Harmadik baba a több kedvezmény miatt?
Nem vállalnék!
Azért vállalok annyi gyereket, amennyit, mert biztonsággal el tudom tartani. Tehát annyira nem vagyok rászorulva a kedvezményre.
Nem mondom,hogy nem jó a kedvezmény, de annyit nem ér,hogy pusztán ezért vállaljak még egy gyereket!
Ismerősi körben van 3-4 gyerekes, de mind olyan anyagi helyzetben vannak,hogy simán megtehették, nem a kedvezmény miatt!
Mivel fogy az ország lakossága valószínű továbbra is támogatni fogják a nagycsaládosokat.
Régen is támogatták(nem nagyon régen de kb.15 éve).
Nekem két gyerekem van teljes étkezési díjat fizetek utánuk akinek 3 gyereke van feleannyit fizet.
A két gyerekeseknek csak a családi adókedvezmény van, más semmi támogatás.
Ha anyagilag megtehetitek vállaljatok 3. babát.
Szia!
Nekem azért van három csemetém, mert így akartam! Azóta kerek a világ, amióta ennyien vannak :-)
Lánykoromban négyet akartam, de későn kezdtem hozzá :-)
Egyébként nem sok "anyagi haszon" van három gyerekből. A ruhák például két gyerek esetén is öröklődnek. Igaz, féláron van az iskolában a kaja, de nekem háromból csak egy eszik ott, az is kényszerből, mert 4-ig napköziben van (mondjuk ilyen "minőségű" kajáért két forint is sok).
Jó, a családi pótlék jelentősen több, mint két gyerek esetében, a tankönyveket is 12 ezerrel kevesebbért kapjuk gyerekenként. De mi más "haszon" van? A MÁV-nál például csak akkor jár nagycsaládos kezdvezmény, ha mindhárom gyerekem ott van, ha csak egy, akkor nem vehetem igénybe. Nem olcsóbb a kaja, a fűtés, viszont többet mosol és főzöl.
Soha nem szülnék adókedvezményért. Egy fiam van és nem is tervezek többet.
Egyébként ezeket akármikor vissza is vonhatják szerintem...és akkor mit kezdesz 3 gyerekkel? A mai világban semmi sem biztos.
Egy gyereket is nagyon meg kell gondolni nemhogy hármat.
Hát nekem 3 van, és nem a kedvezmények miatt vannak 3-an. Nem is értem ezt, aki így gondolja. Mégis milyen kedvezmények? Az oviban féláron van az étkezés nem ingyen (legalább is nálunk). De ruházni kell őket, a cipő (főleg téli szezon előtt) egy vagyon. Gyorsan nőnek. Az iskola, tanszerek, kirándulások sem olcsók, és ezekre nincs támogatás.
Télen betegek voltak, karácsony után úgy kezdtük a januárt, hogy 40ezret hagytam a gyógyszertárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!