Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az hogy "pocaklakó",...

Mi az hogy "pocaklakó", anyukák? Nem értelmetlen kicsit a kifejezés?

Figyelt kérdés

SoSose voltam bioszból jó tanuló de úgy rémlik a kisbaba a méhben van nem pedig az ember "pocakjában..."

A pocak szót pedig inkább használják a gyomrukra az emberek mint a méhükre...

Nem értelmetlen kicsit a kifejezés?

2012. júl. 21. 14:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%

Bár én sosem használtam ezt a szót, de semmi kifogásom ellene. Aranyos. Ha mindent az alapján neveznénk el a társadalmi életünkben, ahogy az tudományosan van, elég hülye párbeszédeket folytathatnánk.

Az én gyerekeimet pelenkahuszárnak szólítom. Meg kis terroristáknak...Pedig a szó valós értelmében nem azok:-)

2012. júl. 21. 15:39
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Én sem vagyok oda az ilyen kifejezésekért, de pl.a pocaklakó kifejezetten tetszik. Amitől a falat kaparom, az a "babásodni"...fúú, ha ezt meghallom, ölni tudnék. Mintha egy rovarról beszélnénk, aki bebábozódik. Szerintem undorító.
2012. júl. 21. 17:28
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

pocak=szleng

pocak=has

A hasban van a gyomor a méh és sok minden, plusz terhesség alatt a gyermek is és az ő részei!

Te a lakásodban laksz/élsz ,alszol ,eszel stb. A nő hasában meg a gyermek lakik amíg meg nem születik.

Akkor ezen mit nem lehet érteni? Miért értelmetlen? Előbb gondolkozni kell és utána feltenni ilyen értelmetlen! kérdéseket.

2012. júl. 21. 18:11
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

azért hívják pocaklakónak mert

még a baba 9 hónapig odabent van az anyuka hasában

ezért még ott lakik a pocakban :)

2012. júl. 21. 18:32
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

Felesleges szőrszálhasogatás az egész. Mindenki úgy becézi a méhét, pocakját, babáját, babócáját, ahogy ő szereti. Nem kell fennakadni ezen veszekedni. De egy egészséges becézés normális menetrendje a gyermekneveléshez. Ugye ott van példának az anya szó van aki úgy mondja Édesanya akkor most azért az mert világéletében őt rágta és édes az íze??? Ugye h lehet mindenbe hibát keresni. A kérdező túlságosan is "okosnak" akart tűnni ezzel a marhasággal, de mondás még mindig áll az okos hülyéskedjen ne a hülye okoskodjon.

Üdv: 8hkm

2012. júl. 26. 15:33
 16/19 Babeli Zurzavar ***** válasza:
47%
aki undorodik a kifejezestol, az fogja gyermekemnek nevezni a babajat... hat en meg azt utalom... en siman pocaknak hivtam es hivom most is,de lehet, az Undorodo Anti-Kedveskedok miatt szimplan has vagy hasureg vagy placenta lesz a neve... majd ha az Undorodoknak lesz gyerkoce akkor jusson eszukbe a leszolasuk. bar lehet ok akarnak majd 3 hetesen szabad bolcsesz doktort a gyerekbol, akkor viszont javaslom a adj.prof. dr .Gyermek megnevezest!
2012. aug. 14. 10:56
 17/19 anonim ***** válasza:
51%
utolsó a tiéden most nagyon jót nevettem :D de teljesen igazad van :D az előtted író voltam :)
2012. aug. 15. 07:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, még ebbe is belekötni... A "méhlakó" talán jobban hangzana?
2012. aug. 15. 11:12
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Maga a kifejezés nem értelmetlen,de nekem sem tetszik,soha nem használnám,úgyhogy ebből a szempontból megértem a kérdezőt.
2013. jan. 12. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!