Mi a véleményetek a Veronika névről? Adnátok lányotoknak? És melyik becézési formája a kedvencetek?
Nagyon szép név, de nem adnám a lányomnak, nem illik a családnevünkhöz.
A Veró becézés tetszik a legjobban, egy francia film miatt, amit régen nagyon szerettem, ott volt a főhős neve Vero.
A Vera becézés viszont nem jön be.
Nekem is tetszik mint név, de azért nem annyira, hogy a saját lányomnak is adnám.
A férjem egyik exét is így hívták (Roni), emiatt biztosan ki volt lőve. Egyikünk exeinek neveit sem adnánk, ez biztos.
Nekem is tetszik, de szintén nem adnám a lányomnak.
+ van egy ismerős, akit így hívnak, és egyre inkább tele van vele a f...om... És rá asszociálok. De attól még tényleg szép név.
Édesanyám Veronika, nagymamám és dédmamám is az volt. Én már nem.
Szerintem szép név.
Becézni sokféleképpen lehet: Vera, Vercsi, Veron, Roni, Nika, Verácska, Veronka, de akár Veronika is.
A családban most huszonéves a sokadik unokatestvérem, világéletében Veronikának szólítottuk, nem becéztük.
Ha illik a vezetéknévhez, akkor nagyon szép név.
Nem mellesleg külföldön is alkalmazható átalakítás nélkül, ha valaki utazik.
Nem hangzik idétlenül a néni korban sem (gondolj bele Málna néni - brrr), bezzeg Vera néni
, Veronka néni.
Szóval szerintem szép.
Az más kérdés, hogy valaki még az első válaszok között írta, hogy milyen embert ismert ilyen névvel. Hát nálunk is így esett ki a rostán jópár név.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nekem is teljes alakban tetszik leginkább, de a Veni becenév az, ami esetleg még szépnek mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!