,de nem értem,hogy ehhez velem mi köze és miért nem tud velem beszélni..miért nem férek meg a munkahelyi gondok mellett..,de az az problémám,hogy túl nagy érzéseim vannak miatt a és ha túl sokáig húzza az érzéseimet,azt hiszem elköszönök tőle,mert én sem akarom kínozni magamat..és szeretem ha őszinték velem.Most viszont nem ezt érzem..
Ha úgy látod, hogy menthetetlen a kapcsolatotok és úgy döntesz, hogy elhagyod a férjed, akkor utóbbit csak és kizárólag azért tett, mert nem akarsz vele tovább élni.
Tehát magyarul ne egy 3. miatt tett meg, az senkivel szemben sem lenne tisztességes.
Amúgy készítettél már "listát" a férjed jó és rossz tulajdonságairól?
Csak azért kérdezem, mert az én párom is elég nemtörődöm sokszor, viszont a listakészítés után rájöttem, hogy tulajdonképpen több jót kapok tőle, mint gondoltam. Tehát összességében nézve kompenzálja a hiányosságait :)
Nekem is hiányzik a szerelem, a szenvedély és a romantika, de úgy érzem, hogy a kapcsolatunk többet ér egy pár hónapos bizsergésnél és persze az azzal járó bizonytalanságnál.
Úgyhogy ha úgy érzed, hogy már nem tudsz tovább együtt élni a férjeddel, akkor tett meg a szükséges lépéseket, de mindezt ne egy másik férfiért, hanem csak és kizárólag önmagadért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!