Különleges/ritka nevűek, ti utáljátok a neveteket?
en Ildiko vagyok. mindigis utaltam a nevem....most nem magyar ajku emberek kozt elek igy kulonlegesnek szamit. kislanyom Yvette. gyerekkoromban az volt a vagyam hogy 3 kislanyom legyen es Y-vel kezdodjon a nevuk. most a masodik babamat varom, ha lany Yvonne lesz, ha fiu...nem tudom.
nektek mi a velemenyetek az Ildiko nevrol?
Mi 5-en vagyunk testverek.
Noverem: Rahel. Mikor O szuletett annyira ritka nev volt,hogy a legtobb ember azt se tudta,hogy ez fiu vagy lany nev.
Most mar nem annyira ritka de szerintem meg mindig a ritka kategoriaba tartozik.
Ocsem: Ruben, szinten nem volt hasznalatba mikor O szuletett azota viszont ahogy hallom eleg felkapott lett.
Idosebbik hugom: Dorkas. Ez nagyon ritka nev,szerintem kevesen ismerik. Bibliai nev amugy ez is.
Kissebbik hugom: Rebeka, az O neve is ritka volt mikor megszuletett azota viszont nagyon felkapott lett.
Az en nevem Noemi: Az en nevem mara szinte tucat nevve valt. 24 eves vagyok, mikor szulettem nagyon ritkasagnak szamitott. Sose volt se az oviban se a suliban,gimiben akit Noeminek hivtak volna. Sokat is csufoltak erte.Annyiszor sirtam a szuleimnek,hogy engem miert nem Andreanak,Timeanak vagy Monikanak neveztek el ahogy az osztalytarsaimat hivtak mert persze Oket nem csufoltak a nevuk miatt. De most mar szeretem a nevem,megbekeltem vele.
Szoval a szuleim mind az 5-unknek kulonleges nevet adtak(nem az volt a celjuk,hogy ezzel tunjunk ki,egyszeruen csak ez tetszett nekik). Azt mar le sem irom,hogy milyen nevet kaptunk volna ha ellenkezo nemunek szulettunk volna...:)
Mi 6-an vagyunk tesók, 1 kivételével ritka nevünk van. De mostmár azthiszem a Sára is gyakori lett ugyh 4 ritka név, Emília ja ez is lehet h most beindult...Joakim, Ráhel, Lídia, soha nem csúfoltak minket direkt a "különleges" vagy ritka nevünk miatt. Engem csak a testvéreim szivattak, de agyba főbe, ez nagyon rosszul esett. De már túl vagyok rajta és szeretem a nevem, és valszeg a gyerekemnek sem hétköznapi vagy megszokott nevet adok, mert mindegy h mit adsz, ha akarják csúfoli fogják, persze nem kell direkt durva nevet adni, a különleges és ritka nevek között is van különbség, pl ismertem egy Manó nevű gyereket...erre nemtok mit mondani...de pl egy Kornél vagy Noel tökre normális nevek, ami nem ad okot arra hogy alapból csúfolják.
Ráhel
Én Éva vagyok,s nagyon nem szeretem a nevem.Mivel a vezetéknevem hosszú(8szótag) igy szüleim rövid nevet kerestek.Rövid,jól becézhető. A becézéseivel jóban vagyok,de az eredeti "Éva" névvel nem.Olyan komor.Nem olyan mint én..Mi általánosban 2en voltunk. Jobban tetszett volna az édesanyám által eredetileg adni akart név:Mirjam.
Lányunknak különleges,ritkább nevet adtunk,de ma már az is nagyon felkapott lett. Ő Lilla Zsófia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!