Családi adókedvezmény hóköztől igényelhető?
Ha összeházasodunk 21-én, akkor adott hónapra igénybevehető 100%-san vagy időarányosan vagy csak jövő hónaptól?
Arra gondolok, hogy a családi pótlék, ha a gyermek hó végén születik, akkor is jár az egész hónapra.
Családi adókedvezménynél ez hogy működik?
kösznöm
Konkrétan. Van két gyermekünk, párom veszi igénybe mindkét gyermekre, én gyeden vagyok.
3. babával vagyok várandós, és összeházasodunk jövő hónap végén.
Ebben az esetben a nagycsaládos adókedvezmény mikortól vehető igénybe? Hóvége, jövőhó eleje vagy hogy van ez?
Köszönöm.
Már 16. hetes kismama vagyok.
Szóval, ha júli 21-én összeházasodunk, akkor július 1-től jár? visszamenőleg aug-i munkabérben már benne lesz a 99 e ft?
Adjátok be 21-én az igényt, és ha elég gyors a munkáltató, akkor benne lesz a júliusi fizetésben (augusztusban), ha nem, akkor a fennmaradó részt majd csak bevalláskor, jövőre tudjátok visszaigényelni.
Esetleg szóljon a munkahelyén a bárszámfejtőnek, hogy így készüljön, eleve számítson rá, hogy több lesz az adókedvezmény, mint eddig, ha jó fej, akkor megcsinálja, hiszen a papír már 23-án nála lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!