Szeptemberig GYES-en vagyok a kisfiammal, a 2. baba októberben érkezik. Menjek el most táppénzre? Hogy járok jobban? Mi után számítják a juttatásokat és kb. mennyire számíthatok? Köszönöm: Lya
Figyelt kérdés
2009. márc. 24. 06:24
1/4 anonim válasza:
Szerintem Gyesről nem lehet táppénzre menni.
A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni.
Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.
2/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ha több ellátásra is jogosult vagy, akkor a kedvezőbbet választhatod. Ha munkaviszonyban állsz valahol, és igényeled a táppénzt, akkor annak vagy ugyan az lesz az alapja, mint a tgyásnak és a gyednek, vagy a minimálbér figyelembevételével állapítják meg. Én így tudom.
3/4 anonim válasza:
Szóval akkor még munkaviszonyban vagy, ugye? Ha szeptemberbig jár le a GYES-ed, akkor után menj szabadságra. 3 év alatt szerintem 1-1,5 fél hónap szabadságod simán összegyűlt. Nézd meg a bérpapírodon, vagy telefonálj be a munkahelyedre, hogy mennyi szabid van most, és úgy számolj vele, hogy ugye 5 nap szabadság, 2 nap szabadnap, szóval ha mondjuk van 15 nap szabadságod, az 3 hét. Ezt most csak példának mondtam, ennél szerintem több kell hogy legyen.
4/4 anonim válasza:
A szülés várhetó időpontja előtt negyedik héttől már lehet Tgyást kérni, de a szabadsággal is jól jársz, ha el tudod intézni. A Tégyás és a Gyed alapja a mindenkori minimálmér kétszerese, de ha az eredeti fizetésed ennél kevesebb volt, akkor azt veszik megint figyelembe. Akkor kb annyit kapsz, mint az első babánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!