Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Különleges/ritka nevűek, ti...

Különleges/ritka nevűek, ti utáljátok a neveteket?

Figyelt kérdés
Ha valaki különlegesebb nevet szeretne adni a gyerekének, leszólják, hogy e miatt a gyereket folyton kifogják nevetni, nem lesznek barátai stb. De nektek, akiknek ritkább neve van, mit gondoltok? Titeket értek valaha atrocitások e miatt, ami komolyabban kihatott rátok? Pl.Kornél, Noel, Alfonz, Énok, Pandóra, Helga, Auróra, Leah, Ciklámen stb.
2012. aug. 1. 09:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

en Ildiko vagyok. mindigis utaltam a nevem....most nem magyar ajku emberek kozt elek igy kulonlegesnek szamit. kislanyom Yvette. gyerekkoromban az volt a vagyam hogy 3 kislanyom legyen es Y-vel kezdodjon a nevuk. most a masodik babamat varom, ha lany Yvonne lesz, ha fiu...nem tudom.

nektek mi a velemenyetek az Ildiko nevrol?

2012. aug. 1. 14:38
 32/43 anonim ***** válasza:
Rita a nevem, régen sem volt gyakori és ma sem az, pedig nem csúnya név. Szeretem a nevem, a lányom Noémi, és az sem túl gyakori, de mondjuk nem is ritka.
2012. aug. 1. 16:40
 33/43 anonim ***** válasza:
68%
És mit szóltok a Skolasztikához? :)
2012. aug. 1. 18:13
 34/43 anonim ***** válasza:
68%
Valentina (magyar vagyok)
2012. aug. 1. 18:52
 35/43 anonim ***** válasza:
81%
Nekem volt Virgínia nevű osztálytársam, és ő nagyon büszke volt mindig a nevére, és nem csúfolták, mert nem merték. :D Ismerek Gemmát is, ő is nagyon szereti a nevét, őt mindenki imádja, tehát őt sem csúfolják. És Hortenziát is, aki olyannyira büszke a nevére, hogy a kislányának is ezt adta. Amúgy butaság, hogy valakit majd a neve miatt közösítenek ki. Az én lányomnak is különleges neve lesz, mert az a név tetszik. Amúgy régen a Boglárka, Nikolett, Dóra is idétlen névnek számítottak, ma meg már tucatnevek...
2012. aug. 1. 19:17
 36/43 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok: Nem utálom, de nem is szeretem a nevem.
2012. aug. 1. 20:34
 37/43 anonim ***** válasza:
68%

Mi 5-en vagyunk testverek.

Noverem: Rahel. Mikor O szuletett annyira ritka nev volt,hogy a legtobb ember azt se tudta,hogy ez fiu vagy lany nev.

Most mar nem annyira ritka de szerintem meg mindig a ritka kategoriaba tartozik.

Ocsem: Ruben, szinten nem volt hasznalatba mikor O szuletett azota viszont ahogy hallom eleg felkapott lett.

Idosebbik hugom: Dorkas. Ez nagyon ritka nev,szerintem kevesen ismerik. Bibliai nev amugy ez is.

Kissebbik hugom: Rebeka, az O neve is ritka volt mikor megszuletett azota viszont nagyon felkapott lett.

Az en nevem Noemi: Az en nevem mara szinte tucat nevve valt. 24 eves vagyok, mikor szulettem nagyon ritkasagnak szamitott. Sose volt se az oviban se a suliban,gimiben akit Noeminek hivtak volna. Sokat is csufoltak erte.Annyiszor sirtam a szuleimnek,hogy engem miert nem Andreanak,Timeanak vagy Monikanak neveztek el ahogy az osztalytarsaimat hivtak mert persze Oket nem csufoltak a nevuk miatt. De most mar szeretem a nevem,megbekeltem vele.

Szoval a szuleim mind az 5-unknek kulonleges nevet adtak(nem az volt a celjuk,hogy ezzel tunjunk ki,egyszeruen csak ez tetszett nekik). Azt mar le sem irom,hogy milyen nevet kaptunk volna ha ellenkezo nemunek szulettunk volna...:)

2012. aug. 1. 21:18
 38/43 anonim ***** válasza:
35. vagyok... Vajon mi rosszat írtam?
2012. aug. 1. 21:30
 39/43 anonim ***** válasza:
68%

Mi 6-an vagyunk tesók, 1 kivételével ritka nevünk van. De mostmár azthiszem a Sára is gyakori lett ugyh 4 ritka név, Emília ja ez is lehet h most beindult...Joakim, Ráhel, Lídia, soha nem csúfoltak minket direkt a "különleges" vagy ritka nevünk miatt. Engem csak a testvéreim szivattak, de agyba főbe, ez nagyon rosszul esett. De már túl vagyok rajta és szeretem a nevem, és valszeg a gyerekemnek sem hétköznapi vagy megszokott nevet adok, mert mindegy h mit adsz, ha akarják csúfoli fogják, persze nem kell direkt durva nevet adni, a különleges és ritka nevek között is van különbség, pl ismertem egy Manó nevű gyereket...erre nemtok mit mondani...de pl egy Kornél vagy Noel tökre normális nevek, ami nem ad okot arra hogy alapból csúfolják.

Ráhel

2012. aug. 1. 22:39
 40/43 anonim ***** válasza:
61%

Én Éva vagyok,s nagyon nem szeretem a nevem.Mivel a vezetéknevem hosszú(8szótag) igy szüleim rövid nevet kerestek.Rövid,jól becézhető. A becézéseivel jóban vagyok,de az eredeti "Éva" névvel nem.Olyan komor.Nem olyan mint én..Mi általánosban 2en voltunk. Jobban tetszett volna az édesanyám által eredetileg adni akart név:Mirjam.

Lányunknak különleges,ritkább nevet adtunk,de ma már az is nagyon felkapott lett. Ő Lilla Zsófia.

2012. aug. 2. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!