Hogy is van ez? Családi adókedvezmény?
1/19 A kérdező kommentje:
esteleg ha nem igénylem meg akkor visszamenőleg megtudom igényelni a baba születése után, nagyon nem szeretném a főnököm tenné zsebre!!!
azt nem tudom,hogy visszamenőleg jár-e,de ha betöltötted a 91 napot,ami amúgy a 13 hét,akkor igényelheted a munkahelyeden!2 egyszerű nyomtatványt kell kitöltened!azt nem tudom,hogy miből gondolod,hogy lenyúlná,de jogodban áll igényelni!ne hagyd magad,mert az havi plussz 10000!
2012. júl. 29. 19:52
3/19 A kérdező kommentje:
Megmondták ,hogy az neki jár nem nekem! A baba születése után már a gyedhez írják jóvá igaz?
Ez jár!!! 12. betöltött hét után.
2012. júl. 29. 20:00
és NEKED jár,nem neki!ki mondta ezt a butaságot,hogy a főnöködnek jár?
2012. júl. 29. 20:03
6/19 A kérdező kommentje:
Az a baj ,hogy hiába mondjátok,hogy jár ha nem adja oda! Arra valaki válaszolna ,hogy legalább a babaszületése után én kapom e meg, mert ameddig ott dolgozom kézhez kapom a fizut és nem fog 10 000ftal többet adni!!!Ez biztos!! Hiába tudom,hogy jár az érdekelne hogy a baba születése után leglább akkor hozzá adják e a gyedhez??
nézz utána neten!10000 ft tal kevesebb adót kell így majd fizetned!ezt csak te vagy a párod igényelheted!tudom,mert mi is pont a héten igényeltük meg!
2012. júl. 29. 20:05
a 90 napos magzati igazolassal jar a csaladi kedvezmeny. nem szukseges ev kozben,havonta ervenyesiteni, a kovetkezo adobevallasodban tudod megjelokni hogy mennyi ideig voltal jogosult es mennyi idore kaptal.mivel te nem kapod,majd azt irod be,hogy pl.julius 29-tol voltal jogosult havi 62500ft-ra,ebbol igenybe vettel 0ft-ot. ezt ugyanugy mint anno az adojovairast egy osszgben kapod vissza.
ez adokedvezmeny a szemelyi jovedelemadohoz kapcsoltan,tehat a fonokod nem jarhat jol vele.
a dolog ugy mukodik,hogy teszem azt keresel 100.000 ft-ot,azaz ha nem lenne adokedvezmenyed akkor 100.000 ft utan kellene adoznod. de mivel van mondjuj egy gyereked az allam azzal tamogat,hogy ad 62.500 ft kedvezmenyt,vagyis te nem 100.000ft hanem 100.000-62.500=37.500 ft utan fogsz csak adot fizetni. ez a kezve kapott,netto fizetesedben 10.000 ft plusszban jelentkezik
2012. júl. 29. 20:07
9/19 A kérdező kommentje:
Látom senki nem ért!! Tisztában vagyok vele,hogy lehet igényleni és azzal is tisztában vagyok hogy a főnőköm nem fogja oda adni!!! Az érdekel,hogy a baba születése után megkaphatom e én tehát annyival több gyedet utalnak majd ????
Mennyi most a bruttód? Mennyit kapsz számlára? És + kézbe?
2012. júl. 29. 21:03
Kapcsolódó kérdések: