Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki fiatalon úgy dönt, hogy...

Aki fiatalon úgy dönt, hogy nem vállal gyereket, az később (mikor már kora miatt nem lehet) megbánja?

Figyelt kérdés
2012. júl. 21. 22:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Vasn aki igen,van,aki nem. De sok olyan is van,aki később megbánja,hogy gyereket szült,aki nem törődik vele.
2012. júl. 21. 22:06
 2/5 anonim válasza:
Én biztosan megbánnám. Amikor már öreg leszek és fel sem birok állni, akkor kell, aki mellettem legyen. Persze ehhez az kell, hog jól neveljem és, hogy szeressen/tiszteljen. De én úgy vagyok vele, hogy ha ki sem próbálnám (hogy milyen felelősséget érezni valaki iránt) akkor sokat veszítenék.
2012. júl. 21. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
A fiatal és a kora miatt nem lehet kor között rengeteg idő eltelik, addig bőven van mindenkinek esélye meggondolni magát.
2012. júl. 21. 23:06
 4/5 A kérdező kommentje:
A fiatal alatt azokat értettem, akik fizikailag még képesek gyereket szülni, nemzeni. Ők vajon 40-50-60... évesen megbánják, hogy nem lett gyerekük?
2012. júl. 21. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Én egy ismerősöm példáját tudom elmondani, szerintem nagyon tipikus az esete.

35 éves koráig az volt a jelszava, hogy csak az szül, aki másra nem jó. A szakmájában szépen haladt előre, néha volt is valakije, de senkivel nem jutott el odáig, hogy családalapításról beszéljenek. Aztán olyan 35 éves korában hirtelen fordult egyet az agya, és rájött, hogy neki mindenképp gyerek kell. Ezt közölte az éppen aktuális barátjával is, akinek nem volt ellenvetése, de kiderült, hogy kettejüknek természetes úton nem lehet gyerekük. Így jött a lombikozás, a hatodik járt eredménnyel. Elmesélte, mivel jár ez a lombik, hát valami borzalom. Őszre várja a babát, addigra már 40 éves lesz, a terhessége sem komplikációmentes, de neki mindegy, ő kibír mindent, mert már úgy érzi, nincs értelme az életének gyerek nélkül.

Biztos van olyan is, aki 40-50 évesen sem vágyik babára, de szerintem a nagy többségnek a harmincas évei közepén elkezd jelezni a biológiai órája.

2012. júl. 22. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!