26 hetesen terhesen egyik napról a másikra kiadták az utunkat a férjemmel együtt, nem saját lakásban laktunk, anyagilag nem engedhetjük meg. Hogy kezdjek ezután új életet? Hogy űzzem el a világvége hangulatot?
ritka mikor terhes nőt még felvesznek dolgozni,mert sose lehet tudni ugyebár mikor görcsöl,lesz rosszul,stb stb.
Szerintem vissza se vennék már ennyi idősen ha eddig valahol dolgozott.
Próbáljatok más rokonnál szállást keresni vagy valakinek nincs egy nyaralója vagy szőlős kertje valami kis házikóval rajta?Valami megoldás csak van.
A nagymamáék merre mennek ha ki kell költözniük?Próbálj meg mindenféle támogatást igényelni,segélyt is.Bár nem tudom milyenek vannak...de biztosan segítenek nektek.
Köszönöm a lepontozást. Tényleg jobb a rokonok segítségét elvárni, mint saját magának tenni valamit.
Én 3 hétig hánytam a terhességem alatt. Amikor elmúlt, visszamentem a dokihoz, megkaptam a táppénzes papíromat és felhívtam a főnökömet hogy hétfőn megyek. Nem örült, de nem is fogok lemondani több tízezer forintról hogy neki jobb legyen.
Osszatok szorozzatok
Mennyi a havi biztos bevételetek?
Azt pedig ne haragudj, de nem várhatjátok el a szülőktől, hogy ők keressenek Nektek megoldást. Felnőtt emberek vagytok, akik hamarosan, vagyis már most is felelősséggel tartoztok a gyerkőcötökért.
Teljesen igazuk van, hogy nem keresnek még maguknak, viszont nektek időben szóltak. Felelősségteljesek, mert azt szeretnék, hogy ti és a baba biztonságban, nyugodt körülmények között legyetek. Ezt ne vesd a szemükre.
Az is normális, hogy még nem keresnek helyet, én is maradnék a helyükben az utolsó pillanatig.
Szia!
Először is nyugi elmesélem mi hogy jártunk, érdemben nem nagyon tudok a kérdésedre válaszolni de olvasd el mert tanulhatsz belőle!
Mi németbe költöztünk volna mikor kiderült, hogy nincs sok időm gyereket vállalni (21 évesen) mert nincs peteérésem... Itthon maradtunk, kezelések, sírások és végre pozitív teszt!
Terhes voltam mikor kiderült, hogy a máv biztosító (ami becsődölt) senkinek nem fizet és párom összetört egy autót előtte fél évvel de a huza-vona addigra zárult le és kiderült, hogy zsebből fizetjük az autójuknak a teljes javítását és fényezését... Több mint fél millió volt a kiadásunk és a gyerekre egy forintot nem költöttünk 6 hónapos koromig! Mindig minden ilyenkor üt be!
24 hetesen a sok idegtől bevéreztem, pedig akkor éppen nyugodt voltam és boldog, (Párommal sétálgattunk a normafánál) és éreztem, hogy görcsölök, egyre erősebben elmentem wc-re mert éreztem, hogy valami folyik, és láttam hogy vér!
Kórházba be, ott azt mondták nyugi nincs gond napi max 4 óra mozgás szülésig! Aztán mikor 37 hetes voltam is arra keltem, hogy baj van hajnal 2-3 körül irány a kórház nincs gond szerencsére csak sajnos ismeretlen eredetű a vérzés és nem látják a nyomát, hogy honnan jött!! 42 hetesen szültem egészséges és gyönyörű a Fiam!
Tesómék: mi adtunk mindent mert semmit nem tudtak megvenni annyira elúsztak sajnos anyagilag... Párját egyik napról másikra kirakták a melóból (3 hónapig nem talált állást, sajnos Ő már elég idős), házat akartak venni ami gyámhatósági végrehajtás alatt volt, a gyámhatóság minden lehetséges módon ellehetetlenítette a vásárlást de tesómék több mint 200.000 kifizettek ilyen papír, olyan papír, plusz a hitelügyintéző kamu nő volt, több mint 400.at vett le róluk... Tönkre ment az autó amivel a sógorom pénzt keresett, kifizettük nekik, az elmaradt törlesztő részleteket is mert már a kocsit vitték volna! MOst házat vettek ők is (sajnos, mert ez lesz életük legnagyobb szívása olyan rosszul és rosszat vettek de ezt majd megtudják)
Ez az egy arra jó, hogy ha van eszed ku.rvául megtanít spórolni! Nekem 3-4 hónapra élelmiszerek megvannak vásárolva (tészta, rizs, konzervek...) vettünk nagy fagyasztót fél disznót veszünk ami nekünk fél évig kitart.
Kegyetlen szar volt mikor jött haza párom éhesen és semmit nem tudtam neki adni mert nem volt pénzünk.
Átlag felett keres Párom szerencsére, mikor kiperkáltunk mindent volt pénz rendesen vásárolni, és a szülést is egy főorvossal tudtam végig csinálni azzal akivel akartam is!
Mindig minden ilyenkor b@szik be mikor nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak kell lenni.
De próbálj meg lazítani, keressetek egy élhetési lehetőséget. Mi itt lakunk nevelőapáméknál! Nem volt választásunk, aki meg rászorul a segítségre ne válogasson! Most már szerencsére sikerült annyi pénzt elrakni, hogy házvásárlásnál az önerőt kifizessük, építjük szépítjük de csak jövőre költözünk be! A félre rakott pénz(em)ről nem vagyok hajlandó lemondani mert akármi történhet megint, a házba még 1-2 millió kell sajnos, hogy megfeleljen inkább eladtam az összes aranyamat 160.000 kaptam érte törtaranyárban.
Párom minden nap dolgozik 7ből 7et szó szerint, hogy mindenünk meglegyen! Hétvégén én hozom viszem, hogy útközben is tudjon aludni! Segítek neki ahol tudok! Sőt annyi pénzt is eltudtam már rakni, hogy idén szülinapjára ejtőernyős ugrást kapott, és jövőhónapban meg megyünk 8 napra horvátországba!
Tényleg megtanít mindenre ez a pár szar hónap! Spórolni és egymásért küzdeni! Mert a pénztelenség minden kapcsolatot kikezd! Erre figyelj! Én nem voltam hajlandó pénzről beszélni mert mindig ordítás lett a vége! Mindenre az volt a válaszom, hogy olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy! Remélem öntöttem beléd egy kis életet! Én már rájöttem, hogy 1 hónapra a főzést meglehet oldani 20-25 ezerből is mindennel plusz 2 naponta a fél kiló kenyér! Ha gúlyást főzök akkor hatalmas adagot (7-8 litert), sok-sok ételhordóba lefagyasztok belőle, pörköltből, szilvás és túrógombócból ugyanez és előveszem mikor nincs ötletem a főzésre...vagy mikor úgy érzem! Bablevest is 3 napja esszük! A kaján lehet sokat megfogni és a "szórakozáson" pl mozi!
Bocs hogy hosszú voltam, és lehet hogy néhol kusza is,de remélem sikerült pozitív kilátásokat helyezzek eléd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!