Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Császáros anyukák, hogy...

Császáros anyukák, hogy tudtátok ellátni a babátokat?

Figyelt kérdés
Az első napokra, hetekre gondolok, a kórházban és aztán otthon. Mikor indult meg a tejetek, mikor tudtatok felülni, járkálni, pelenkázni, fürdetni, ellátni a kicsit? Progis császárra készülünk sajnos és nagyon meg vagyok ijedve. Nem elsősorban a műtét miatt, hanem az utána következő hetektől félek, attól, hogy nem fogom tudni ellátni én a babát. Pedig senkinek nem szeretném átengedni !:) Mennyi idő múlva gyógyul annyit a seb, hogy kényelmesen lehet mozogni, stb...?
2012. júl. 27. 07:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Császár után fél nappal, már fel kell állni, és ellátni a babát a kórházban!

Szoptatni, pelenkázni.

4 nap után mikor haza engednek már egész jól van az ember, de akkor is eszootatásból, pelenkázásból áll a nap.

Mikor aludt a baba, valami gyors kaját odaraktam.

Burgonyát paprika paradicsom hagyma Tepsibe leszeltem, rá befüszerezett csirkecomb, 1,5 óra alatt sütőben késztesült, este apa fogta fürdetésnél, én mosdattam.

Éjjel ha felkelt apa behozta, meg szoptattam, ő kivitte berakta a kiságyba.

Az első hét amikor nehéz felállni, leülni, utànna már semmi gondd.

Jó ha az első hèten a párod otthon van, ha segít, ha nem, akkor kérd meg anyukád, segítsen, jöjjön át mosni vasalni főzni.

2012. júl. 27. 08:01
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Császár után már aznap vagy legkésöbb másnap felkeltenek, és muszáj járkálnod.

Nekem ikreim lettek császárral, és már a kórházban én pelenkáztam öket a 3. naptól kezdve, szoptattam mindkettöt.

Minket 10 napra engedtek haza, attól kezdve nekem kellett teljesen ellátni a babákat meg még a nagyobb gyereket is, mert a férjem csak késö este jött haza a munkából, más meg nem lett volna, aki segitsen. Szóval nem annyira vészes, az elsö hét a kórházban volt rosszabb. Viszont amennyit csak tudsz, mozogj, mert annál könnyebb lesz ottthon.

2012. júl. 27. 08:01
 3/19 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, mint a nem császárosok. :) De a szülés utáni hét maga volt a pokol nekem.
2012. júl. 27. 08:05
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét szülésem császáros volt. Az első időre született és az első felülés, felállás, járkálás borzasztóan fájt, szó szerint azt hittem belehalok. A másodiknál - mivel koraszülöttek lettek az ikreim - egészen másképp alakultak a dolgok. Ugyanúgy 12 óra múlva kellett felülnöm és felállnom, de akkor ott volt a gondolat, hogy a fiúk egy szinttel feljebb vannak és mennem kell hozzájuk mert még nem is láthattam őket a születésük óta. Valahogy nem tudtam úgy odafigyelni, hogy mennyire fáj. :-) Ellátni is el fogod tudni a babádat, ne aggódj. Mire a kórházból hazamentek sokkal jobban fogod érezni magad és a babád úgyis fontosabb lesz, mint a fájdalom.
2012. júl. 27. 08:14
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél nagyon szenvedtem, kb egy hétig majdnem sírtam a felüléseknél, fájt a seb, nagyon rossz emlék, a másodiknál meg már a kórházban futkostam, alig éreztem valamit. /De azért, hogy ne menjen minden simán akkor se, sikerült egy felületi trombózist összeszedni. Esetleg érdemes lenne Neked is rákérdezni, hogy adnak-e vérhígitót császár után. Nekem sajnos nem adtak./
2012. júl. 27. 08:24
 6/19 anonim ***** válasza:
OFF: Nem adtak Clexane-t császáre után?! :O
2012. júl. 27. 08:45
 7/19 anonim ***** válasza:
Hopp, clexane, császáre. :))) Császárt akartam írni. :)
2012. júl. 27. 08:45
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az volt a legrosszabb pont, mikor pár órával a műtét után fel kellett kelnem zuhanyozni. Nos, olyan fájdalmat még nem éreztem. A nővérnek kellett megmosnia a lábamat, mert nem bírtam lehajolni. Viszont később a lány, akivel egy szobába kerültünk (mert ő is császáros volt), azt mondta, valójában neki úgy tűnt, mintha felpattantam volna az ágyról, mikor neki kellett, nem is értette, hogyan csináltam, ő csak segítséggel bírt.

Node nekem ennyi volt a rémes, másnap már simán mentem zuhanyozni, bár persze eltartott egy darabig, míg le tudtam hajolni az elejtett szappanért. :)

Szóval az tény, hogy ez egy nagy hasi seb, ami baromira fáj, de engem nem gátolt semmiben igazából.

Mikor a császár után odahozták a gyerkőcöt, ő rögtön rácuppant a mellemre, és onnan kezdve volt tejem is, fejtem is már a kórházban. Pedig ha valaki, akkor én nem voltam egy „átszellemült” anya, aki már várta, hogy csecsére rakhassa gyermekét… gondoltam, lesz, ahogy lesz, és simán ment minden.

2012. júl. 27. 08:50
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Vasarnap este szültem es masnap delelött kellett felallnom, mert csereltek az agynemüm es elvittek az örzöböl. Kedd reggel vettek ki a katetert es onntol kezdve tudtam csak ellatni egyedül a babam. Vegig velem volt igy mindig hivnom kellett egy növert, ha pelenkat kellett neki cserelni vagy epp visszatenni az agyaba. Aztan ahogy kivettek a katetert mar mentem is zuhanyozni. Nagyon nehezen alltam fel es nehezen is mozogtam. Aztan egyre jobb lett. 3.nap meg olyan erzesem volt, mintha egy hatalmas kö lenne a hasamban. Mar az ajtoban vartam a növert, hogy mikor hozza a fajdalomcsillapitot(napi 3x kaptunk). Otthon mar sokkal jobb volt, bar ha elmentünk setalni, akkor hamar faradtam. De ezek a kellemetlensegek a szoptatas alatti mehösszehuzodashoz kepest semmi. En mar sirtam a fajdalomtol meg kapaszkodtam az agy szelebe szoptatasnal. 3.nap lövellt be a tejem.
2012. júl. 27. 10:38
 10/19 anonim ***** válasza:

(A 8. vagyok újra)

Azt nem értem, rajtam kívül senkinek nem kellett felállnia a műtét után pár órával, hogy lezuhanyozzon? Abban a kórházban, ahol én voltam, ez mindenkinek kötelező volt, bár utána az ágyon fekve toltak át a szobába…

2012. júl. 27. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!