Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vittetek már vissza gyerekgyóg...

Vittetek már vissza gyerekgyógyszert a patikába az ára miatt?

Figyelt kérdés

Helyettes doktornő volt ma nálunk, beteg a gyerekem, felírt neki antibiotikumot. Megvettem (több dologgal együtt), majd kint a patika előtt néztem a blokkot, hogy 2500 ft. Többször is vettem már antibiotikumot (vannak nagytesók is), eddig mindig 500 és 1000 ft között voltak. Teljesen kiakadtam, felhívtam az asszisztenst, hogy mit lehet tenni, én vissza akarom vinni ezt a gyógyszert, biztosan van olcsóbb is. Végül sikerült, kaptunk 1000 ft-ért ugyanilyen hatóanyagú antibiotikumot.

A mi saját doktorunk soha nem ír fel ilyen drága gyógyszert, nem is értem ezt a helyettest???!! Fel vagyok rá háborodva!

Jártatok már így?

2012. júl. 20. 13:17
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Igazából nincs konkrét kérdésem, ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok ti is, hogy van több lehetőség is. Hiába a gyerek egészsége fontos, azért nem mindegy, hogy mi mennyibe kerül.
2012. júl. 20. 13:33
 2/12 anonim ***** válasza:
61%

A doki mindig azt a gyógyszert írja fel,amiből neki haszna van,tehát amely gyógyszergyártó céggel ő szerződésben van. Ezért nem azt az antibiotikumot kaptátok mint a másik dokinál. :(

A mi dokink nem foglalkozik ilyennel,inkább felírja a drágábbat (volt már 5000ft is),csak használjon!

2012. júl. 20. 14:05
 3/12 anonim ***** válasza:
33%

Igazából már van olyan dolog, hogy fel kellene ajánlania a patikusnak, hogy kéred-e a megegyező hatóanyagú, de olcsóbb gyógyszert. Nekik automatikusan kidobja a gép, hogy mit vihetnél még helyette!

Amúgy igen, egyszer férjem vett sterimart, még a parkolóból hívott, hogy jó lesz-e. Én meg visszavitettem, mert miért költsek ennyit rá, ha van olcsóbb is? Csúnyán néztek rá, de nem érdekel, kötelességük visszavenni.

2012. júl. 20. 14:14
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Kedves kérdező, szerencséd volt hogy visszavették, mert elvileg ha kimész a patikából, akkor már csak a gyógyszergyűjtőbe rakhatod a gyógyszert veszélyes hulladékként. Tőlem nem vették vissza, mert szabály ellenes. Így jártam!
2012. júl. 20. 14:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Segített az asszisztensnő, szerintem azért vették vissza!! Eljött velünk, ő intézte igazából!
2012. júl. 20. 14:55
 6/12 anonim ***** válasza:
25%
Pedig bizony vissza kell venniük! Annyi, hogy utána ők már nem forgalmazhatják, azaz kuka. Nekik bevétel kiesés.
2012. júl. 20. 15:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos nem x-eli be a "nem helyettesíthető" rubrikát a vényen, akkor a gyógyszertárban kérhetsz helyette másik, ugyanolyan hatóanyagú tablettát.
2012. júl. 20. 16:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A #6-os válaszadó rosszul tudja: a gyógyszer különleges árucikk és más szabályozások vonatkoznak rá, mint egy normál termékre. Igen, kötelességünk visszavenni a betegtől: ingyen, ami a betegnek veszteség. A többi dolog stimmel.

Ha az orvos beikszeli a nem helyettesíthető rubrikát, akkor értelmeszerűen nem tudunk helyezzesíteni, úgyhogy inkább az orvosnak kell szólni, ha inkább az árt tartjátok fontosabb szempontnak. Mi egy csomó olcsóbb generikus gyógyszert nem szedünk, mert ugyan remekül lemásolták az eredetit, csak indiai hatóanyaggal és soha nem próbálták ki betegeken. - Egy gyógyszerész

2012. júl. 20. 18:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Forgalmaztál már gyógyszert? Mert én olyan helyen dolgoztam, ezért mondtam, hogy kötelező visszavenni, és tovább nem értékesíthető.
2012. júl. 20. 19:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Jajjj bocsi, most látom, hogy gyógyszerész vagy. Akkor érdekes a dolog, hogy nem egységes a gyógyszerforgalmazási szabályzat!
2012. júl. 20. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!