Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vittetek már vissza gyerekgyóg...

Vittetek már vissza gyerekgyógyszert a patikába az ára miatt?

Figyelt kérdés

Helyettes doktornő volt ma nálunk, beteg a gyerekem, felírt neki antibiotikumot. Megvettem (több dologgal együtt), majd kint a patika előtt néztem a blokkot, hogy 2500 ft. Többször is vettem már antibiotikumot (vannak nagytesók is), eddig mindig 500 és 1000 ft között voltak. Teljesen kiakadtam, felhívtam az asszisztenst, hogy mit lehet tenni, én vissza akarom vinni ezt a gyógyszert, biztosan van olcsóbb is. Végül sikerült, kaptunk 1000 ft-ért ugyanilyen hatóanyagú antibiotikumot.

A mi saját doktorunk soha nem ír fel ilyen drága gyógyszert, nem is értem ezt a helyettest???!! Fel vagyok rá háborodva!

Jártatok már így?

2012. júl. 20. 13:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A szabályozás biztos, hogy teljesen egységes, mondjuk az már más kérdés, hogy mennyire tartják be :) Az biztos, hogy az általad leírt gyakorlat sehol nem él, hacsak nem a gyógyszercseréket keverted be ide, amikor a szakember téves gyógyszert ad ki. Na azt tényleg kötelesek vagyunk visszavenni és természetesen nem a beteg fizeti a különbözetet, hanem aki hibázott.

"Gyógyszertárban gyógyszert betegtől, felhasználótól pénz visszafizetése mellet – a (7)-(8) bekezdésekben foglalt tévesen kiszolgáltatott gyógyszer kivételével - visszavenni nem lehet.

(7) A tévesen kiszolgáltatott gyógyszert – a pénz visszafizetése mellet - a kiadást követő munkanap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni az a gyógyszertár ahol azt – a vásárlást igazoló dokumentum alapján – kiadták.

(8) Tévesen kiszolgáltatott gyógyszer alatt a gyógyszert kiadónak felróható okból tévesen, téves mennyiségben, vagy lejárt felhasználhatósági idővel kiadott gyógyszert kell érteni."

(44/2004 EszCsM rendelet 2010-es NEFMI módosítása)

Tehát ha a gyógyszerész/asszi hibázik és az ő hibájából kap lejárt, vagy a felírttól teljesen eltérő gyógyszert a beteg, akkor az általad említett gyakorlat él: visszakapja a pénzt és a patika megsemmisíti a már kiadott gyógyszert. Ha a beteg meggondolja magát és utólag olcsóbb készítményt akar, akkor viszont az, amit én mondtam, természetesen tilos visszavenni. Remélem így közérthetőbb :)

2012. júl. 20. 20:27
 12/12 anonim ***** válasza:
Én értem. Viszont nálunk tényleg nem ez a gyakorlat. Meg mondom, visszavették a sterimart is simán. Meg egyszer kiírtak nekem vasat, pár nap múlva vittem vissza, mert elolvastam és allergiás vagyok az egyik összetevőjére. Azt is simán visszavették, a pénzt megkaptam. Pesti és vidéki gyógyszertárakban történtek. Szóval érdekes, hogy mennyire másként kezelik a dolgokat...
2012. júl. 21. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!