Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Különleges/ritka nevűek, ti...

Különleges/ritka nevűek, ti utáljátok a neveteket?

Figyelt kérdés
Ha valaki különlegesebb nevet szeretne adni a gyerekének, leszólják, hogy e miatt a gyereket folyton kifogják nevetni, nem lesznek barátai stb. De nektek, akiknek ritkább neve van, mit gondoltok? Titeket értek valaha atrocitások e miatt, ami komolyabban kihatott rátok? Pl.Kornél, Noel, Alfonz, Énok, Pandóra, Helga, Auróra, Leah, Ciklámen stb.
2012. aug. 1. 09:49
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:
Az én nevem Milla, és szeretem, kivéve azt hogy mindig Lillának írják akik nem ismernek, meg ha egy Lilla nevű embert szólítanak mindig félrehallom :P De amúgy szeretem :)
2012. aug. 1. 11:30
 22/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket. A Melody nekem is tetszik és a Martina is szép.
2012. aug. 1. 11:30
 23/43 anonim válasza:
A hattyúk tavás lány Odett vagy Odil szerintem..ezekre a nevekre emlékszem. Engem először a dédim utána akartak Karolinának hívni, de aztán meggondolták magukat hála égnek..így lettem Anikó. Ez nem különleges, viszont nem is olyan sűrű név,nem tucatnév. Persze ismerek jó pár Anikó nevűt a környezetemben, de pl. amikor kislány voltam,se oviban se suliban nem volt még csak másik osztályban sem Anikó nevű. Én nem szeretem a nevemet,nekem nem tetszik.
2012. aug. 1. 11:52
 24/43 anonim válasza:
@ 14 én is Krisztián vagyok, ami azt illeti 1993-ban ez az egyik leggyakoribb adott név, de nem baj :D
2012. aug. 1. 11:55
 25/43 anonim válasza:
56%
Engem Noéminek hívnak. Régen ritka név volt, de most már egyre gyakoribb. A gyerekemnek tuti ritka neve neve lesz, de semmiképp nem nevetséges, mint pl. Pálma, Fahéj, stb.
2012. aug. 1. 12:03
 26/43 anonim válasza:
Engem Letíciának, ami a kisvárosunkban nagyon ritka, és én nagyon szeretem a nevemet.:)
2012. aug. 1. 12:11
 27/43 anonim válasza:
56%
nekem a vezeteknevem ritka. Magyarorszagon csak a mi csaladunk viseli a vilagon pedig rajtunk kivul meg egy, szoval eleg ritka. En szeretem, hogy ebben mas vagyok csak akkor kellemetlen mikor bemutatkozas utan visszakerdeznek hogy MI? Aztan elbetuztetik. Egy atrocitasom volt csak az pedig meg a katonasagon tortent. "A kimondhatatlan nevu lepjen elore" Es ez volt minden alkalommal mikor nevsorolvasast tartottak.
2012. aug. 1. 12:18
 28/43 anonim válasza:
Fúha,az igen. Érdekelne az az egyetlen vezetéknév,de nem kérem hogy írd le. :) Az én vezetéknevem sem tucat, de folyton félreértik és összekeverik egy másikkal,volt már gondom a postán vele,mert az értesítőn más név állt mint az enyém,jó ott a postás nem tudott olvasni,de akkor is.. Folyton betűzni kell és közbeszólni hogy ott van egy "h" is,csak az néma,vagyis nem ejtjük ki...kemény dolgok ezek.. :D
2012. aug. 1. 12:49
 29/43 anonim ***** válasza:
61%

6-os vagyok. Engem Petrának hívnak és én is hasonlóképp kaptam a nevem, mint az egyik válaszadó. 100%-ra mondták anyuméknak, hogy fiú leszek (persze ultrahang nélkül:)) így biztos volt, hogy Péter leszek. Mikor megszülettem, kiderült, hoyg mégsem, így megkaptam a Péter név női párját. :) Régen nagyon kevés Petrával találkoztam, most örökké felkapom a fejem, ha pl játszótéren vagyunk, 5 percenként hallom a nevem. :)

Viszont a vezetéknevem ritka, nálunk is mindenki rokon, akinek ez a neve. A kettő együtt régen kicsit macerás volt, 99 %-ban visszakérdeztek/nek mikor a nevemet mondtam, de ettől függetlenül szeretem nagyon :)

2012. aug. 1. 13:50
 30/43 anonim ***** válasza:
68%
Egyik ismerősöm neve Emerencia. Elég ritka név, a hölgy már 45 éves, és nem szereti a nevét. Ő is mindig betűzi, többször is félrehallják.
2012. aug. 1. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!