Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családi adókedvezmény hóköztől...

Családi adókedvezmény hóköztől igényelhető?

Figyelt kérdés

Ha összeházasodunk 21-én, akkor adott hónapra igénybevehető 100%-san vagy időarányosan vagy csak jövő hónaptól?

Arra gondolok, hogy a családi pótlék, ha a gyermek hó végén születik, akkor is jár az egész hónapra.

Családi adókedvezménynél ez hogy működik?

kösznöm

2012. jún. 25. 18:00
 1/5 A kérdező kommentje:

Konkrétan. Van két gyermekünk, párom veszi igénybe mindkét gyermekre, én gyeden vagyok.

3. babával vagyok várandós, és összeházasodunk jövő hónap végén.

Ebben az esetben a nagycsaládos adókedvezmény mikortól vehető igénybe? Hóvége, jövőhó eleje vagy hogy van ez?

2012. jún. 25. 18:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Abban a hónapban, amikor a magzat betölti a 91napot már teljes hónapra jár.
2012. jún. 25. 18:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Már 16. hetes kismama vagyok.

Szóval, ha júli 21-én összeházasodunk, akkor július 1-től jár? visszamenőleg aug-i munkabérben már benne lesz a 99 e ft?

2012. jún. 25. 18:55
 4/5 A kérdező kommentje:
MIvel nem vagyunk házasok, így a párom eddig nem vehette igénybe a magzatra.
2012. jún. 25. 18:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Adjátok be 21-én az igényt, és ha elég gyors a munkáltató, akkor benne lesz a júliusi fizetésben (augusztusban), ha nem, akkor a fennmaradó részt majd csak bevalláskor, jövőre tudjátok visszaigényelni.

Esetleg szóljon a munkahelyén a bárszámfejtőnek, hogy így készüljön, eleve számítson rá, hogy több lesz az adókedvezmény, mint eddig, ha jó fej, akkor megcsinálja, hiszen a papír már 23-án nála lesz.

2012. jún. 25. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!