Milyen támogatásra számíthatok, ha meglesz a baba?
Figyelt kérdés
Nincs még munkaviszonyom hivatalosan,mert családi vállalkozásban dolgozok.Sajnos még nem volt pénzünk bejelenteni.A TB-t fizetem!
Kell most az a féléves bejelentett munkaviszony,hogy kapjak valami pénzt vagy nem?
2008. máj. 6. 09:48
1/4 anonim válasza:
A baba születése előtt semmit nem kapsz.
Szülés után jár alanyi jogon a gyes, az biztos.
Hogy a tgyás, anyasági, és gyed jár-e, azt vállakozók esetén nem tudom, bár ha te nem vagy bejelentve, akkor szerintem csak gyes jár majd. És talán az egyszeri anyasági támogatás is alanyi jogon jár.
www.magyarorszag.hu
2/4 anonim válasza:
GYES, egyszeri anyasági támogatás, családi pótlék.
3/4 anonim válasza:
Nem tudom, mennyi időd van még szülésig, de ha még az elején vagy, akkor gyorsan intézd el, hogy be legyél jelentve, akkor talán még összejön annyi nap, hogy kapj GYED-et is. Ja, és nagyon jól teszed, hogy fizeted a tébét, különben ki kéne fizetned a szülést, meg a kórházi ellátást, ami elég sokba kerülne.
4/4 anonim válasza:
www.csaladinet.hu oldalon tudsz ezeknek utánaolvasni, illetve www.oep.hu oldalon írd be a keresőbe, hogy gyed, vagy aminek utána akarsz nézni és kiadja. Szerintem egyébként a lényeg,hogy biztosított legyél, mindegy, hogy ki fizeti.(szülést megelőző két éven belül 180 napig) Illetve az egyszeri anyasági támogatást, családi pótlékot a Magyar Államkincstárnál kell igényelni.Sok sikert! www.allamkincstar.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!