Vittetek már vissza gyerekgyógyszert a patikába az ára miatt?
Helyettes doktornő volt ma nálunk, beteg a gyerekem, felírt neki antibiotikumot. Megvettem (több dologgal együtt), majd kint a patika előtt néztem a blokkot, hogy 2500 ft. Többször is vettem már antibiotikumot (vannak nagytesók is), eddig mindig 500 és 1000 ft között voltak. Teljesen kiakadtam, felhívtam az asszisztenst, hogy mit lehet tenni, én vissza akarom vinni ezt a gyógyszert, biztosan van olcsóbb is. Végül sikerült, kaptunk 1000 ft-ért ugyanilyen hatóanyagú antibiotikumot.
A mi saját doktorunk soha nem ír fel ilyen drága gyógyszert, nem is értem ezt a helyettest???!! Fel vagyok rá háborodva!
Jártatok már így?

A doki mindig azt a gyógyszert írja fel,amiből neki haszna van,tehát amely gyógyszergyártó céggel ő szerződésben van. Ezért nem azt az antibiotikumot kaptátok mint a másik dokinál. :(
A mi dokink nem foglalkozik ilyennel,inkább felírja a drágábbat (volt már 5000ft is),csak használjon!

Igazából már van olyan dolog, hogy fel kellene ajánlania a patikusnak, hogy kéred-e a megegyező hatóanyagú, de olcsóbb gyógyszert. Nekik automatikusan kidobja a gép, hogy mit vihetnél még helyette!
Amúgy igen, egyszer férjem vett sterimart, még a parkolóból hívott, hogy jó lesz-e. Én meg visszavitettem, mert miért költsek ennyit rá, ha van olcsóbb is? Csúnyán néztek rá, de nem érdekel, kötelességük visszavenni.

A #6-os válaszadó rosszul tudja: a gyógyszer különleges árucikk és más szabályozások vonatkoznak rá, mint egy normál termékre. Igen, kötelességünk visszavenni a betegtől: ingyen, ami a betegnek veszteség. A többi dolog stimmel.
Ha az orvos beikszeli a nem helyettesíthető rubrikát, akkor értelmeszerűen nem tudunk helyezzesíteni, úgyhogy inkább az orvosnak kell szólni, ha inkább az árt tartjátok fontosabb szempontnak. Mi egy csomó olcsóbb generikus gyógyszert nem szedünk, mert ugyan remekül lemásolták az eredetit, csak indiai hatóanyaggal és soha nem próbálták ki betegeken. - Egy gyógyszerész

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!