Mi az hogy "pocaklakó", anyukák? Nem értelmetlen kicsit a kifejezés?
SoSose voltam bioszból jó tanuló de úgy rémlik a kisbaba a méhben van nem pedig az ember "pocakjában..."
A pocak szót pedig inkább használják a gyomrukra az emberek mint a méhükre...
Nem értelmetlen kicsit a kifejezés?
Bár én sosem használtam ezt a szót, de semmi kifogásom ellene. Aranyos. Ha mindent az alapján neveznénk el a társadalmi életünkben, ahogy az tudományosan van, elég hülye párbeszédeket folytathatnánk.
Az én gyerekeimet pelenkahuszárnak szólítom. Meg kis terroristáknak...Pedig a szó valós értelmében nem azok:-)
pocak=szleng
pocak=has
A hasban van a gyomor a méh és sok minden, plusz terhesség alatt a gyermek is és az ő részei!
Te a lakásodban laksz/élsz ,alszol ,eszel stb. A nő hasában meg a gyermek lakik amíg meg nem születik.
Akkor ezen mit nem lehet érteni? Miért értelmetlen? Előbb gondolkozni kell és utána feltenni ilyen értelmetlen! kérdéseket.
azért hívják pocaklakónak mert
még a baba 9 hónapig odabent van az anyuka hasában
ezért még ott lakik a pocakban :)
Felesleges szőrszálhasogatás az egész. Mindenki úgy becézi a méhét, pocakját, babáját, babócáját, ahogy ő szereti. Nem kell fennakadni ezen veszekedni. De egy egészséges becézés normális menetrendje a gyermekneveléshez. Ugye ott van példának az anya szó van aki úgy mondja Édesanya akkor most azért az mert világéletében őt rágta és édes az íze??? Ugye h lehet mindenbe hibát keresni. A kérdező túlságosan is "okosnak" akart tűnni ezzel a marhasággal, de mondás még mindig áll az okos hülyéskedjen ne a hülye okoskodjon.
Üdv: 8hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!